Saturday, April 13, 2013

Βρετανία «Πάρτι θανάτου» ενόψει της κηδείας Θάτσερ



Για "πάρτι θανάτου" κάνουν λόγο οι βρετανικές αρχές υπό τον φόβο ταραχών εν όψει της κηδείας της "Σιδηράς Κυρίας", Μάργκαρετ Θάτσερ, στο Λονδίνο. 
Οι αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός καθώς για αύριο έχουν οργανωθεί διάφορα πάρτι στην Βρετανία, τα περισσότερα στην πλατεία Τραφάλγκαρ, για τον εορτασμό του θανάτου της πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας. Την ίδια ώρα, σε πολλά σημεία της χώρας, επικριτές της Θάτσερ έχουν αναρτήσει πανό παρομοιάζοντάς την με τον Χίτλερ. 
Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα "Independent", τα τελευταία 24ωρα, στελέχη της κυβέρνησης του Ντέιβιντ Κάμερον και ο αρχηγός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας επιδίδονται σε συνεχείς συσκέψεις προκειμένου να καταλήξουν στα προληπτικά μέτρα που θα λάβουν για την επιβολή της τάξης αλλά και την αποτροπή βίαιων επεισοδίων. 
Στο μεταξύ, αναμένονται στο Λονδίνο περίπου δύο χιλιάδες προσκεκλημένοι, ανάμεσά τους και ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα οι οποίοι θα παραστούν στην κηδεία της Θάτσερ που θα τελεστεί την ερχόμενη Τετάρτη, στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου. Τον κατάλογο με ονόματα συνέταξε η οικογένεια της Θάτσερ, με τη βοήθεια της βρετανικής κυβέρνησης και του Συντηρητικού Κόμματος της πρώην πρωθυπουργού, σύμφωνα με την ανακοίνωση της βρετανικής πρωθυπουργίας.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget