Sunday, January 28, 2018

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ :Ξέμεινε από ρεύμα μετά από μια ζεστή νύχτα..του καλοκαιριού

Power cuts in Melbourne on summer's hottest night

ABC NEWS
Thousands of homes were left without power as
 Victoria sweltered through its hottest night of the summer.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ 
Media player: "Space" για αναπαραγωγή, "M" για σίγαση, "αριστερά" και "δεξιά" για αναζήτηση.
ΒΊΝΤΕΟ: Η βικτοριανή κυβέρνηση θα ζητήσει αποζημίωση από εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας (ABC News)
Ο  πρωθυπουργός της βικτοριας
Ντάνιελ Άντριους αναφέρει ότι θα επιδιώξει να υποχρεώσει τις εταιρείες ενέργειας να αποζημιώσουν δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις που δεν είχαν ρεύμα την περασμένηνύχτα καθώς η μελβούρνη κυριολεκτικά έβρασε στη θερμότερη νύχτα του καλοκαιριού.
Ο κ. Andrews δήλωσε ότι τα τοπικά σφάλματα στο δίκτυο διανομής ευθύνονται για τη διακοπή λειτουργίας.
(*Σημ. .ΕΦΗΜΕΡΙΣ Δυστυχώς η Αυστραλία διένειμε σε διάφορες ιδιωτικές εταιρίες την ηλεκτρική ενέργεια με αποτέλεσμα να επιδιώκουν διαρκώς την άνοδο κερδών και να μην νοιάζονται και πολύ για την συντήρηση των γραμμών κατανομης ηλ. ενέργειας)
«Η απογοήτευση που προκλήθηκε στα νοικοκυριά ... δεν αφορούσε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά εντοπισμένους παράγοντες, τοπικά προβλήματα στο δίκτυο διανομής», είπε.
«Θα μάθουμε από αυτό, θα σιγουρευτούμε ότι καταλαβαίνουμε τι ακριβώς συνέβη.
«Θα συνεργαστούμε με τις εταιρείες και θα τους υποχρεώσουμε, αν χρειαστεί, τόσο για να δούμε την αποζημίωση όσο και για να δούμε τις βελτιώσεις στο δίκτυο».
Οι θερμοκρασίες δεν μειώθηκαν κάτω από τους 30 βαθμούς Κελσίου στη Μελβούρνη μέχρι τις 4:00 π.μ. και παρέμειναν πάνω από 30 βαθμούς Κελσίου στη Mildura και στη βορειοδυτική.
Η κυβέρνηση δήλωσε ότι η άνοδος της ζήτησης προκάλεσε εμφυσημένες ασφάλειες και αποτυχημένους μετασχηματιστές στο δίκτυο διανομής.
Περίπου 50.000 σπίτια σε ολόκληρη την πολιτεία έμειναν χωρίς ρεύμα και πολλοί άνθρωποι  παραμένουν μέχρι σήμερα το πρωί.
"Οι εταιρείες διανομής καλούνται να διατηρήσουν και να βελτιώσουν το δίκτυο και χρεώνουν τους πελάτες ακράδαντα να το κάνουν αυτό", δήλωσε ο κ. Andrews.
"Θα δούμε προσεκτικά τη φύση των σφαλμάτων και τι μπορεί να γίνει για να τα βελτιώσουμε."
Η υπουργός Ενέργειας Lily D'Ambrosio δήλωσε ότι ήταν η υψηλότερη ζήτηση αιχμής που καταγράφηκε ποτέ στη Βικτώρια την Κυριακή.
"Είχαμε ένα εκπληκτικό 46.000 ανθρώπων που έχασαν την παροχή ενέργειας λόγω ενός συνδυασμού παραγόντων, οι οποίοι σχετίζονται με την υπερβολική θερμότητα και την υγρασία που δημιουργήθηκαν για αρκετές ημέρες", ανέφερε.
"Η αιχμή της αιχμής ήταν περίπου 9.100 μεγαβάτ.
"Συνέβη περίπου στις 5:30 μ.μ. χθες το βράδυ, βάζοντας αυτή την πρόσθετη πίεση στην ηλεκτρική υποδομή και αυτό προκάλεσε τις εντοπισμένες διακοπές σε διάφορα μέρη του κράτους".
Ο Αυστραλός Διαχειριστής Αγοράς Ενέργειας δήλωσε επίσης ότι οι διακοπές δεν είχαν καμία σχέση με την προσφορά.

Τα κλιματιστικά έχουν «τεράστιο άγχος» στο δίκτυο

Ο Andrew Dillon από την Energy Networks Australia δήλωσε στο ABC Radio Melbourne ότι το κρατικό σύστημα κρατήθηκε κάτω από το στέλεχος της ζήτησης, αλλά τα τοπικά δίκτυα ήταν συγκλονισμένα.
Είπε ότι και οι πέντε διανομείς ενέργειας σε ολόκληρη τη Βικτώρια γνώρισαν διακοπές, θέτοντας τα προβλήματα στη χρήση κλιματιστικών.
"Ήταν όλοι χθες και έτσι έβαζαν τεράστια πίεση στην υποδομή του τοπικού δικτύου και σε κάποιες περιοχές δυστυχώς είχαμε κάποια προβλήματα", ανέφερε.
"Πολλά οικιστικά τμήματα της Βικτώριας καθόρισαν χθες όλες τις εγγραφές της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας.
"Συνολικά, μάλλον θα μπορούσατε να πείτε ότι η υποδομή κράτησε αρκετά καλά, αλλά προφανώς αυτό είναι κρύα άνεση για εκείνους που ήταν εκτός".
Ο κ. Dillon δήλωσε ότι η χρήση της ηλιακής ενέργειας δεν έκανε τίποτα για να μετριάσει την πίεση, καθώς η κατανάλωση ηλεκτρισμού κορυφώθηκε αργότερα την ημέρα.
"Αυτό που έκανε η ηλιακή ενέργεια είναι σίγουρα καλά και πραγματικά κτύπησε το φορτίο από το μεσημέρι, και έχει βοηθήσει με αυτές τις κορυφές στις 3:00 μ.μ. ή 4:00 μ.μ.», είπε.
"Αλλά αυτό που πραγματικά τείνει να κάνει είναι να τα αλλάξει αργότερα την ημέρα, οπότε τώρα αρχίζουμε να βλέπουμε ότι η κορυφή του δικτύου δεν συμβαίνει μέχρι τις 6:00 μ.μ. ή τις 7:00 μ.μ.".

Η πιο ζεστή βραδιά της Μελβούρνης το καλοκαίρι

Ο ανώτερος διευθυντής  Richard Carlyon από το Γραφείο Μετεωρολογίας δήλωσε ότι η υψηλή υγρασία στη Μελβούρνη θα παραμείνει μέχρι την Τρίτη το πρωί.
"Ήταν μια ζεστή και υγρή νύχτα στη Μελβούρνη", είπε.
"Η θερμοκρασία έπεσε στα 28,4 βαθμούς στις 5:30 π.μ. - δεν είναι αρκετά ρεκόρ. Το ρεκόρ όλων των εποχών για τον Ιανουάριο είναι 30,6C".
Στα βορειοδυτικά της πολιτείας τη διάρκεια της νύχτας οι θερμοκρασίες παρέμειναν στα χαμηλά 30s.
Θα υπάρξουν περιορισμοί ταχύτητας σε διάφορες περιφερειακές σιδηροδρομικές υπηρεσίες V / Line σήμερα λόγω της θερμότητας.
Το BOM προέβλεψε μια κορυφαία κορυφή των 35C για τη Μελβούρνη σήμερα με μια αλλαγή το απόγευμα, αλλά η ανακούφιση δεν θα έρθει μέχρι αύριο.
"Πιθανότατα θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης πριν αρχίσει να απομακρύνεται η τροπική υγρασία και αργότερα το πρωί θα πρέπει να έχουμε δροσερές και πολύ λιγότερο υγρές συνθήκες σε όλη τη Μελβούρνη", δήλωσε ο κ. Carlyon.
"Έχουμε χαθεί το μεγαλύτερο μέρος της δραστηριότητας καταιγίδας, αλλά κατά τη διάρκεια της απόψεως και αύριο το πρωί μπορεί να παρατηρηθεί πτώση περίπου 10 έως 30 χιλιοστών σε όλη τη Μελβούρνη.
"Θα κρυώσει - θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να κρυώσει - αλλά σίγουρα πολύ πιο δροσερό από χθες το βράδυ."
Οι θερμοκρασίες στη Μελβούρνη έφτασαν στις 37.8 ° C περίπου στις 3:40 μ.μ. την Κυριακή και σε πολλές περιφερειακές περιοχές έφτασε πολύ στην δεκαετία του '40.
Surf Lifesaving Victoria δήλωσε ότι 80 άνθρωποι διασώθηκαν στις παραλίες της Μελβούρνης το Σαββατοκύριακο.
Οι αρχές παρότρυναν τους ανθρώπους να φροντίζουν τα ευάλωτα μέλη της κοινότητας, όπως οι ηλικιωμένοι και οι άρρωστοι.
Είπαν επίσης στους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς να βεβαιωθούν ότι τα ζώα είχαν άφθονο νερό και πρόσβαση στη σκιά.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget