Tuesday, August 22, 2017

΄Αρθρο "Αυγής". Το 2ο ξέπλυμα του ναζισμού,απο Μητσοτάκη και "Γκέμπελς"της ενημέρωσης


Αναδημοσιεύεται απο την Αυγή Αθηνών..

Νέος γύρος αντιπαράθεσης ξέσπασε μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ με αφορμή το πρωτοσέλιδο της Αυγής για τη θέση της ΝΔ σχετικά με την ταύτιση του ναζισμού με τον σταλινισμό.
«Τα γκεμπελικά πρωτοσέλιδα της «Αυγής» ξεπέρασαν σε αθλιότητα ακόμα και την πολιτική της Κυβέρνησης. Πρόκειται ασφαλώς περί επιτεύγματος. Και εις κατώτερα», ανέφερε η ΝΔ σε ανακοίνωσή της για το πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της «Αυγής» με τίτλο «Το 2ο ξέπλυμα του ναζισμού».
Το δημοσίευμα της «Αυγής» αναφέρεται στα επίσημα πρακτικά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τα οποία δείχνουν πως στις 2 Απριλίου του 2009, όταν το ευρωκοινοβούλιο είχε εγκρίνει το ψήφισμα με το οποίο ταυτίζονταν ο σταλινισμός με τον ναζισμό, οι ευρωβουλευτές της ΝΔ είχαν απόσχει της ψηφοφορίας, ενώ οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαν καταψηφίσει.
Στο δημοσίευμα επισημαίνεται η αλλαγή πολιτικής στάσης της σημερινής ΝΔ σε σχέση με με την περίοδο Καραμανλή και υπογραμμίζεται πως η σημερινή μετακινείται στα άκρα του πολιτικού συστήματος και «συνορεύει» επικίνδυνα με τη Χρυσή Αυγή.
Στο θέμα της, υπενθυμίζεται ακόμη ότι η θεωρία των δύο άκρων που εφάπτονται έχει γίνει ιδεοληπτική εμμονή στην ηγεσία της ΝΔ. Πριν λίγες εβδομάδες, άλλωστε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αθώωσε τη χρυσαυγίτικη τρομοκρατία που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα, επιμένοντας ότι στην Ελλάδα υπάρχουν θύματα μόνο από την τρομοκρατία της Αριστεράς.
Σχολιάζοντας την ανακοίνωση και τη στάση της ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «την περίπτωση της Ν.Δ. δεν ισχύει η γνωστή φράση  “η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση“. Η ανακοίνωση της Ν.Δ. για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Η Αυγή” δεν μπορεί να κρύψει την ακροδεξιά στροφή της ηγεσίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που φτάνει στο σημείο να αθωώνει τους ναζιστές. Ο ίδιος, άλλωστε, ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Μητσοτάκης, σε πρόσφατη συνέντευξή του, τον περασμένο Ιούνιο στην ιστοσελίδα “Politico”, είχε αρνηθεί την ακροδεξιά βία, ξεπλένοντας την Χρυσή Αυγή»
Το πρωτοσέλιδο της Αυγής

No comments:

Post a Comment

wibiya widget