Saturday, April 14, 2018

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΡΩΣΙΑΣ /Ζαχάροβα: Πρέπει να είσαι πολύ ανώμαλος για να επιτεθείς στην πρωτεύουσα της Συρίας


ΣΥΡΙΑ
ΟΙ ενέργειες που έγιναν σήμερα το βράδυ στη Συρία θα έχουν συνέπειες και όλη η ευθύνη ανήκει στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και tη Γαλλία δήλωσε με ανακοίνωσή του ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον, o Ανατόλι Αντόνοφ. "Οι χειρότεροι φόβοι επαληθεύτηκαν. Δεν εισακούστηκαν οι προειδοποιήσεις μας. Ένα προσχεδιασμένο σενάριο εφαρμόζεται. Ξανά, απειλούμαστε. Προειδοποιήσαμε ότι τέτοιες ενέργειες δεν θα μείνουν χωρίς συνέπειες", τόνισε ο Αντόνοφ. "'Όλη η ευθύνη για αυτές ανήκει στην Ουάσιγκτον, το Λονδινο και το Παρίσι", πρόσθεσε.
Ζαχάροβα: Πρέπει να είσαι πολύ ανώμαλος για να επιτεθείς στην πρωτεύουσα της Συρίας
«Ο συριακός λαός δοκιμάσθηκε πρώτα από την 'Αραβική άνοιξη', μετά από το Ισλαμικό Κράτος, τώρα από έξυπνους αμερικανικούς πυραύλους. Η πρωτεύουσα μιας κυρίαρχης κυβέρνησης, που προσπαθεί επί χρόνια να επιβιώσει υφιστάμενη μια τρομοκρατική επιδρομή, δέχθηκε επίθεση», έγραψε στο Facebook η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα.
«Πρέπει να είσαι πολύ ανώμαλος για να επιτεθείς στην πρωτεύουσα της Συρίας ακριβώς τη στιγμή που είχε μια ευκαιρία για ένα ειρηνικό μέλλον», πρόσθεσε.
Οι ενέργειες που έγιναν σήμερα το βράδυ στη Συρία θα έχουν συνέπειες και όλη η ευθύνη ανήκει στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και tη Γαλλία δήλωσε με ανακοίνωσή του ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον, o Ανατόλι Αντόνοφ. "Οι χειρότεροι φόβοι επαληθεύτηκαν. Δεν εισακούστηκαν οι προειδοποιήσεις μας. Ένα προσχεδιασμένο σενάριο εφαρμόζεται. Ξανά, απειλούμαστε. Προειδοποιήσαμε ότι τέτοιες ενέργειες δεν θα μείνουν χωρίς συνέπειες", τόνισε ο Αντόνοφ. "'Όλη η ευθύνη για αυτές ανήκει στην Ουάσιγκτον, το Λονδινο και το Παρίσι", πρόσθεσε.
«Ο συριακός λαός δοκιμάσθηκε πρώτα από την 'Αραβική άνοιξη', μετά από το Ισλαμικό Κράτος, τώρα από έξυπνους αμερικανικούς πυραύλους. Η πρωτεύουσα μιας κυρίαρχης κυβέρνησης, που προσπαθεί επί χρόνια να επιβιώσει υφιστάμενη μια τρομοκρατική επιδρομή, δέχθηκε επίθεση», έγραψε στο Facebook η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. «Πρέπει να είσαι πολύ ανώμαλος για να επιτεθείς στην πρωτεύουσα της Συρίας ακριβώς τη στιγμή που είχε μια ευκαιρία για ένα ειρηνικό μέλλον», πρόσθεσε.
Περισσότεροι από 100 πύραυλοί
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους εκτόξευσαν περισσότερους από 100 πυραύλους εναντίον της Συρίας και «ένας σημαντικός αριθμός» απ' αυτούς αναχαιτίσθηκε από τις συριακές δυνάμεις, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Περισσότεροι από 100 πύραυλοι κρούζ και πύραυλοι αέρος-εδάφους εκτοξεύθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία και τη Γαλλία από τη θάλασσα και τον αέρα εναντίον συριακών στρατιωτικών και πολιτικών στόχων», αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti. «Ένας σημαντικός αριθμός» από τους πυραύλους αυτούς καταρρίφθηκε από τη συριακή αντιαεροπορική άμυνα, πρόσθεσε το ρωσικό υπουργείο.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε επίσης ότι η Συρία αναχαίτισε τις αμερικανικές και συμμαχικές επιθέσεις χρησιμοποιώντας εξοπλισμό που είχε παραχθεί από τη Σοβιετική Ένωση και στον οποίο περιλαμβάνεται το πυραυλικό σύστημα Buk.
Κανένα από τα δυτικά πλήγματα δεν σημειώθηκε κοντά σε ρωσικές βάσεις, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα πως κανένα από τα δυτικά πλήγματα στη Συρία δεν σημειώθηκε κοντά στις βάσεις της αεροπορίας και του ναυτικού που διατηρεί η Ρωσία στο συριακό έδαφος.
«Κανένας από τους πυραύλους κρουζ που εκτοξεύθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και από τους συμμάχους τους δεν μπήκε στη ζώνη ευθύνης της ρωσικής αντιαεροπορικής άμυνας που προστατεύει τις εγκαταστάσεις στην Ταρτούς και τη Χμέιμιμ», αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti. Οι ρωσικές δυνάμεις διαθέτουν μια ναυτική βάση στην Ταρτούς και μια αεροπορική βάση στη Χμέιμιμ.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως ενημέρωση των δημοσιογράφων θα αρχίσει γύρω στις 09:30 (ώρα Ελλάδας).
Καθημερινή.gr
Online

No comments:

Post a Comment

wibiya widget