Friday, January 5, 2018

Η Γιώτα Ιωακειμίδου σχολιαζει:Καλικάντζαροι και πολιτικοί…μα πόσο μοιάζουν

ΓΙΩΤΑ ΙΩΑΚΕΙΜΊΔΟΥ
ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ 

Καλικάντζαροι  και πολιτικοί…μα πόσο μοιάζουν τελικά …

Παραμονή των Φώτων σήμερα και θα μας φύγουν τα πειραχτήρια τα καλικαντζαράκια, ενώ από τους καλικάντζαρους της Πολιτικής δεν  το κόβω να γλυτώσουμε ποτέ. Τα αγαθά  αυτά όντα μας ταλαιπωρούν 12 μέρες,ενώ οι άλλοι  για χρόνια. Ωστόσο τα έργα και οι ημέρες πολλών πολιτικών  μοιάζουν με τις κατεργαριές των καλικαντζάρων. Οι καλικάντζαροι δεν τα καταφέρνουν στο μέτρημα. Οι νοικοκυρές για τους παγιδεύσουν κρεμάνε ένα κόσκινο στην πόρτα και τα χαζά καλικαντζαράκια περνάνε τη νύχτα μετρώντας τις τρύπες. Επειδή όμως δεν ξέρουν να μετράνε καλά,χάνουν τον καιρό τους.Το ίδιο δεν κάνουν και οι πολιτικοί.Επειδή δεν τα καταφέρνουν στο μέτρημα του κόσκινου,οι δημοσιονομικές τρύπες είναι πια αμέτρητες.Το επόμενο βράδυ οι καλικάντζαροι επανέρχονται,όπως επανέρχονται πάντα και οι επαγγελματίες της πολιτικής. Οι νοικοκυρές κρεμάνε στην πόρτα λίγο μαλλί,τα καλικαντζαράκια  προσπαθούν να μετρήσουν τις τρίχες,αλλά πάλι χάνουν τον  λογαριασμό. Το ίδιο δεν κάνει και ο λαός; Αναθέτει στους πολιτικούς να μετρήσουν τα ελλείμματα και να τα εξαφανίσουν,αλλά αυτοί  χάνουν και πάλι τον λογαριασμό.Προσπαθούν να συνεφέρουν τα οικονομικά,αλλά το αποτέλεσμα είναι ίδιο με αυτό των Καλικαντζάρων, μηδέν εις το πηλίκον.
Οι καλικάντζαροι δεν το βάζουν κάτω, παρά τις περιορισμένες τους δυνατότητες, επιχειρούν να λύσουν περίπλοκα προβλήματα, το ίδιο κι οι πολιτικοί μας. Οι καλικάντζαροι επί δώδεκα μήνες ροκανίζουν το δέντρο που κρατάει τη γη, οι άλλοι ροκανίζουν το δέντρο της Ελλάδας από τότε που γίναμε κράτος.
 Αλλά και στο παρουσιαστικό νομίζω πως μοιάζουν. Όλοι οι καλικάντζαροι έχουν από ένα κουσούρι: άλλος έχει ένα μάτι και βλέπει μόνον σε μια μεριά,καλή ώρα όπως οι πολιτικοί μας,άλλος είναι μονοπόδαρος και μπατάρει,εδώ να επισημάνουμε ότι όλοι σχεδόν οι πολιτικοί μας μπατάρουν….Τα καλικαντζαράκια έχουν ένα  και μοναδικό στόχο,να μπουν στα σπίτια,να μαγαρίσουν τα φαγητά και να δυσκολέψουν την ζωή της νοικοκυράς.Οι πολιτικοί μας έχουν τον ίδιο στόχο,αλλά είναι πιο μεγαλεπήβολοι,να δυσκολέψουν τη ζωή ενός λαού.Τα καλικαντζαράκια αρέσκονται στην προβολή,ανεβαίνουν στις στέγες για να φανούν,οι πολιτικοί πάλι ξημεροβραδιάζονται στις τηλεοράσεις…Έχουν όμως μια βασική διαφορά,τα αγαθά όντα φοβούνται πολύ,μια βιτσιά στον αέρα ή μια τηγανίτα για καλόπιασμα τους τρέπει σε φυγή.Ενώ οι άλλοι; Δεν φοβούνται τίποτα..α…ναι καμιά φορά φοβούνται την ψήφο μας..
Τα καλικαντζαράκια έρχονται απρόσκλητα, από την καπνοδόχο, ενώ  τους άλλους  τους καλέσαμε εμείς και περιμένουμε τον αγιασμό των νερών, τα Φώτα, μπας και τους φωτίσει ο Κύριος και μας …σώσουν…
 Γ.Ι.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget