Sunday, October 5, 2014

Τραγωδία στην Εγνατία: 5 oι νεκροί - Για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατηγορείται ο οδηγός.

Έχουν τραυματιστεί 30 άνθρωποι, εξ αυτών δύο παιδιά ηλικίας 6 μηνών και ενάμιση έτους είναι σε κρίσιμη κατάσταση.


 
   
   
   
   
   
   
   
   
      null
   


Για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατηγορείται ο 39χρονος οδηγός του φορτηγού που παρέσυρε δεκάδες αυτοκίνητα στην Εγνατία Οδό, και έσπειρε το θάνατο με πέντε νεκρούς και 30 τραυματίες. Mεταξύ αυτών, και δύο παιδάκια ηλικίας 6 μηνών και ενάμιση έτους που είναι σε κρίσιμη κατάσταση. 

Το φορτηγό, που έφερε πινακίδες κυκλοφορίας Ρουμανίας, προσέκρουσε σε προπορευόμενα οχήματα, τα οποία ήταν ακινητοποιημένα στον δρόμο, λόγω εκτέλεσης εργασιών. Από την αστυνομία συνελήφθη εκτός από τον οδηγό του φορτηγού και ο 42χρονος υπεύθυνος της αναδόχου εταιρίας εκτέλεσης των εργασιών στην Εγνατία, ο οποίος κατηγορείται για αδικήματα περί συγκοινωνιών. Τη Δευτέρα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Βέροιας. 

Ο 39χρονος οδηγός, που αρχικά επιχείρησε να διαφύγει παίρνοντας μαζί του όλα τα έγγραφά του, κρατείται στην αστυνομική διεύθυνση Ημαθίας και ανακρίνεται από τις αρχές.




Όπως υποστήριξε, περίπου 20 χιλιόμετρα πριν το σημείο όπου σημειώθηκε η τραγωδία, διαπίστωσε πρόβλημα στα φρένα του φορτηγού γι' αυτό δεν μπόρεσε να κόψει ταχύτητα όταν τού έγινε το σήμα. Οι πραγματογνωμόνες θα ελέγξουν όσα υποστήριξε ο επαγγελματίας οδηγός.

«Θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί όπου υπάρχουν» υπογράμμισε ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Γιώργος Ορφανός, ο οποίος βρέθηκε στον τόπο του τραγικού δυστυχήματος. 

«Από θαύμα δεν θρηνήσαμε και άλλα θύματα», δήλωσε από την πλευρά του συγκλονισμένος ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κεντρικής Μακεδονίας Χρύσανθος Αθανασόπουλος αναφερόμενος στην τραγωδία της Εγνατίας Οδού.








No comments:

Post a Comment

wibiya widget