Friday, January 5, 2018

Πού οφείλονται οι «βολές» Μαρινάκη κατά Κυριάκου;


Χτυπήματα από τον Βαγγέλη Μαρινάκη δέχεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, με τα «Νέα» να κάνουν λόγο ακόμα και για ενδεχόμενο διάσπασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εγείροντας το ερώτημα: Γιατί ο ιδιοκτήτης του ΔΟΛ επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη;
Για ενδεχόμενο διάσπασης και προχωρημένες συζητήσεις δημιουργίας νέου πολιτικού φορέα με αμιγώς πατριωτικό πρόσημο κάνουν λόγο τα «Νέα», με αφορμή τη «θολή» στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το Σκοπιανό. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Άρη Ραβανού με τίτλο: «Οι εξελίξεις με την ΠΓΔΜ ¨γεννούν¨ δεξιό κόμμα;» αρκετοί βορειοελλαδίτες βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιμένουν στη… γωνία αναφορικά με την γραμμή που θα χαράξει το Μοσχάτο για το ονοματολογικό, αρνούμενοι εκ των προτέρων οποιαδήποτε χρήση του όρου «Μακεδονία». Ως εκ τούτου, μία ακόμη πολιτική αβελτηρία του προέδρου της ΝΔ πιθανώς να οδηγήσει σε απόσχιση μίας σημαντική μερίδας της Κ.Ο., η οποία δεν εκφράζεται από τις πολιτικές θέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Να προστεθεί πως εντύπωση προκάλεσε και το άρθρο του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου, ο οποίος κατά το παρελθόν συνεργαζόταν με τον όμιλο των Παραπολιτικών, εμπεριέχοντας ως ένθετο στη σαββατιάτικη εφημερίδα το περιοδικό Report. «Κάποιος να επιστρέψει τον εγκέφαλο του Κυριάκου Μητσοτάκη» είναι ο τίτλος του εν λόγω άρθρου, με τον δημοσιογράφο που έχει συνδέσει το όνομά του με το Unfollow να αποκαλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη «φιλελεύθερο Σούπερ-Γκούφι».
Με το συγκεκριμένο αθλητικό site δεν υπάρχει καμία ένδειξη διοικητικής σύνδεσης με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, κάτι που δεν ισχύει για τα «Νέα». Οι πληροφορίες για την αιτία αυτής της ηχηρής μετατόπισης δημοσιογραφικής προσέγγισης είναι συγκεχυμένες. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η αλλαγή σκυτάλης που επήλθε σε νευραλγική θέση για την καθημερινή εφημερίδα είναι ένας παράγοντας που συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες. Από την άλλη όμως, σύμφωνα και πάλι με καλά πληροφορημένες πηγές, σιγοψιθυρίζεται ένα σενάριο που εμπλέκει την Ντόρα Μπακογιάννη, την οποία πρόσφατα έσπευσε ο αδερφός της και πρόεδρος της ΝΔ να την καρατομήσει προκαταβολικά. Συγκεκριμένα, οι δεσμοί που συνδέουν την πρώην υπουργό με τον εκδότη, εφοπλιστή και ποδοσφαιρικό παράγοντα αρκούν για να εκφράσουν την αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη στον εκ των προτέρων παραγκωνισμό της, σε περίπτωση που η αξιωματική αντιπολίτευση αναδειχθεί πρώτη πολιτική δύναμη στις επόμενες εκλογές.
Πάντως, αν ισχύει το τελευταίο, τότε τσάμπα η κοινοβουλευτική εξυπηρέτηση που παρείχε όλο το προηγούμενο διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την πολύκροτη υπόθεση του Noor 1, κάτι που άφησε να εννοηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής. Μέχρι στιγμής, το Μοσχάτο τηρεί σιγή ιχθύος. Ίσως για λόγους αμηχανίας...
Πηγή.  Documento. gr/

Άγγελος Προβολισιάνος

No comments:

Post a Comment

wibiya widget