Thursday, October 2, 2014

Οι «πράσινοι» με... μηδενική εμφάνιση, παραμένουν με μηδέν βαθμούς στην Ευρώπη

Νύχτα ντροπής για τον Παναθηναϊκό, 2-0 από την... Εστορίλ χωρίς να κάνει φάση

Bρίσκονται κοντά στον αποκλεισμό

Απέναντι σε μία ομάδα που δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο και σε ένα γήπεδο που δεν είχε ούτε 2.000 κόσμο, ο Παναθηναϊκός... κατάφερε να ηττηθεί από την Εστορίλ και να βρίσκεται πλέον με την πλάτη στον τοίχο, όσον αφορά την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League. Οι «πράσινοι» ήταν τραγικοί στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού και πλήρωσαν την... τρικυμία που παρουσιάστηκε στην άμυνα. Πλέον, ψάχνουν ένα ποδοσφαιρικό... θαύμα.

Όπως και να το κάνουμε και σε όποια κατάσταση και αν βρίσκεται ο σύλλογος, είναι ντροπή να χάνεις με κάτω τα χέρια από ομάδες σαν την Εστορίλ!


Η Εστορίλ τα έδωσε... όλα κόντρα στην Μπενφίκα στην τελευταία χρονικά αγωνιστική της υποχρεώση πριν τον Παναθηναϊκό, με τον τεχνικό των Πορτογάλων Ζοσέ Κουσέιρο να αλλάξει την ενδεκάδα κατά τα 7/11! Ταβάρες, Καμπρέρα, Αμάντο και Σέμπα ήταν η τετράδα που διατηρήθηκε στον αρχικό κορμό. Σε σύστημα 4-3-3, κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Βάγκνερ. Αριστερό μπακ ο Ραφαέλ, δεξί ο Λουίζ και στο κέντρο της άμυνας ο Ταβάρες με τον Νασιμέντο. Στον άξονα και σε ρόλο αμυντικού μέσου ο Εσίτι και οι Καμπρέρα, Αμάντο μπροστά του. Στο δεξί «φτερό» της επίθεσης ο Τόζε, αριστερά ο Σέμπα και στην κορυφή ο Λόπες.

Προφύλαξε Λαγό, άλλαξε την άμυνα
Από κει και πέρα, ο Γιάννης Αναστασίου προτίμησε να αφήσει στον πάγκο τον Τάσο Λαγό και να μην ρισκάρει. Παράλληλα, άφησε εκτός αποστολής τον Κουτρουμπή, επαναφέροντας τον Τριανταφυλλόπουλο στο κέντρο των μετόπισθεν δίπλα στον Σίλντενφελντ και τον Κοτσόλη κάτω από τα δοκάρια.Στο 4-2-3-1 του «Ολλανδού» ο Κοτσόλης ήταν στην εστία, δεξιά ο Μπούρμπος, αριστερά ο Νάνο και ο «Σίφο» με τον «Τριάντα» στα στόπερ. Πράνιτς και Ζέκα τα κεντρικά χαφ, με τον Ατζαγκούν σε ρόλο επιτελικού. Αριστερό εξτρέμ ο Ντίνας, δεξί ο Μπαϊράμι και μπροστά ο Πέτριτς.

Ούτε φάση!
Ένας Παναθηναϊκός... αγνώριστος, με μεγάλες αποστάσεις, χωρίς καλή κυκλοφορία, πολλές λάθος πάσες και χωρίς μισή αξιόλογη φάση ήταν εκείνος που παρουσίαστηκε στο πρώτο μέρος του «Αντόνιο Κοίμπρα». Οι «πράσινοι» δεν είχαν αντίδοτο στο πολύ καλό πρέσινγκ των Πορτογάλων, δεν βγήκαν οι συνεργασίες από τα άκρα ενώ και από τον άξονα, οι Ζέκα και Πράνιτς ήταν μακριά από τον καλό τους εαυτό. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, ο Πέτριτς να μοιάζει και να είναι εντελώς αποκομμένος από την υπόλοιπη ομάδα.

Το καλό για τους «πράσινους» είναι πως ούτε και η Εστορίλ είχε λύσεις στο δημιουργικό κομμάτι. Ναι μεν έφταναν πιο εύκολα έξω από την περιοχή αλλά τους έλειπε η σωστή τελική πάσα. Ακόμη και κάποια παιδικά λάθη στην μεταβίβαση του «τριφυλλιού», δεν μπόρεσαν να τα εκμεταλλευθούν. Με αυτά και με αυτά και έπειτα από ένα ημίχρονο χωρίς καμία ιδιαίτερη συγκίνηση, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0.



 
Ντροπή με κάτω τα χέρια!
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αναστασίου ανακάτεψε την τράπουλα στο 46', με τον Καρέλη αντί του Μπαϊράμι. Η αλλαγή αυτή δεν άλλαξε κάτι άμεσα στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, ο οποίος από ένα αστείο λάθος του Νάνο και μια εξαιρετική συνεργασία του Σέμπα με τον Κλέμπερ δέχθηκε ξανά πρώτος γκολ(52') και άρχισε να κυνηγάει! Από το 55' μέχρι και το 60' εμφανίστηκε ο Παναθηναϊκός στο γήπεδο και ενώ ο Αναστασίου είχε γυρίσει το σύστημα σε 4-4-2 ρόμβο με την είσοδο του Δώνη. Πέντε λεπτά όλα και όλα, φυσικά και δεν ήταν αρκετά. Ο Καρέλης δύο φορές και ο Πράνιτς είχαν λανθασμένες επιλογές και χάθηκαν οι ευκαιρίες για την ισοφάριση. Οι Πορτογάλοι συνέχισαν να αμύνονται σωστά και δεν άφησαν να περάσει έτσι ακόμη μια ασυννενοησία στα μετόπισθεν της ελληνικής ομάδας.

Ο Αμάντο στο 67' διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και κάπου εκεί έλαβε τέλος η σεμνή τελετή. Καρέλης και Ατζαγκούν έχασαν σπάνιες ευκαιρίες για να μειώσουν, το 2-0 έμεινε μέχρι το φινάλε και η Εστορίλ πανηγύρισε μία πολύ σημαντική νίκη.


MAN OF THE MATCH: Κυριάρχησε στην μεσαία γραμμή, «αναχαίτισε» αρκετές από τις επιθέσεις του Παναθηναϊκού και ξεχώρισε από την Εστορίλ. Ο λόγος για το «θηρίο» του πορτογαλικού άξονα, τον Εσίτι. Εκτός από τα εξαιρετικά αμυντικά στοιχεία που έχει στο παιχνίδι του, ήταν σωστός με την μπάλα στα πόδια και ας μην έκανε το κάτι παραπάνω.
 

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Είναι το... μεγάλο όνομα, το «βαρόμετρο» αυτής της ομάδας. Λόγω ενός προβλήματος τραυματισμού δεν ξεκίνησε στο παιχνίδι. Ήρθε, όμως, από τον πάγκο και έκανε την διαφορά! Ο λόγος για τον Κλέμπερ που άνοιξε με το γκολ του, τον δρόμο για την νίκη των γηπεδούχων. Από κοντά και ο Σέμπα ενώ ο μόνος που διασώθηκε από το αποψινό... ναυάγιο του Παναθηναϊκού ήταν ο Ατζαγκούν. Προφανώς και η εμφάνιση του Νιγηριανού δεν έφτανε για να παρουσιάσει κάτι καλύτερο το «τριφύλλι».


ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Μετά το 1-0 της Εστορίλ, ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε μέσα στο γήπεδο, για περίπου δέκα λεπτά. Δημιούργησε κάποιες καλές στιγμές που δεδομένα θα ήταν καλύτερες αν ο Καρέλης δύο φορές και ο Πράνιτς ήταν πιο ομαδικοί, ενώ υπάρχει και η μεγάλη φάση του Πέτριτς. Είχαν στηρίγματα αλλά προτίμησαν να σουτάρουν από μακρινή απόσταση.

Επίσης, για ακόμη μία φορά η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου δεν έκανε γκολ τις φάσεις που είχε. Έστω στο 2-0 να μειώσει και να διεκδικήσει την ισοπαλία. Καρέλης, Ατζαγκούν και Ζέκα έχασαν αυτά που δεν χάνονται.


Η ΓΚΑΦΑ: Ανήκει στον Νάνο. Ο Ισπανός μπακ έχει ξεκινήσει την σεζόν όπως και πέρυσι. Μακριά από τον καλό του εαυτό, με εύκολα λάθη στην άμυνα και «πουλήματα» της μπάλας. Ένα από τα αρκετά που έκανε σήμερα, έδωσε την ευκαιρία στην Εστορίλ να ανοίξει το σκορ και να πάρει κεφάλι στο παιχνίδι.


ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Εξαιρετική διαιτησία από τον Βέλγο, Σερζ Γκουμλιενί και τους βοηθούς του. Δεν τους... έκατσε, βέβαια, και η δύσκολη φάση και έτσι είχαν ένα εύκολο βράδυ.

Πηγή: gazzetta.gr

1 comment:

  1. XTEΣ ΡΕΖΗΛΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΧΑΣΕ ΜΕ 2-0
    ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΚΟΡ ΕΧΑΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΟ ΚΑΙ ΠΑΟΚ..
    TI EGINE LEBENTES ARE U MASTOURBETING TOO MUCH

    ozy

    ReplyDelete

wibiya widget