Wednesday, April 17, 2013

Άρθρο του Κώστα Νικολόπουλου "μαστιγώνει" Τσιάρα ,ΝΔ και διπλωμάτες, στο ΝΚ


Δυστυχώς, επιβεβαιώθηκα, πάλι, από τα «περίεργα» που συνέβησαν κατά την επίσκεψη στην Αυστραλία του υφυπουργού Αποδήμων, Κωνσταντίνου Τσιάρα, και τις λυπηρές προεκτάσεις τους.
'''''''''''''''''''''''''''''''
Αυτή  η φωτογραφία που δημοσιεύθηκε στο ΝΚ με την άφιξη του κ.Τσιάρα,ενόχλησε πολλούς 
Η επίσκεψη του «υπουργού» μας, αντί να λειτουργήσει συσπειρωτικά -σε περίοδο που η συσπείρωση επιβάλλεται για την κοινή αντιμετώπιση των προβλημάτων της γενέτειρας- λειτούργησε διασπαστικά. Γιατί; Διότι κάποιοι κομματικοποίησαν την επίσκεψή του. Διότι κάποιοι θέλησαν να τον μονοπωλήσουν για προσωπική και κομματική καταξίωση και άλλοι να τον καταγγείλουν για μεροληπτική αντιμετώπιση φορέων και οργανώσεων της ομογένειας και κομματικών, άκουσον άκουσον, στελεχών.
Ο κ. υφυπουργός παγιδεύτηκε από αντιμαχόμενες κομματικές φατρίες και κατηγορείται για «φιλική» αντιμετώπιση κάποιων και «παραγνώριση» άλλων. Μαθαίνω, δε, ότι «η δυσαρέσκεια» των παραγνωρισθέντων γνωστοποιήθηκε και στην Αθήνα με «δηλητηριώδη» διαβήματα σε κυβερνητικά κλιμάκια κατά παντός υπευθύνου για την παραγνώρισή τους.
Μαθαίνω, επίσης, ότι στο παραταξιακό παιχνίδι «ενεπλάκησαν» και μέλη της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην Αυστραλία, με αποτέλεσμα «να καταγγελθούν» στους προϊσταμένους τους για «διάσπαση» του Ελληνισμού και αποτροπή συναντήσεων του κ. Τσιάρα με «στρατηγικούς» φορείς της ομογένειας.
Μαθαίνω, ακόμη, ότι κάποια μέλη της «Νέας Δημοκρατίας» στη Μελβούρνη «φακελώνουν» ομοϊδεάτες τους, οι οποίοι ανήκουν σε άλλες παρατάξεις, εν αναμονή «αναγνώρισης» από το κόμμα τους και τα εντεταλμένα όργανά τους για τον απόδημο Ελληνισμό και ανακήρυξής τους σε επίσημους κομματικούς κολαούζους.
Μαθαίνω, τέλος, ότι κάποια μέλη της «Νέας Δημοκρατίας» δηλώνουν «αποκλειστικοί αντιπρόσωποι» του κόμματός τους στην Αυστραλία, επειδή εμφανίστηκαν δημόσια δίπλα στον κ. Τσιάρα ή μέλη της συνοδείας του, τον πρέσβη της Ελλάδας στην Αυστραλία και άλλους Έλληνες διπλωμάτες.
Εντελώς παιδιάστικα πράγματα, που εγείρουν δικαιολογημένα ερωτηματικά για τα κριτήρια επιλογής μελών των οργανώσεων της «Νέας Δημοκρατίας» Αυστραλίας και τη σοβαρότητα των παραγόντων του κυβερνώντος κόμματος, που ανέχονται το φατριασμό του Ελληνισμού από αυτάρεσκους, αυτόκλητους κομματάρχες.
Ο Ελληνισμός υπέφερε πολλά στο παρελθόν από μωροφιλόδοξους και επιτήδειους ομογενείς, που εμφανίστηκαν ως «ηγέτες» του Ελληνισμού, διεκδίκησαν και πήραν τίτλους και θέσεις ερήμην της ομογένειας. Δεν θέλουμε νέους κομματικούς δραγουμάνους, που εκπροσωπούν τους εαυτούς τους. Δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε τα φακελώματα της χουντικής περιόδου, μήτε της Καραμανλικής και της ΠΑΣΟΚικής περιόδου που την ακολούθησαν.
Οι κομματικές οργανώσεις, γενικώς, είναι καρκινώματα και ως τέτοια πρέπει να εξορκίζονται από τον ευρύ Ελληνισμό της Αυστραλίας. Εξορκίζοντας κάθε προσπάθεια διάβρωσης της ενότητάς μας από πολιτικά κόμματα του εσωτερικού, διασφαλίζουμε τη σταθερή πορεία μας προς το μέλλον ως ενιαίο σύνολο με κοινούς στόχους και οράματα.
Ο εξορκισμός των υπονομευτών της ενότητάς μας θα είναι και η απάντησή μας στις εργώδεις προσπάθειες των κομμάτων της Ελλάδας να μας δώσουν δικαίωμα ψήφου, να διασφαλίσουν δια νόμου το δικαίωμά μας να ασκούμε το κυριαρχικό δικαίωμά μας στις ελλαδικές εκλογές. Αυτά διαλαλούν τα ελλαδικά κόμματα για να μας πείσουν να δεχθούμε την εισαγωγή ψήφων από το χώρο της διασποράς, για την αναπλήρωση των ψήφων που χάνουν καθημερινά από την αντιλαϊκή, ατελέσφορη πολιτική τους.
Και μερικές κουβέντες για τους Έλληνες πολιτικούς που μας επισκέπτονται:Να ενημερώνονται επαρκώς, πριν έλθουν στην Αυστραλία, από αντικειμενικές πηγές πληροφόρησης, να φέρονται κόσμια σε όλους τους Έλληνες και να δίνουν πραγματικά μηνύματα συναίνεσης και δημιουργικής σύμπλευσης όλων των δυνάμεων της ομογένειας. Να μην κάνουν κηρύγματα περί ενότητος στις δημόσιες εμφανίσεις τους και να αναιρούν τα κηρύγματά τους στις κομματικές συγκεντρώσεις και τσιμπούσια. Αν δεν μπορούν να δαμάσουν τον πολιτικό, που κρύβεται μέσα τους, ας μείνουν στην Ελλάδα. Επιβιώσαμε και προοδεύσαμε στην Αυστραλία χωρίς τη συνδρομή τους. Θα επιβιώσουν και θα καταξιωθούν και οι νέες γενιές Ελληνοαυστραλών, χωρίς την παρουσία τους.

ΔEITE ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  

No comments:

Post a Comment

wibiya widget