Wednesday, August 23, 2017

Θρίλερ στη Δανία: Στην Σουηδή δημοσιογράφο ανήκει το ακέφαλο πτώμα

 ΦΡΙΚΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΤΟΥ ΒΟΡΑ

Βρήκαν βαρύ μεταλλικό αντικείμενο δεμένο στο ακέφαλο και ακρωτηριασμένο πτώμα που βρέθηκε στην θάλασσα της Κοπεγχάγης - Τα άκρα είχαν αποκοπεί επιμελώς - Ο πολυεκατομμυριούχος Πέτερ Μάντσεν παραδέχθηκε πως σκοτώθηκε μέσα στο υποβρύχιο και πως πέταξε το σώμα της στη θάλασσα

Η αστυνομία της Δανίας επιβεβαίωσε νωρίς το πρωί της Τετάρτης πως το ακέφαλο και ακρωτηριασμένο πτώμα που εντοπίστηκε τις τελευταίες ώρες στον κόλπο της Κοπεγχάγης ανήκε στην Σουηδή δημοσιογράφο Κιμ Βαλ, που «εξαφανίστηκε» από το υποβρύχιο του πολυεκατομμυριούχου Δανού εφευρέτη. 

Λίγο αργότερα ανακοινώθηκε πως στο πτώμα που εντοπίστηκε βρέθηκε δεμένο βαρύ μεταλλικό αντικείμενο, με προφανή σκοπό να το τραβήξει στο βυθό και να παραμείνει αθέατο. Επίσης επιβεβαιώθηκε πως τα άκρα του πτώματος, χέρια και πόδια, είχαν αποκοπεί επιμελώς από τον δράστη. 

Ο Πέτερ Μάντσεν έχει ομολογήσει στις αρχές πως η δημοσιογράφος σκοτώθηκε σε «ατύχημα» μέσα στο υποβρύχιο και πως ο ίδιος πέταξε το πτώμα της στη θάλασσα, ενώ βρίσκονταν στον κόλπο της Κοπεγχάγης.

Το άψυχο σώμα της γυναίκας εντοπίστηκε από διερχόμενο ποδηλάτη στην όχθη του Κόλπου Køge, όπου ο Μάντσεν είχε υποδείξει στους αστυνομικούς ως το σημείο που «έθαψε» το πτώμα της Βαλ. 

«Το γενετικό υλικό που ελήφθη από το πτώμα ταιριάζει με αυτό της Κιμ Βαλ», ανέφερε η αστυνομία στο Twitter χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες. Για την υπόθεση αναμένεται να δοθεί συνέντευξη Τύπου σήμερα στις 10:00 το πρωί.

Η Κιμ Βαλ τελευταία φορά εθεάθη στο υποβρύχιο «Ναυτίλος» μαζί με τον Μάντσεν στις 10 Αυγούστου. Ο 46χρονος Δανός διασώθηκε από το Ναυτικό της χώρας την επόμενη ημέρα, όταν το υποβρύχιό του βυθίστηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στο λιμάνι της Κοπεγχάγης. 

Το μυστήριο περιέπλεξε η εξαφάνιση αργότερα και του υποβρυχίου, το οποίο ωστόσο εντοπίστηκε το βράδυ της 11ης Αυγούστου στον Κόλπο Køge, περίπου 30 ναυτικά μίλια νότια της πρωτεύουσας της Δανίας. 

Το πρωί εκείνης της ημέρας ο Μάντσεν πήδηξε στο νερό όταν άρχισε να βυθίζεται το υποβρύχιο και στο πλήρωμα του σκάφους που τον περισυνέλεξε είπε ότι είχε παρουσιαστεί ένα πρόβλημα με τη δεξαμενή έρματος του υποβρυχίου, το οποίο δεν κατάφερε να επισκευάσει.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget