Tuesday, January 16, 2018

SBS.Δεν αλλάζει στάση η κυβέρνηση της ΝΝΟ στο όνομα των Σκοπίων, σύμφωνα με την πρωθυπουργό της πολιτείας






By
Stergos Kastelloriou


16 JAN 2018 - 2:48 PM  UPDATED YESTERDAY 6:48 PM
Η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, Gladys Berejiklian, απέρριψε την τοποθέτηση του αναπληρωτή πρωθυπουργό της πολιτείας, John Barilaro, ο οποίος κάλεσε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να αναγνωρίσει επισήμως την «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Η κα Berejiklian είπε πως οι δηλώσεις του κ. Barilaro δεν απηχούν σε καμία περίπτωση την θέση της Νέας Νότιας Ουαλίας επί του ζητήματος, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση υποστήριζε πάντοτε με υπερηφάνεια την Ελλάδα και την ελληνική κοινότητα.
Μιλώντας σε εκδήλωση της «Μακεδονικής» Κοινότητας του Queanbeyan, με αφορμή τον εορτασμό των Χριστουγέννων, ο αντιπρόεδρος της πολιτειακής κυβέρνησης έκανε στην ομιλία του μία αναφορά στην «Ημέρα της Αυστραλίας» ως εορτασμό του πολυπολιτισμικού χαρακτήρα της χώρας και επαίνεσε τα μέλη της κοινότητας για την συμβολή τους στην κοινωνία της Νέας Νότιας Ουαλίας.
Σχολιάζοντας την προσπάθεια της Ελλάδα και της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) να βρουν μία συμβιβαστική λύση στο ζήτημα της ονομασίας, κάλεσε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να αναγνωρίσει την «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

No comments:

Post a Comment

wibiya widget