Monday, April 15, 2013

Μαραθωνιος Θανάτου και τρόμου με εκρήξεις στη Βοστώνη Δειτε Βίντεο και φωτογραφίες




Συγκλονιστικές εικόνες φτάνουν από την Βοστόνη και το σημείο των εκρήξεων με ανθρώπους να είναι τραυματίες, τα πεζοδρόμια να είναι αιματοβαμμένα και το ιατρικό προσωπικό να σπεύδει για να περιθάλψει αθλητές και θεατές.Όπωςγράφει το "Πρωτο Θεμα" των Αθηνών,την ώρα που τα σενάρια γύρω από τις εκρήξεις είναι πολλά, εκ των οποίων η τρομοκρατική επίθεση και η έκρηξη από βλάβη σε αγωγό φυσικού αερίου, τα διεθνή μέσα τολμούν να δώσουν τον πρώτο αριθμό νεκρών. Σύμφωνα με το ABC οι νεκροί είναι τρεις, ενώ όπως αναφέρει η New York Post ο αριθμός των θυμάτων φτάνει τους δώδεκα. Παράλληλα, οι τραυματίες υπολογίζονται γύρω στους πενήντα, αν και αναμένεται ο αριθμός να αυξηθεί. Η ειρωνεία είναι ότι ο ιστορικός μαραθώνιος ξεκίνησε έπειτα από λίγα λεπτά σιγής για τα θύματα του σχολείου του Κονέκτικατ, όπου ο Ανταμ Λάντζα εισέβαλε πριν λίγους μήνες σκορπώντας τον θάνατο σε μικρούς μαθητές και καθηγητές, ενώ ήδη στις ΗΠΑ συζητείται το θέμα της οπλοκατοχής.Την ίδια στιγμή, το δίκτυο Fox News κάνει λόγο και για τρίτο εκρηκτικό μηχανισμό κοντά στο ξενοδοχείο Mandarin, ενώ οι αρχές έχουν αποκλείσει την γύρω περιοχή και έχουν ήδη απαγορευθεί οι πτήσεις στον εναέριο χώρο της Βοστόνης.Εκπρόσωπος του Boston Marathon, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν πρόκειται να επιτραπεί σε κανένα η είσοδος ή η έξοδος από το κτίριο του ξενοδοχείου που βρίσκεται η έδρα του μαραθωνίου.
Οι εκρήξεις σημειώθηκαν λίγο πριν τις 3 το απόγευμα της Δευτέρας και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν αρκετές απώλειες. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες η έκρηξη ήταν τρομακτική ενώ υπάρχουν πολλοί τραυματίες ανάμεσά τους πολλά παιδιά, αθλητές και θεατές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι 15 λεπτά πριν την έκρηξη ενημερώθηκε η υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ και προσπάθησε να εκκενώσει το χώρο αλλά οι αρχές δεν τα κατάφεραν.
Αλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 12 άτομα που έχουν υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς. Δεν υπάρχουν ακόμα ενδείξεις για το αν οι εκρήξεις αποτελούν τρομοκρατικό χτύπημα ενώ τα media των ΗΠΑ να αναφέρουν ότι οι εκρήξεις μπορεί να προκλήθηκαν από κάποιο πρόβλημα στο δίκτυο φυσικού αερίου της πόλης.
Αμέσως ενημερώθηκε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπάρακ Ομπάμα ο οποίος έδωσε εντολή να παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια στον τόπο της τραγωδίας.
Όπως αναφέρει στο Boston Globe, ένας αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος εργαζόταν εθελοντικά στον μαραθώνιο και βρισκόταν λίγα μέτρα από την γραμμή τερματισμού «αρχικά ακούσαμε την έκρηξη, μετά είδαμε τον καπνό και την φωτιά. Ήταν σαν να ξαναζούσαμε την 11η Σεπτεμβρίου»

Σύμφωνα με το BBC οι δύο εκρήξεις προέρχονται από το ξενοδοχείο Fairmont Copley Plaza, που βρίσκεται κοντά στη γραμμή τερματισμού, του μαραθωνίου της Βοστόνης, στον οποίο συμμετέχουν σκληρά προετοιμασμένοι αθλητές και αποτελεί ιστορικό γεγονός που προσελκύει γύρω στους 500.000 θεατές κάθε φορά που διοργανώνεται.













 

 

 








ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΒΗΜΑ 
Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια
 Δύο νεκροί και 22 τραυματίες από δύο εκρήξεις στον Μαραθώνιο της Βοστώνης
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας όπως μετέδωσε το CNN δύο είναι τουλάχιστον οι νεκροί και 22 τραυματίες από δύο εκρήξεις στο σημείο τερματισμού του Μαραθωνίου της Βοστώνης.Οι πρώτες αναφορές μιλούν για δεκάδες τραυματίες.Βίντεο και φωτογραφίες απεικονίζουν σκηνές σύγχυσης, ματωμένους θεατές να μεταφέρονται σε υπαίθρια ιατρεία. Στην περιοχή έσπευσαν άμεσα ασθενοφόρα, δυνάμεις της αστυνομίας και οι δρόμοι αποκλείστηκαν. Δεν είναι άμεσα σαφής ο αριθμός των τραυματιών.

Οι νικητές είχαν ήδη περάσει τη γραμμή του τερματισμού όταν σημειώθηκαν οι εκρήξεις, ενώ χιλιάδες άλλοι δρομείς εξακολουθούσαν ακόμη να τρέχουν στην διαδρομή του Μαραθωνίου «Σημειώθηκε έκρηξη, η αστυνομία, η πυροσβεστική βρίσκονται επί τόπου. Δεν έχουμε ακόμη ένδειξη για τον αριθμό των τραυματιών» δήλωσε εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος της Βοστόνης.

Το Associated Press μετέδωσε πως η πρώτη ισχυρή έκρηξη στη βόρεια πλευρά του δρόμου Boylston, λίγο πριν τη γέφυρα που σηματοδοτεί τη γραμμή τερματισμού. Ακολούθησε δεύτερη έκρηξη δευτερόλεπτα αργότερα.


Πυκνός καπνός υψώθηκε στην περιοχή, δρομείς και εθελοντές έτρεχαν να διαφύγουν από το χάος, ενώ ματωμένοι θεατές μεταφέρονταν για την παροχή πρώτων βοηθειών στα υπαίθρια ιατρεία που είχαν στηθεί για τους συμμετέχοντες στον μαραθώνιος. Η περιοχή έκλεισε στην κυκλοφορία. Η αστυνομία της Νέας Υόρκης προχωρά στην αύξηση των μέτρων ασφαλείας.Οι αρχές εξετάζουν την πιθανότητα να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια. 

ΔΕΤΕ ΑΚΟΜΑ

No comments:

Post a Comment

wibiya widget