Tuesday, February 16, 2016

Βαρουφάκης κατά Ιρλανδικής κυβέρνησης: «Στείλτε τους στο σπίτι τους»


Επίθεση κατά της ιρλανδικής κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Γιάννης Βαρουφάκης, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που μεταδόθηκε σε εκδήλωση της πολιτικής κίνησης Right2Change στο Δουβλίνο.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης, με αφορμή και τις εκλογές στη χώρα στις 26 Φεβρουαρίου, κατηγόρησε την ιρλανδική κυβέρνηση πως υποστηρίζει τα συμφέροντα των ολιγαρχών και συνθλίβει τον λαό, και κάλεσε τους Ιρλανδούς να διαλέξουν ανάμεσα σε αυτούς που επέβαλαν τη λιτότητα στη ζωή τους και σε εκείνους που έχουν ένα εναλλακτικό όραμα. 
«Οι ιρλανδικές εκλογές είτε θα επικυρώσουν και θα νομιμοποιήσουν την παραβίαση των δικαιωμάτων του λαού στα χέρια ενός αδίστακτου καθεστώτος και της βάναυσης Ευρωπαϊκής Κέντρικής Τράπεζας, είτε θα καταδικάσουν εκείνους που αδίκησαν τους Ιρλανδούς. Η Κυβέρνησή σας έκανε αυτό που όλοι οι ολιγάρχες ήθελαν να κάνει, να κατηγορήσει τα θύματα», τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης στο μήνυμά του.
Όπως είπε ο Ιρλανδός Υπουργός Οικονομικών Μάικλ Νούναν δεν υποστήριξε επίτηδες την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους επειδή θα τραβούσε την προσοχή στην δική του αποτυχία να εξασφαλίσει ελάφρυνση και για τους Ιρλανδούς πολίτες, παρόλο που είχε δεσμευτεί για αυτό.
«Τώρα έχετε την ευκαιρία να στείλετε τον κ. Νούναν στο σπίτι του. Ο αγώνας μας, ήταν ένας αγώνας και για τους Ιρλανδούς. Εάν οι μετριοπαθείς προτάσεις μας επικρατούσαν, θα είχε δημιουργηθεί μια πλατφόρμα για την αναδιάρθρωση και του ιρλανδικού χρέους», ανέφερε.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε και στη δήλωση του υπουργού Δημοσίων Δαπανών και Μεταρρυθμίσεων, Μπρένταν Χάουλιν, ο οποίος είπε: «Ποιος μιλά για τον ΣΥΡΙΖΑ τώρα;», συγκρίνοντας την ιρλανδική οικονομία με την ύφεση στην Ελλάδα. «Γι΄ αυτό μας τσάκισαν. Μας τσάκισαν για να λυγίσουν το πνεύμα μας, για να συνεχίζουν να μας λένε ψέματα κατάμουτρα και να επανεκλέγονται με την πλατφόρμα του φόβου τους», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης. «Πιστεύω ότι οι Ιρλανδοί θα συντρίψουν τις ελπίδες του πολιτικού τους συστήματος. Είναι ζωτικής σημασίας για όλη την Ευρώπη», κατέληξε.
Σημειώνεται πως ο Γιάνης Βαρουφάκης συνεχίζει την ευρωπαϊκή περιοδεία του μετά την ανακοίνωση της δημιουργίας του κινήματος DiEM25 (Democracy in Europe Movement 2025) και αναμένεται το επόμενο διάστημα να εντείνει την παρουσίαση των θέσεών του. 

No comments:

Post a Comment

wibiya widget