Thursday, February 2, 2017

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 3 Φεβρουαρίου 1975 τοποθετήθηκε στην Αυστραλία Αρχιεπίσκοπος ο κ. Στυλιανός.

ΣΑΝ σήμερα,στις 3 Φεβρουαρίου 1975 ανακοινωθηκε ητοποθετησή του στην Αυστραλία και ανέλαβε αργοτερα αρχιεπίσκοπος ο κκ.Στυλιανός Χαρκιανάκης.
Ήτανε νιος και γέρασε.. ..42 ολόκληρα χρόνια. Όσοι οι Έλληνες τόσες και οι απόψεις για τον εκπρόσωπο του πατριαρχείου της Ισταμπούλ (εις την Πόλη), στην Αυτραλία.
Ο "Στελάρας" όπως τον έλεγαν οι φίλοι του έμεινε στην ιστορία σαν ο άνθρωπος που αποτελείωσε τον πλέον ισχυρό ρασοφόρο στη Μελβούρνη τον κ.Ιερόθεο Κουρτέση,(είχε δική του εκκλησία και μοναστήρι και σχολεία στη Μελβούρνη) και έφερε εδώ το πατριαρχείο Ιεροσωλύμων για να μην "προσκυνήσει" τον Στυλιανό.
Δυστυχώς ηττήθηκε κατά κράτος και σήμερα τα έργα του πέρασαν απο καιρό κατω απο το τράστ (εταιρία ) που είχε μετατρέψει την αρχιεπισκοπή Αυστραλίας ο κ. Στυλιανός.
Για τις πρώτες ώρες  στη Μελβούρνη του αρχιεπισκόπου μας μιλά ο νεαρός τότε ιεροψάλτης και πρωτοπαλήκαρο της Χριστιανικής Νεολαίας του Όκλυ κ. Κώστας Αλαβέρας. Έχει ενδιαφέρον η παρακάτω συνέντευξη που έδωσε στο ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ. Καθώς  και η δεύτερη συνέντευξη που αναφέρεται σε διάφορα θέματα που αφορούν τον Ελληνισμό της Αυστραλίας.



2 comments:

  1. Αγνόησε ο αρθρογράφος να αναφέρει τον προηγούμενο σεβασμιώτατο μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αυσταλίας Ιεζεκιήλ παλαιό γειτονά μου απο τήν Πάτρα πού είχα την τιμή να γνωρίσω και επίσης τον μέγα ιεραπόστολο πατέρα Μιλτιάδη Χρυσαυγή επίσης γειτονά μου και οι δύο απο φτωχές οικογένειες πού εφυγαν απο τήν Πάτρα πριν αρκετά χρόνια και προσέφεραν τεράστιο εργο στο Ελληνισμό τής Αυστραλίας

    ReplyDelete

wibiya widget