Saturday, April 21, 2018

Ερντογάν: «θέλω ειρήνη με την Ελλάδα» δήλωσε βράδυ Σαββάτου- 21.4.18 -στην Τηλεόραση. Επαίνους για Τσίπρα

Αφού σχεδόν όλο το τουρκικό υπουργικό συμβούλιο έχει επιτεθεί στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες, το βράδυ του Σαββάτου(21.4.18) ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε να… τρολάρει το σύστημα.
Ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας σε τηλεοπτικό δίκτυο, φάνηκε να στήριξε μια ειρηνική διευθέτηση των θεμάτων με την Ελλάδα, λέγοντας πως δεν θέλει άλλες εντάσεις.
Συγκεκριμένα μιλώντας στο Τουρκικό κανάλι NTV είπε:
«Τώρα θέλουμε ειρήνη, η ειρήνη με την Ελλάδα αξίζει όσο καμία άλλη».
Μάλιστα αναφέρθηκε και με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως «ο νεαρός και δυναμικός πρωθυπουργός της Ελλάδας θέλει να κάνει ένα καινούργιο βήμα.
»Αυτό το διαπίστωσα στην επίσκεψή μου στην Ελλάδα, και στο ίδιο πνεύμα είδα και τον Έλληνα πρόεδρο».
Ωστόσο, σε άλλο σημείο των δηλώσεών του κάνει λόγο για απειλές σε βάρος της Τουρκίας, οι οποίες «προέρχονται» από τους στρατηγικούς της εταίρους και σημειώνει: «Δεν μπορούμε να αγοράzουμε όπλα από τις ΗΠΑ με τα λεφτά μας αλλά, δυστυχώς, οι ΗΠΑ και οι συμμαχικές δυνάμεις na προσφέρουν αυτά τα όπλα και ta πυρομαχικά δωρεάν σε τρομοκρατικές οργανώσεις».
Εδώ υπάρχουν οι εξής εκδοχές:
α. Η σθεναρή στάση της χώρας μας τον έκανε να ξανασκεφτεί ότι με τους τσαμπουκάδες δεν θα βγάλει άκρη.
β. Μας δουλεύει κανονικά και το παίζει «καλός μπάτσος» με «κακούς μπάτσους» τους υπουργούς του.
γ. Φοβάται αστάθεια μέσα στην προεκλογική του περίοδο και σπεύδει να δηλώσει φίλος της Ελλάδας, δηλαδή και της Δύσης, μετά από το κοινό μέτωπο Τσίπρα-Μακρόν.
δ. Κάτι μεγάλο φοβάται…

No comments:

Post a Comment

wibiya widget