Tuesday, September 3, 2013

Άρεσε η ελληνική ταινία «Miss Violence» στο Φεστιβάλ Βενετίας

Άρεσε η ελληνική ταινία «Miss Violence» στο Φεστιβάλ Βενετίας



Χρήστος Λούλης και Ελένη Ρουσσινού σε σκηνή της ταινίας «Miss Violence»
Μια παράξενη οικογένεια και τα μυστικά που κρύβει είναι στο επίκεντρο της ελληνικής ταινίας «Miss Violence» του Αλέξανδρου Αβρανά, η οποία προβλήθηκε στο 70ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Η νέα δημιουργία του σκηνοθέτη της ταινίας «Without» (η οποία βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης) συμμετέχει στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα της Μόστρα. Η «Miss Violence», με την προβολή της, απέσπασε αρκετά θετικά σχόλια. Αρκετοί κριτικοί επαίνεσαν την κλειστοφοβική ατμόσφαιρά της και την αποστασιοποιημένη ματιά της, ενώ κάποιοι είδαν και αλληγορία πάνω στη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας, την εποχή του μνημονίου και της τρόικας. Στα συν της συναρπαστικής, μαύρης ταινίας, συγκαταλέγονται οι πολύ καλές ερμηνείες, με επικεφαλής εκείνες των Θέμη Πάνου και Ρένης Πιττακή.

Σύγχρονο σχόλιο σχετικά με τη δομή και λειτουργία της οικογένειας
BIENNALECHANNEL

Αποσπάσματα από την προβολή και τη συνέντευξη Τύπου





















Η ταινία αποτελεί ένα σύγχρονο σχόλιο σχετικά με τη δομή και λειτουργία της οικογένειας. Η εντεκάχρονη Αγγελική πηδά από το μπαλκόνι την ημέρα των γενεθλίων της, με ένα χαμόγελο χαραγμένο στο πρόσωπό της. Και ενώ η αστυνομία και οι κοινωνικές υπηρεσίες προσπαθούν να ανακαλύψουν τα αίτια της αυτοκτονίας, η οικογένεια της Αγγελικής επιμένει πως ήταν ατύχημα.

Η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του 35άχρονου σκηνοθέτη


EPA/ETTORE FERRARI

O σκηνοθέτης Αλέξανδρος Αβρανάς

Ποιό είναι το μυστικό που η μικρή Αγγελική πήρε μαζί της; Γιατί η οικογένειά της επιμένει, στην προσπάθεια να την «ξεχάσει» και να συνεχίσει τη ζωή της; Αυτές τις απαντήσεις αναζητούν οι άνθρωποι από τις κοινωνικές υπηρεσίες όταν επισκέπτονται το τακτοποιημένο σπίτι της οικογένειας. Φαίνεται ότι τίποτα δεν μπορεί να τους προδώσει, μέχρις ότου ο μικρότερος αδερφός της Αγγελικής φέρνει στο φως κατά λάθος ενδείξεις που θα συντρίψουν τον καλογυαλισμένο κόσμο της οικογένειας, αναγκάζοντας τα μέλη της να έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με όσα, τόσα χρόνια, έκρυβαν. Ένας - ένας θα λυγίσουν, έως ότου τελικά η βία και πάλι θα προσφέρει τη λύση, διατηρώντας την οικογένεια ενωμένη και το μυστικό ασφαλές.


Συντελεστές

EPA/CLAUDIO ONORATI


Οι συντελεστές της ταινίας Miss Violence, Ρένη Πιττακή,  Θέμης Πάνου,  Ελένη Ρουσσινού και ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος Αβρανάς στο 70ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

























Το σενάριο ανήκει στους Αλέξανδρο Αβρανά και Κώστα Περούλη και η παραγωγή στις εταιρίες Faliro House Productions και Plays2place Productions, με παραγωγούς τους Βασίλη Χρυσανθόπουλο, Αλέξανδρο Αβρανά, executive producer τον Χρήστο Β. Κωνσταντακόπουλο και με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.
Παίζουν οι ηθοποιοί  Θέμης Πάνου, Ρένη Πιττακή, Ελένη Ρουσσινού, Σίσσυ Τουμάση, Καλλιόπη Ζωντανού, Κωνσταντίνος Αθανασιάδης, Χλόη Μπολώτα, Μαρία Σκουλά, Νίκος Χατζόπουλος, Μηνάς Χατζησάββας, Κώστας Ανταλόπουλος, Μαρία Καλλιμάνη, Βάσω Ιατροπούλου, Στέφανος Κοσμίδης, Χρήστος Λούλης, Άννα Κουτσαφτίκη, Γιώργος Συμεωνίδης, Γιώτα Φέστα, Μάρθα Μπουζιούρη.
Τα γεγονότα στη διάρκεια της δολοφονίας του Τζον Κένεντι

EXCLUSIVE MEDIA ENTERTAINMENT, LLC
























Στο Φεστιβάλ προβλήθηκε και η ταινία «Parkland», στην οποία ο σκηνοθέτης της, Πίτερ Λάντσμαν, αφηγείται τα γεγονότα στη διάρκεια της δολοφονίας του Τζον Κένεντι, τον Νοέμβριο του 1963 και τις δυο μέρες που ακολούθησαν, μέσα από το νοσοκομείο Πάρκλαντ, όπου μεταφέρθηκε ο ετοιμοθάνατος πρόεδρος.

Η περιγραφή των γεγονότων γίνεται μέσα από τις αντιδράσεις διαφόρων προσώπων, από τους γιατρούς και τους νοσοκόμους, μέχρι τους πράκτορες του FBI, τους μυστικούς πράκτορες και τους αστυνομικούς του Τέξας, μαζί και του προσώπου εκείνου που έτυχε να τραβήξει τη δολοφονία με μια κάμερα των 8 μιλιμέτρων - σκηνές που στη συνέχεια τις αναζητούσαν όλοι, από το FBI μέχρι τα ΜΜΕ.

Στην πρώτη του αυτή ταινία, ο συγγραφέας - δημοσιογράφος Π. Λάντσμαν καταφέρνει, παρ’ όλο που γνωρίζουμε τα αποτελέσματα, να δημιουργήσει το σασπένς και να βάλει μερικά νέα ερωτήματα, με βάση νέες, πρόσφατες αποκαλύψεις, χάρη σ’ ένα νέο βιβλίο, σχετικά με ένα υπόμνημα στο οποίο οι μυστικοί πράκτορες γνώριζαν για τον Λη Όσβαλντ, μήνες πιο πριν από τη δολοφονία και ο οποίος μάλιστα φαίνεται να είχε επισκεφτεί τα γραφεία τους δέκα μέρες πριν από τη δολοφονία του προέδρου.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget