Wednesday, August 5, 2015

Οι Ελληνικές δυνάμεις εκπαιδεύονται στο Ισραήλ με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Last month, Israeli helicopter pilots completed an unprecedented 11-day combat training exercise near Greece’s Mount Olympus.
ELECTRONICINTIFADA.NET


ΣτηΝ ELECTRONICINTIFADA.NET  διαβαζουμε 



Έλληνικές, μαζί με  ιταλικές, στρατιωτικές δυνάμεις πρόκειται σύντομα να εκπαιδεύσει το Ισραήλ.
Αυτή είναι η τελευταία ένδειξη της εμβάθυνσης της στρατιωτικής συμμαχίας που δημιουργείται μεταξύ του Ισραήλ και Ελλάδας ,σε κυβέρνηση της οποίας ηγείται το κόμμα της Αριστεράς ΣΥΡΙΖΑ.
Τον περασμένο μήνα, οι Ισραηλινοί πιλότοι ελικοπτέρων είχαν ολοκληρώσει μια πρωτοφανή 11-ημερη άσκηση,εκπαίδευση μάχης εντός της Ελλάδας στον Όλυμπο.
Τον Μάιο, ο ΣΥΡΙΖΑ- υπέγραψε επίσης μια στρατιωτική συμφωνία με το Ισραήλ , που συγκρίνεται μόνο με κάτι παρόμοιο μεταξύ του Ισραήλ και των ΗΠΑ, για τη χορήγηση νομικής ασυλίας στο στρατιωτικό προσωπικό του άλλου.
Η στρατιωτική συμφωνία υπεγράφη εξ ονόματος της κυβέρνησης του Παναγιώτη Καμμένου, του υπουργού Άμυνας από το Κόμμα "Ανεξάρτητοι Έλληνες", δεξιών του ΣΥΡΙΖΑ, μικρός εταίρος του συνασπισμού. Αλλά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει την πλήρη υποστήριξή της: τον Ιούλιο, ο ΣΥΡΙΖΑ-που ορίζεται τον υπουργό Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ταξίδεψε στην Ιερουσαλήμ για υψηλού επιπέδου συνομιλίες με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου να « ενίσχυση των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών . "
Νωρίτερα αυτό το έτος ισραηλινά πολεμικά αεροπλάνα που πραγματοποιούν εκτεταμένες εκπαιδευτικές αποστολές στην Ελλάδα, την εμπειρία που αναμφίβολα θα χρησιμοποιηθούν για την επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας στο μέλλον ισραηλινές στρατιωτικές επιθέσεις.

Ισραηλινά ελικόπτερα στην Ελλάδα

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της ισραηλινή πολεμικής αεροπορίας  , η"Ισραήλο-Ελληνική συνεργασία κερδίζει έδαφος τα τελευταία χρόνια και υπό το φως της πρόσφατης επιτυχίας των αναπτύξεων, οι αμοιβαίες πτήσεις θα συνεχιστούν πιθανότατα το 2016."
«Κατανοούμε τη μεγάλη σημασία της κοινής δραστηριότητας με το κράτος του Ισραήλ, το οποίο συμβάλλει στην ασφάλεια των δύο χωρών," Ελλάδα Συνταγματάρχης Dormitis Stephzanki, ο διοικητής της Λάρισας αεροπορικής βάσης όπου οι ισραηλινά ελικόπτερα βασίστηκαν κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, είναι εισηγμένες όπως λέει .
"Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών έχουμε εργαστεί μαζί με έναν ιδιαίτερο τρόπο,» πρόσθεσε ο Dormitis. «Η κοινή γλώσσα, η βαθιά φιλία και τα πράγματα που έχουμε μάθει μαζί συνέβαλαν στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δυνάμεων."
Ο Dormitis είπε ότι πιστεύει ότι η εκπαίδευση στην Ελλάδα έχει βελτιωθεί των Ισραηλινών "την ικανότητα να ασχοληθεί με ιπτάμενα όπου χρειάζεται."


Μια εικόνα που δημοσιεύτηκε από την ισραηλινή πολεμική αεροπορία δείχνει ισραηλινά μαχητικά αεροπλάνα στη Λάρισα, Αεροπορική Βάση στην Ελλάδα.

"Πετάξαμε πάνω από ορεινές περιοχές που δεν υπάρχουν στο Ισραήλ και ΕΚΤΕΛΈΣΑΜΕ  πτήσεις μεγάλων αποστάσεων από την αεροπορική βάση στο Ισραήλ για την Ελλάδα,« ΕΊΠΕ ο Αντισυνταγματάρχης Matan του Ισραήλ  , διοικητής μιας μοίρας της αμερικανικής κατασκευής ελικόπτερα Apache. (Ισραηλινές δυνάμεις παρέχουν μόνο ονόματα, πιθανόν να προστατευθεί το προσωπικό από τα τέλη δυναμικό για εγκλήματα πολέμου.)
Το Apache - το όνομά του από ιθαγενείς Αμερικανούς στόχο γενοκτονίας αποικιακή επέκταση στη Βόρεια Αμερική - έχει χρησιμοποιηθεί εκτενώς από το Ισραήλ να προβεί εξωδικαστικές εκτελέσεις των Παλαιστινίων.
Χρησιμοποιήθηκε κατά σφαγές αμάχων στη Γάζα το περασμένο καλοκαίρι.
Ο συνταγματάρχης Υ, ο κυβερνήτης  ισραηλινής μονάδας αναγνώρισης, χαρακτήρισε τη συμμετοχή του Ισραήλ στην άσκηση ως «ιστορική», προσθέτοντας ότι «ήταν η πρώτη φορά που το αεροσκάφος συλλογής πληροφοριών είχε συνεργαστεί με ξένα αεροσκάφη σε δύσκολες συνθηκες και άγνωστο έδαφος».

Υποστήριξη για εγκλήματα πολέμου

Σύμφωνα με την The Jerusalem Post , τους Έλληνες πιλότους ελικοπτέρων θα εκπαιδεύσει στο Ισραήλ τους επόμενους μήνες.
Ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη "θα φτάσει επίσης στο πλαίσιο της πολυεθνικής άσκησης με Γαλάζια Σημαία, η οποία θα πραγματοποιηθεί κατά του νότιου Ισραήλ,« ο Φιλελεύθερος γράφει.
Μια έκθεση στην Haaretz , τον Ιούνιο του αποκαλύπτει ότι οι Ιταλοί, Έλληνες και οι αμερικανικές δυνάμεις αέρα θα λάβουν μέρος στην άσκηση.
Η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Ισραήλ, η Ιταλία και η Ελλάδα συνεχίζει, παρά το γεγονός ότι μια πρόσφατα δημοσιευμένη ανεξάρτητη έρευνα που ανατέθηκε από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ διαπίστωσε μαζική αποδεικτικά στοιχεία των εγκλημάτων πολέμου από το Ισραήλ κατά τη διάρκεια της επίθεσης στη Γάζα το περασμένο καλοκαίρι που σκότωσε περισσότερους από 2.200 Παλαιστίνιους.
Η Διεθνής Αμνηστία τον περασμένο μήνα δημοσίευσε τη δική της έρευνα σε επίθεση του Ισραήλ στη νότια πόλη της Γάζας της Ράφα - και πάλι στο συμπέρασμα ότι εκατοντάδες άμαχοι σκοτώθηκαν το Ισραήλ διέπραξε σοβαρά εγκλήματα πολέμου.
«Οι δημόσιες δηλώσεις με ισραηλινούς διοικητές του στρατού και στρατιώτες μετά τη σύγκρουση παρέχουν επιτακτικοί λόγοι για να συναχθεί το συμπέρασμα ότι ορισμένες από τις επιθέσεις που σκότωσαν αμάχους και κατέστρεψαν τα σπίτια και τις περιουσίες έγιναν σκόπιμα πραγματοποιείται και ως κίνητρο την επιθυμία για εκδίκηση - για να διδάξει ένα μάθημα, ή να τιμωρήσει, η του πληθυσμού της Ράφα, "βρήκε Αμνηστία.
Inam Ouda Ayed μπιν Χαμάντ, αναφέρεται στην έκθεση της Αμνηστίας, υπενθύμισε το βομβαρδισμό και την βομβιστική επίθεση που έλαβε χώρα κοντά στο σπίτι της στη συνοικία αλ-Tannur της Ράφα: «. Από τη στιγμή που έφυγε από το σπίτι, ένα Apache ... άρχισαν να πυροβολούν σε μας"
Ίσως κάποιες από τις ίδιες Απάτσι και τους πιλότους τους μοιράζονταν στιγμές συντροφικότητας στην Ελλάδα.
Η έκθεση του ΟΗΕ και Αμνηστία ζήτησε την υποχρέωση λογοδοσίας για τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη.
Αντ 'αυτού, η Ελλάδα και η Ιταλία δήθεν αριστερές κυβερνήσεις, και φυσικά η αμερικανική κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, προσφέρουμε μόνο το Ισραήλ συνενοχή και ανταμοιβές.Ali Abunimah
Μετάφραση GOOGLE  απο την  electronicintifada.net
Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ

No comments:

Post a Comment

wibiya widget