Friday, February 12, 2016

Η ΝΔ δεν χαρίζει το Μεταξά στη ΧΑ, λέει ο Δένδιας


Αντιπαράθεση, όλων εναντίων όλων προκάλεσε στη Βουλή η αναφορά του ΚΚΕ στη μεταξική δικτατορία και τη χούντα του Παπαδόπουλου κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες.
Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, κατηγόρησε τους χρυσαυγίτες ότι ομνύουν στο όνομα του «πατριώτη» Μεταξά. Ο κ. Παφίλης υπενθύμισε το βασανιστήριο του ρετσινόλαδου που εφάρμοσε το καθεστώς της 4ης Αυγούστου. «Ο “πατριώτης” Μεταξάς απαγόρευσε στους κομμουνιστές να πάρουν μέρος στον πόλεμο και τους παρέδωσε στους Γερμανούς» είπε χαρακτηριστικά. Την παρέμβαση του κ. Παφίλη στηλίτευσε, όμως, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, ο οποίος μίλησε για «ιστορική υπεραπλούστευση». «Θα παρακαλούσα να μην κάνουμε υπεραπλουστεύσεις. Ο Μεταξάς ήταν ο άνθρωπος που είπε το Όχι» δήλωσε  ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.
Αντιπαράθεση προκλήθηκε, όμως, και για τον δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλο όταν ο Θανάσης Παφίλης άφησε αιχμές κατά του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη για ιδεολογική σχέση με τη συμβία του δικτάτορα. «Μάλλον θα είχε διδαχές από τη Δέσποινα Παπαδοπούλου» είπε ο κ. Παφίλης στηλιτεύοντας τη στάση του κ. Λεβέντη κατά του κλεισίματος των δρόμων από τους αγρότες.
«Το ΚΚΕ έχει μείνει στην εποχή του Στάλιν» απάντησε ο Βασίλης Λεβέντης στον κ. Παφίλη. Καταλόγισε, μάλιστα, στον Περισσό ότι συνεργάστηκε με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.
Μύδροι ΚΚΕ κατά Χρυσής Αυγής
Νωρίτερα, πάντως, το ΚΚΕ εξαπέλυσε νέα σφοδρότατη επίθεση στους χρυσαυγίτες μέσω του Θανάση Παφίλη ο οποίος τόνισε στα στελέχη του Νίκου Μιχαλολιάκου ότι δεν μπορούν να κρύψουν το αληθινό τους πρόσωπο από τον ελληνικό λαό. «Ο λαός σας ξέρει και θα σας τσακίσει ξανά. Καθίστε κάτω και βάλτε και κουκούλες !» είπε ο κ. Παφίλης στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Πηγή: news247.gr/

No comments:

Post a Comment

wibiya widget