Tuesday, January 16, 2018

ABC. Γονείς 13 παιδιών συνελήφθησαν για βασανισμό τους και αλυσοδέσιμο


Ο David και η Louise Turpin είναι οι βιολογικοί γονείς των 13 αδελφών, πιστεύουν οι αρχές.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΑ 
Ο David και η Louise Turpin είναι οι βιολογικοί γονείς των 13 αδελφών, πιστεύουν οι αρχές.
FACEBOOK: Ο DAVID-LOUISE TURPIN

Τα 13 αδέλφια της Καλιφόρνια που διατηρούνται σε «τρομακτικές» συνθήκες από τους γονείς τους -συμπεριλαμβανομένων και κάποιων που είχαν κολλήσει σε έπιπλα και άλλοι που έχασαν τη ζωή τους- αντιμετωπίζονται μετά από μια δοκιμασία που θα τους αφήσει να σπαταληθούν για χρόνια, λένε οι αρχές.


Ο David Allen Turpin, 57 ετών, και η Louise Anna Turpin, 49 ετών, κατηγορήθηκαν για εννέα κατηγορίες βασανιστηρίων και 10 απειλών για παιδιά, ενώ η ακρόαση είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη.
Οι αρχές ενημερώθηκαν μετά από ένα από τα παιδιά, ένα αδύνατο κορίτσι ηλικίας 17 ετών, το οποίο κάλεσε την αστυνομία αφού διέφυγε από ένα παράθυρο του σπιτιού της Perris, 115 χιλιόμετρα ανατολικά του Λος Άντζελες.
Ο έφηβος, που ήταν τόσο μικρός που οι βουλευτές αρχικά πίστευαν ότι ήταν 10 ετών, τους έδειξε φωτογραφίες που τους οδήγησαν να πιστέψουν την ιστορία τους, έτσι ώστε να πάνε στο σπίτι για να ελέγξουν την οικογένεια.


"Εκτιμώ το θάρρος που ο νεαρός άνδρας έπρεπε να ξεφύγει από το σπίτι και να βγει εκεί και να το αναφέρει αυτό στην επιβολή του νόμου", δήλωσε ο καπετάνιος του τμήματος Riverside County Sherriff Greg Fellows.
"Αν μπορείτε να φανταστείτε ότι είστε 17 χρονών και φαίνεται να είστε 10χρονος, αλυσοδεμένος σε κρεβάτι, υποσιτισμένος και τραυματισμοί που σχετίζονται με αυτό, θα έλεγα ότι τα βασανιστήρια.
«Η αστυνομία παρατήρησε ότι τα παιδιά ήταν υποσιτισμένα, ήταν πολύ βρώμικο και οι συνθήκες ήταν τρομακτικές».
Οι αξιωματικοί δήλωσαν ότι βρήκαν τρία από τα 13 παιδιά του ζευγαριού, τα οποία κυμαίνονται σε ηλικία από δύο έως 29 ετών, ενώζαν με αλυσίδες και λουκέτα μέσα στη σκοτεινή, μυρωδάτη κατοικία.
Ο καπετάνιος Fellows δήλωσε ότι η έρευνα δεν έχει βρει μέχρι στιγμής καμία ένδειξη σεξουαλικής κακοποίησης, αλλά ότι οι συνθήκες οδήγησαν σε βασανιστήρια.
Η έρευνα, ακόμα στα αρχικά της στάδια, έχει ήδη αρχίσει να ξεδιπλώνει μια παράξενη ιστορία για ένα ζευγάρι παντρεμένο με 32 χρόνια που ντυνόταν τα παιδιά τους, τα κρατούσε μακριά από τους ξένους και έκοψε τα περισσότερα μαλλιά των αγοριών σε ένα στυλ που μοιάζει με το γκριζάρισμα πατέρας.
Η οικογένεια είχε ζήσει στην Perris από το 2014 και οι αστυνομικοί δεν είχαν πάει ποτέ στο σπίτι για οποιονδήποτε λόγο, είπε ο Captain Fellows.


Οι κοινωνικοί λειτουργοί δεν είχαν επισκεφθεί ποτέ ούτε, δήλωσε η Susan von Zabern, διευθυντής του νομού Τμήματος Δημοσίων Κοινωνικών Υπηρεσιών.
Τα επτά ενήλικα παιδιά είχαν φροντιστεί στο περιφερειακό ιατρικό κέντρο Corona, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Mark Uffer.
Περιέγραψε τους ως μικρούς και σαφώς υποσιτισμένους, αλλά τροφοδοτούσαν και απαριθμούνταν σε σταθερή κατάσταση.
"Είναι πολύ φιλικοί, είναι πολύ συνεταιριστικοί και πιστεύω ότι είναι αισιόδοξοι ότι η ζωή θα γίνει καλύτερη γι 'αυτούς", είπε.
Ο David και η Louise Turpin φάνηκαν να έχουν πραγματοποιήσει τελετές ανανέωσης γάμου τουλάχιστον τρεις φορές, το 2011, το 2013 και το 2015, σε ένα εκκλησάκι με θέμα το Elvis Presley στο Λας Βέγκας, σύμφωνα με τη σελίδα του παρεκκλησίου στο YouTube.
Ένα βίντεο δείχνει ότι ο ζευγάρι ανταλλάσσει όρκους ανανέωσης μπροστά σε έναν παραβολιστή του Elvis.


Οι γείτονες στην Περρή, όπου τα σπάνια αλλά καλά διατηρημένα σπίτια είναι στενά γεμάτα σε προαστιακούς δρόμους, δήλωσαν ότι έχουν συγκλονιστεί από τις συλλήψεις.
Η Kimberly Milligan, 50 ετών, που ζει απέναντι στην οικογένεια, δήλωσε ότι είδε μόνο το βρέφος στην αγκαλιά της μητέρας και τρία άλλα παιδιά από τότε που μετακόμισε στο δρόμο πριν από δύο χρόνια, περιγράφοντάς τα ως μικρό και χλωμό.
"Γιατί δεν θα δούμε ποτέ τα παιδιά;"Είπε η κα Milligan.
"Εκ των υστέρων, δεν θα είχαμε σκεφτεί ποτέ αυτό, αλλά υπήρχαν κόκκινες σημαίες, ποτέ δεν ακούτε ή βλέπετε εννέα παιδιά".


Πριν από δύο χρόνια, περπατώντας γύρω από τη γειτονιά, θαυμάζοντας τα Χριστουγεννιάτικα φώτα και τις διακοσμήσεις, η κα Milligan είπε ότι συναντήθηκε με τρία από τα παιδιά του Turpin και τους συγχώρησε με το μωρό που ο Ιησούς έφτιαξε έξω από το σπίτι.
Είπε ότι τα παιδιά πάγωσαν, σαν να μπορούσαν να γίνουν αόρατα.
"Η ηλικία των είκοσι ετών δεν ενεργεί ποτέ έτσι", είπε. "Δεν ήθελαν να έχουν μια κοινωνική συνομιλία."
Άλλοι γείτονες περιέγραψαν την οικογένεια ως έντονα ιδιωτική.
Οι γονείς του David Turpin, James και Betty Turpin, δήλωσαν ότι ήταν "έκπληκτοι και σοκαρισμένοι" από τους ισχυρισμούς, λέγοντας ότι δεν μπορούσαν να καταλάβουν "κανένα από αυτά".
Οι παππούδες είπαν ότι τα παιδιά ήταν αυστηρά κατ 'οίκον εκπαίδευση και έπρεπε να απομνημονεύουν μακρά χωρία από τη Βίβλο.
Τα αρχεία του Κρατικού Τμήματος Παιδείας δείχνουν ότι το σπίτι της οικογένειας έχει την ίδια διεύθυνση με το Sandcastle Day School, όπου ο David Turpin είναι εισηγμένος ως κύριος.
Στο σχολικό έτος 2016-17, είχε εγγραφή έξι με έναν μαθητή ο καθένας στην πέμπτη, έκτη, όγδοη, ένατη, δέκατη και δωδέκατη τάξη.
Το 2010, ο David Turpin εγκατέλειψε τη δουλειά του στη Lockheed Martin, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, και εργάστηκε επίσης ως μηχανικός στη Northrop Grumman, την εταιρεία αεροναυπηγικής και άμυνας.


AP / Reuters

No comments:

Post a Comment

wibiya widget