Thursday, December 13, 2012

14-12-12 GOOD Morning..φρομ Οστρέλια

Καλην ημέραν άρχοντες,νυν  ή τεως και αρχόντισσες,απο την καλοβρεγμένη Μελβούρνη που ανασαίνουμε πιο ελεύθερα σημερα ,με 25ο μετα τα 40άρια που έπεφταν χτες και πριν .λίγες μέρες  σε αρκετες περιοχες της πολιτείας μας και τον καυτο αέρα που μας ΄΄παγωνε" απο την αγωνία..μη ξεσπασει καμμια πυρκαγιά και ουαί των ατύχων...



Μέσα σε τρεις μέρες.. ξεμπέρδεψα με τα πιο νόστιμα βερύκκοκα που έφαγα ποτέ..απο την αυλή μου..
Μεταξύ μας ,σπουργίτια,καρακάξες και παπαγάλοι έκαναν τόσο  πολλές χαρές όταν άρχισαν να μου τα τρωνε που τους πήρα είδηση κι έτρεξα και έσωσα  κι εγω κάμποσα και  τώρα τα απολαμβάνω γράφοντά σας..

Στεναχωρησα τα πρασινοκόκκινα παπαγαλάκια ,γιατί άκουσα  έναν να λέει στην πανέμορφη φιλενάδα του (;) καθως καταβρόχθιζε το οικολογικό βερύκκοκο-..'σόρρυ Ντάρλινγκ ..αλλα η ρημάδα η ζωή τα έχει με άλλον.."
- Αντε βρε Παπαγάλε απάντησε αυτή .Αλου θα μας τουφεκίζαν ή θα τα έπαιρναν όλα και θα μας έλεγαν και κλέφτες...Δεν είδες τί γίνεται στην Ελλάδα..; "
....Άντε τώρα να πολιτικοποιηθουν και οι παπαγάλοι..και να ζητουν και μίζα... θα τους σκοτωσουν ..Κομματάρχες(διορισμένοι..οφκόζ) εκδότες,καναλάρχες και όλοι αυτοί που μας έφεραν σ αυτα τα χάλια ,βγαζοντας τα κλεμμένα σε ξένες τράπεζες και τωρα οι ίδιοι πάλι επιμένουν να μας ..σώσουν.. ναι αμέ...να μας ...σώσουν.!!

 HOMO HOMINI LOUPOS,μας έλεγε συχνά ο Μιχαλάκης Σαραντινός ,ο Φιλόλογος..απο την Αθήνα σε περιπτωσεις καυγάδων του  με τη διευθυντριά μας κι έτρεχε να μας εξηγήσει ότι το λατινικό του λεχθέν  σημαίνει.. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΛΥΚΟΣ.. (Το άκουσες Νικόλα; Όχι δεν το έβγαλαν για το δικό σου επίθετο οι.. Λατίνες..
Κουφά σας λέω εεε.
Ε,ναι μωρέ με τόσο γλυκειά μέρα  δεν θέλω να λέω κακίες..
- Τι να πω δηλαδή ..Τα τηλεφωνήματα που μου έκαναν 2-3  ΠΡΟΕΔΡΟΙ για ν α με ρωτήσουν αν πουλήθηκα κι εγω και δεν γράφω τίποτα πια  "για τα  αίσχη που γίνονται στην παροικία .." ή ότι ακόμα και οι φίλοι μου στην Ελληνική TV  (!!)μόνο  τέσσερα -πέντε άτομα ξέρουν  στη Μελβούρνη..'΄;
-Δε σε καταλαβαίνω πρόεδρε..
-Τα ίδια μου λένε κι αυτοί..που γκρεμίζουν την ιστορία μας και τρέχουν να κανουν mega la αφιερώματα για μια ..ΜΑΚΕΤΑ... και μεταδίδει  σε όλο τον κόσμο η Ελληνική τηλεόραση αυτο το σκίτσο με απανωτές συνεντεύξεις παραγόντων που  μας ζητουν να το χειροκροτήσουμε.!!!

..Αν και το όλο θέμα θυμίζει την γνωστή παροιμία "ακόμα δεν τον είδαμε Γιάννη τον φωνάζουμε"
 και  αρκετοί συμπαροικοι έχουν εκφράσειι αμφιβολίες   για τη χρησιμότητα αυτού του έργου  ,ας ελπίσουμε όλα να πάνε καλα και πράγματι να δούμε αυτον τον πύργο να γραφει κάποτε με Ελληνικά(;) γράμματα Ελληνική Κοινότητα..και να μη χρειαστει πάλι κάποιος  άλλος Φουντας να σώσει το έργο ...

Αρχιτεκτονική απεικόνιση του νέου Πολιτιστικού Κέντρου της Ελληνικής Κοινότητας
--
Ο άλλος πρόεδρος παρ ότι κουβάλησε(;) εδω υπουργούς..τραγουδιστές.. προξένους  δεν είδε τις εκδηλωσεις του  στο" γυαλί"..αλλά  δεν πολυσκέφτηκε ν α μας πει "σε στυλ παππου Καραμανλή:
-Δεν ξέρω αν είδηση γίνονται όσοι πληρώνουν ...αλλά εμένα πέρυσι..μου ζήτησαν 700 δολλάρια και δεν τους τα έδωσα ..
Φετος ...δεν μου ζήτησαν λεφτα ..αλλά δεν ήρθαν..""

Αφήνω τον τρίτο γιατί ... καλα με τόσους προέδρους ..ποιον να πρωτοβάλει και η ΕΡΤ.. αλλα θα πω μόνο τα τελευταία δηλητηριώδη λόγια του..
-Με τον Κωστα (προηγούμενο ανταποκριτή) μαθαίναμε και κανένα νέο,για να προσθέσει .. και μας έπαιρνε κι εμας καμμια...  συνέντευξη...!!!
Πλιότερα ..Αργότερα ..
Καλημερα ...

ΜΕΛΙ ΒΟΥΡ ΝΙΩΤΗΣ

No comments:

Post a Comment

wibiya widget