Wednesday, April 18, 2018

Πρόωρες εκλογές στις 24 Ιουνίου στην Τουρκία ανακοίνωσε ο Ερντογάν




Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο  πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν!  Οι πρόωρες εκλογές θα διεξαχθούν στις 24 Ιουνίου. 
Ο πρόεδρος της Τουρκίας συναντήθηκε πριν με τον υπερεθνικιστή σύμμαχό του Ντεβλέτ Μπαχτσελί για περίπου μισή ώρα στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα.
«H προτίμηση μας ήταν να γίνουν οι εκλογές το Νοέμβριο του 2019. Λόγω των επιχειρήσεων στη Συρία αλλά και λόγω των ιστορικών εξελίξεων στην περιοχή έχει γίνει αναγκαιότητα να ξεπεραστούν τα θέματα. Για να μπορέσουμε να λάβουμε πιο ισχυρές αποφάσεις και να τις εφαρμόσουμε έχει γίνει αναγκαιότητα να περάσουμε στο νέο σύστημα διοίκησης. Πρέπει να βγάλουμε άμεσα το θέμα των εκλογών από την επικαιρότητα . Με τον κύριο Μπαχτσελί αποφασίσαμε να διεξαχθούν εκλογές στις 24 Ιουνίου του 2018» δήλωσε ο Ερντογάν
Ο Μπαχτσελί, ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) είχε ζητήσει από χθες την επίσπευση των εκλογών, που κανονικά πρόκειται να διεξαχθούν στις 3 Νοεμβρίου 2019, για τις 26 Αυγούστου φέτος.
Οι προσεχείς διπλές προεδρικές και βουλευτικές εκλογές είναι κρίσιμες για την Τουρκία καθώς θα σηματοδοτήσουν την έναρξη της ισχύος των περισσότερων μέτρων που ενισχύουν τις εξουσίες του προέδρου της χώρας, τα οποία εγκρίθηκαν με το δημοψήφισμα για την τροποποίηση του συντάγματος, τον Απρίλιο του 2017.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget