Friday, February 5, 2016

-Σας απατά; Της ψυχολόγου Βέρας Φερεντούρου


8  Σημάδια για να
καταλάβεις ότι σε απατά

Η περίοδος που το άτομο υποψιάζεται ότι ο/η σύντροφος του τον απατάει είναι ανυπόφορη .Περνάει από στάδια σιωπηλού θυμού, στενοχώριας ακόμη και αυτολύπησης . Σκοπός του άρθρου είναι να ξεμπλέξει τις καταστάσεις που σε βασανίζουν  και όχι δεοντολογικά ηθικός για την απιστία. Αλλά ας δούμε τα πράγματα από την αρχή :
1)Περνάει αρκετές ώρες μακριά από το σπίτι η γενικότερα από την σχέση. Ξαφνικές εργασιακές  αλλαγές  πχ  υπερωρίες,  επαγγελματικά ταξίδια στο Σαββατοκύριακο  κλπ .
2)Ξαφνικά περνάει πολύ χρόνο στον υπολογιστή η στο κινητό του. Είναι πολύ πιθανό η ερωτική περιπέτεια να διαδραματίζεται και  στα chat rooms στο διαδίκτυο και γενικότερα  στα κοινωνικά δίκτυα .
3)Ύποπτα τηλεφωνήματα η γραπτά μηνύματα .Σε σημείο που δεν αφήνει ποτέ το κινητό του από το βλέμμα του. Γενικώς δεν αφήνει ούτε να το αγγίξουν. Γίνεται προέκταση του χεριού του. Άλλη ένδειξη είναι ότι ξαφνικά κλείνει συνέχεια το κινητό του ,η  ξαφνικά δεν έχει σήμα ,συχνά δεν το ακούει κλπ.
4)Αλλόκοτη και μπερδεμένη συμπεριφορά. Με την έννοια ότι δεν βρίσκεται συνήθως εκεί που έχει πει ότι θα είναι ,γενικώς γίνονται πολλές παρεξηγήσεις  .Με άλλους έχει πει ότι θα είναι και με άλλους βρίσκεται .Εδώ μπορεί να μας  θυμίσει και το ‘Φίλο μου το Λευτεράκη’ την γνωστή ελληνική ταινία .
5)Ξαφνική αλλαγή συμπεριφοράς ,όπως υπερβολική τρυφερότητα ,γλυκύτητα η πιο πολύ σεξ. Η αντίθετα να προκαλεί συνέχεια καβγά και να στρέφεται εναντίον σας ώστε να δημιουργεί ένταση για να  πείθει τον εαυτό του αφού δεν είμαι ευτυχισμένος/η  εδώ, είναι απόλυτα φυσιολογικό να στραφώ κάπου άλλου. Κάποιοι εκείνο το διάστημα της απιστίας γίνονται ιδιαίτερα επικριτικοί. Η απομακρύνονται στο σεξ. Στο σημείο αυτό ας  τονίσουμε  ότι μπορεί να σας κατηγορεί ότι εσύ τον/την απατάς.
6)Ξαφνική αλλαγή στον τρόπο που ντύνεται δηλαδή ανανέωση γκαρνταρόμπας αλλά  και στυλ στο ντύσιμο.
7)Ξαφνική αλλαγή σε γούστα  και προτιμήσεις ψυχαγωγίας  όπως είδος μουσικής κλπ
8)Ξαφνική αλλαγή περιποίηση  και φροντίδας του σώματος .Ξεκινάει γυμναστήρια ,περπάτημα ,ποδήλατο κλπ.
Είναι σημαντικό να μην γίνει κανείς καχύποπτος και παρανοϊκός γιατί αυτές οι συμπεριφορές δηλητηριάζουν μια σχέση .Ωστόσο αν υπάρχουν ενδείξεις και υπάρχουν στην συμπεριφορά του συντρόφου κάποια στοιχεία σε  πληγώνουν και σε  στενοχωρούν καλό είναι να ξεκινήσεις ένα ειλικρινή διάλογο. Έναν διάλογο που θα εμπεριέχει το απογύμνωμα της ψυχής. Όμως πρέπει να είσαι προετοιμασμένος /η  για ψέματα. Σε άλλο άρθρο  θα μιλήσουμε για τις ερωτήσεις που δεν κάνουμε και πως τον διεκδικούμε. Καλή επιτυχία.
Βέρα Φερεντούρου Ψυχολόγος Ψυχοθεραπεύτρια

No comments:

Post a Comment

wibiya widget