Sunday, January 28, 2018

ΑΒC. ΧΑΚΕΡΣ ...ΞΕΤΙΝΑΞΑΝ ΤΑ ΒΙΤΚΟΙΝΣ




ΒΊΝΤΕΟ  
Η ανταλλαγή κρυπτογράφησης Coincheck χάνει μισό δισεκατομμύριο δολάρια
ABC NEWS

Ένα από τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια ψηφιακών νομισμάτων της Ιαπωνίας αναφέρει ότι πρόκειται να εξοφλήσει εικονικά χρήματα αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων μετά την είσοδο των χάκερ στο δίκτυο.


Την Παρασκευή η Coincheck ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της ότι είχε σταματήσει τις πωλήσεις και τις αποσύρσεις κρυπτογράφησης με την ονομασία NEM, αφού οι χάκερ έκλεψαν 58 δισεκατομμύρια γιεν (660 εκατομμύρια δολάρια).
Σήμερα η ανταλλαγή ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει περίπου 46,3 δισ. Γιέν ($ 523 εκατ.) Στους επενδυτές, αλλά εξακολουθούσε να εργάζεται για το χρονοδιάγραμμα και τη μέθοδο.
Η αρχική κλοπή θεωρήθηκε ως μία από τις μεγαλύτερες κλοπές κλοπής κρυπτοσχεδιασμού παγκοσμίως .
Η αναφερθείσα απώλεια υπερβαίνει τα 48 δισεκατομμύρια γιεν την ανταλλαγή Mt Gox Bitcoin με έδρα την Ιαπωνία, που χάθηκε το 2014.
Ο πρόεδρος της Coincheck Koichiro Wada ζήτησε συγνώμη σε συνέντευξη Τύπου και είπε ότι η εταιρεία μπορεί να ζητήσει οικονομική βοήθεια.
"Ορισμένα τμήματα της υπηρεσίας μας έχουν ανασταλεί σήμερα, εγώ βαθύτατα ζητώ συγνώμη για την ταλαιπωρία σας εξαιτίας αυτού του περιστατικού, λυπάμαι πολύ", είπε.
Ο επικεφαλής λειτουργός Yusuke Otsuka δήλωσε ότι τα κλεμμένα χρήματα κρατήθηκαν σε ένα "ζεστό πορτοφόλι" - το ένα που συνδέεται με το διαδίκτυο αντί να είναι ασφαλισμένο εκτός σύνδεσης,σύμφωνα με το Forbes .
Ερωτηθείς γιατί ο πρόεδρος της εταιρείας Koichiro Wada ανέφερε τεχνικές δυσκολίες και έλλειψη προσωπικού ικανό να τα αντιμετωπίσει.

Περαιτέρω επιθέσεις στον κυβερνοχώρο λένε πιθανές ρυθμιστικές αρχές



Το Reuters ανέφερε δύο πηγές με άμεση γνώση του θέματος, δήλωσε ότι η Ιαπωνική Υπηρεσία Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών (FSA) ανακοίνωσε στις περίπου 30 εταιρείες της χώρας που πραγματοποιούν ανταλλαγές εικονικών νομισμάτων για να προειδοποιήσουν για περαιτέρω πιθανές επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, προτρέποντάς τους να ενισχύσουν την ασφάλεια.
Ο οικονομικός φύλακας εξετάζει επίσης τη διοικητική τιμωρία για την Coincheck βάσει του νόμου περί οικονομικών οικισμών, σύμφωνα με μία από τις πηγές.
Η κλοπή υπογραμμίζει τις ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια και τις ρυθμιστικές ανησυχίες σχετικά με το bitcoin και άλλα εικονικά νομίσματα, ακόμη και όταν η παγκόσμια έκρηξη τους δείχνει ελάχιστα σημάδια ασφυξίας.
Παγκόσμιες ηγέτες που συναντήθηκαν στο Νταβός την περασμένη εβδομάδα εξέδωσαν νέες προειδοποιήσεις για τους κινδύνους κρυπτοσυχνότητας, με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούχιν να αναφέρει την ανησυχία της Ουάσινγκτον για τα χρήματα που χρησιμοποιούνται για παράνομη δραστηριότητα.

Τι είναι το NEM;

Είναι κρυπτογράφηση, όπως το bitcoinή το αιθέριο .
Αυτή τη στιγμή, ο Coincheck αναφέρει ότι η κλοπή περιορίστηκε σε NEM, αλλά μετά την ανακοίνωση της κλοπής περιορίζει τις συναλλαγές και στις περισσότερες άλλες κρυπτοσυχνότητες.
Η κλοπή δεν φαίνεται να επιβραδύνει τα πνεύματα των επενδυτών, με τηνCointelegraph να αναφέρει ότι οι αγορές κρυπτογράφησης στην Ιαπωνία αυξάνονται λιγότερο από 24 ώρες μετά την αποτυχία.

Media player: "Space" to play, "M" to mute, "left" and "right" to seek.
ΒΊΝΤΕΟ  
Blockchain: η τεχνολογία που θα μπορούσε να αλλάξει δραματικά το διαδίκτυο
LATELINE

No comments:

Post a Comment

wibiya widget