Monday, August 28, 2017

28.08.2017 : 18:08 Εικόνες «Αποκάλυψης» στο Τέξας από την επέλαση του Χάρβεϊ


Πέντε νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από την επέλαση του τυφώνα Χάρβεϊ, που έχει υποβαθμιστεί σε τροπική καταιγίδα.  Μάλιστα, ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί, εξαιτίας των παλιρροϊκών κυμάτων και των ανεμοστρόβιλων. Παράλληλα, συγκλονίζει το βίντεο των New York Times με εικόνες από το πριν και το μετά της καταστροφικής καταιγίδας στην πόλη του Χιούστον
Περιοχές στο Τέξας αναμένεται να δουν σε διάστημα μιας εβδομάδας ποσότητα βροχής που αναλογεί σε διάρκεια ενός έτους. Ενώ, σύμφωνα με πιο πρόσφατη ενημέρωση της αστυνομίας έχουν διασωθεί συνολικά 2.000 άτομα, ενώ οι αρχές έχουν λάβει 6.000 κλήσεις έκτακτης βοήθειας
Τμήματα της πόλης του Χιούστον, κοντά στις ακτές του Τέξας στον Κόλπο του Μεξικού, έχουν καταγράψει πάνω από 76 εκατοστά βροχόπτωσης σε 48 ώρες, ενώ η βροχή συνεχίζεται, δήλωσε σήμερα η Αμερικανική Μετεωρολογική Υπηρεσία. 
Σύμφωνα με την αντιπλημμυρική αρχή στην οποία υπάγεται η κομητεία Χάρις όπου βρίσκεται το Χιούστον, οι επιπτώσεις του τυφώνα Χάρβεϊ συναγωνίζονται αυτές της τροπικής καταιγίδας Άλισον, η οποία είχε φέρει στο Τέξας επίπεδα βροχόπτωσης πάνω από 102 εκατοστά (40 ίντσες) τον Ιούνιο του 2001, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν 70.000 σπίτια.
Ο Χάρβεϊ ξήλωσε οροφές σπιτιών, κατέστρεψε κτίρια, πλημμύρισε παράκτιες περιοχές και διέκοψε την ηλεκτροδότηση περίπου 280.000 ατόμων στο Τέξας από χθες.Περισσότεροι από 450.000 άνθρωποι είναι πιθανόν να ζητήσουν κρατική αρωγή , ενώ περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι αναμένεται να στεγασθούν προσωρινά σε καταφύγια, προσθέτοντας πως θα ικανοποιηθεί επίσης το αίτημα του κυβερνητη της Λουιζιάνα να κηρυχθεί και η εκεί πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο Sam Speights αγκαλιάζει τα σκυλιά του ενώ προσπαθεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του παρατηρώντας τις ζημιές που έχει υποστεί το σπίτι του από το πέρασμα της καταιγίδας στο Rockport του Texas.
Η Jennifer Bryant κοιτάζει ό,τι απέμεινε από την οικογενειακή της επιχείρηση που καταστράφηκε στο Katy του Texas.
Άνδρας βγαίνει από το παράθυρο ενός σπιτιού έχοντας ελέγξει τις καταστροφές που προκλήθηκαν από την καταιγίδα στο Rockport του Texas.
Βυθισμένα αυτοκίνητα σε αυτοκινητόδρομο που έχει πλημμυρίσει από την τροπική καταιγίδα κοντά στο Houston του Texas.
Ένας άνδρας πιάνεται από τη διαχωριστική νησίδα έχοντας μόλις απεγκλωβιστεί από το αυτοκίνητό του σε αυτοκινητόδρομο του Τέξας.
Αξιωματούχοι των αμερικανικών υπηρεσιών διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων θα αποστείλουν το ταχύτερο δυνατόν στην πολιτεία του Τέξας ομοσπονδιακούς πόρους και προμήθειες, ώστε να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των καταστροφικών πλημμυρών που έχει προκαλέσει η τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ, τονίζοντας ότι περισσότεροι από 450.000 άνθρωποι είναι πιθανόν να ζητήσουν κρατική αρωγή.
Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων (FEMA), Μπροκ Λονγκ, δήλωσε ότι περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι αναμένεται να στεγασθούν προσωρινά σε καταφύγια, προσθέτοντας πως θα ικανοποιηθεί επίσης το αίτημα του κυβερνητη της Λουιζιάνα να κηρυχθεί και η εκεί πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Οι φωτογραφίες από την επέλαση του τυφώνα είναι ενδεικτικές.
Άρτι διασωθείς, ο Wilford Martinez περπατά στον πλημμυρισμένο αυτοκινητόδρομο.
Άνδρας της ομάδας SWAT μεταφέρει στα χέρια του την Catherine Pham και τον δεκατριών μηνών γιο της καθώς το σπίτι τους έχει πλημμυρίσει.
Εικόνες από την πλημμυρισμένη West Bellfort Avenue στο Houston.
Έχοντας αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, οι κάτοικοι λαμβάνουν τη βοήθεια των αρχών.
Άνθρωποι διαλέγουν τα απαραίτητα είδη από πράγματα που έχουν συγκεντρωθεί στο Rockport του Τέξας.
Φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η NASA, που δείχνει πώς φαίνεται η τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ, από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
KAΘΗΜΕΡΙΝΗ.gr DΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ










No comments:

Post a Comment

wibiya widget