Thursday, May 24, 2018

Ε.Αντώναρος: Ο αντ'αυτού του Κ.Καραμανλή «φωτογραφίζει» ξένες δυνάμεις πίσω από τις ταραχές που σάρωσαν την χώρα το 2008

Μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο ο κατά πολλούς πιο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή του Νεώτερου είπε για τα περιβόητα «Δεκεμβριανά» του 2008, όταν κάηκε η Αθήνα ότι «έγινε οργανωμένη προσπάθεια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης με συνέργεια παραγόντων του εσωτερικού και του εξωτερικού».
Ο κ. Αντώναρος χαρακτήρισε «πολύ σύνθετα τα γεγονότα εκείνης της περιόδου» αλλά όπως κι αν το πει αποκάλυψε αυτό που όλοι λίγο πολύ γνώριζαν στην Ελλάδα.
Η τότε κυβέρνηση ανατράπηκε διότι είχε επιλέξει να ασκήσει ανεξάρτητη γεωπολιτική.
Ναι μεν άτομα του ακραίου αριστερού χώρου έκαψαν την Αθήνα, όμως συντονίστηκαν από παράγοντες του εξωτερικού. 
Ο Κ. Καραμανλής εκείνη την περίοδο είχε συνάψει μεγάλες συμφωνίες με τον ρωσικό παράγοντα και αμέσως μετά... ακολούθησαν οι φωτιές σε όλη την Αθήνα.
«Την Αθήνα το 2008 δεν την έκαψε ο ΣΥΡΙΖΑ» συνέχισε μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 
Να σημειώσουμε ότι τότε ο Ευάγγελος Αντώναρος, ήταν εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή.
Ανέφερε ότι τότε υπήρξαν εισηγήσεις να αναλάβει δράση ο στρατός ενώ σημείωσε ότι επικράτησε η άποψη ότι πρέπει να προστατευθούν οι ανθρώπινες ζωές.
"Ηθελαν εκατόμβες νεκρών;" αναρωτήθηκε και κάλεσε τον Κ. Μητσοτάκη να παραδεχθεί το λάθος του, ότι δεν ψήφισε τον Πρ. Παυλόπουλο για ΠτΔ και να δεσμευθεί ότι θα τον προτείνει για μια ακόμη θητεία το 2019.
Να πούμε ότι όντως υπήρξε τότε εισήγηση για χρήση των Ενόπλων Δυνάμεων κάτι που το αρνήθηκε επίμονα ο Δ.Γράψας ο τότε Α/ΓΕΕΘΑ
Είχε μάλιστα και την υποστήριξη του τότε Α/ΓΕΑ και μετέπειτα ΓΕΕΘΑ Γ.Γιάγκου ο οποίος είχε πει:
«Δεν θα πέσουμε στην παγίδα που είχαν πέσει κάποιοι το 1967. Οι ΕΔ είναι μόνο για αντιμετώπιση απειλών από εχθρικό κράτος»
«Όταν είσαι σχεδόν άκαπνος στην άσκηση πραγματικής πολιτικής, την πατάς συχνά και διατυπώνεις διάφορες μπούρδες. Όπως οι επαναλαμβανόμενες τον τελευταίο καιρό αναφορές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα γεγονότα του Δεκεμβρίου 2008 - που τείνουν να του γίνουν εμμονή» γράφει ο κ. Αντώναρος και συνεχίζει:
«Εμμονή, βέβαια, που δεν είναι καινούργια. Θυμίζω: Ένας από τους λόγους που επικαλέσθηκε ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ το 2015 για να μη ψηφίσει τον Προκόπη Παυλόπουλο ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας ήταν ότι δήθεν "χειρίστηκε με ανεπάρκεια μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις της σύγχρονης ιστορίας μας τον Δεκέμβριο του 2008". 
Του έχει σφηνωθεί, βλέπετε, στο μυαλό μια ερμηνεία εκείνων των γεγονότων που ελάχιστη σχέση έχει με την πραγματικότητα. Θεωρεί προφανώς ότι πρόκειται για μια κινητοποίηση εξτρεμιστικών δυνάμεων της Αριστεράς την οποία η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή δεν μπόρεσε -- ή δεν θέλησε κατά πως ακούγεται -- να την αντιμετωπίσει με αποτελεσματικότητα.
Ο κ. Μητσοτάκης είναι είτε αφελής, είτε απληροφόρητος ( αν και θα μπορούσε να ενημερωθεί από το άμεσο συγγενικό του περιβάλλον). Πιθανόν και τα δύο.
Γιατί τα γεγονότα εκείνα είναι πολύ πιο σύνθετα και πολυεπίπεδα από όσο θέλουν να αντιληφθούν οι θιασώτες (τότε και τώρα) μαζικής κρατικής βίας με σκοπό την αμφίβολη καταστολή και την σχεδόν σίγουρη πρόκληση δεκάδων θυμάτων στις συνθήκες που επικρατούσαν τότε. Οι παράγοντες που επεδίωκαν αναταραχή και ό,τι συνεπάγεται αυτό ξεπερνούσαν τις περιορισμένες δυνατότητες δράσης της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Άλλοι ήταν που πάτησαν το κουμπί. 
Γι αυτό και η στάση της κυβέρνησης Καραμανλή όσο κι αν επικρίθηκε ήταν, έστω και με κόστος, η ενδεδειγμένη. Κι ας ήθελαν μεμονωμένα στελέχη τότε αντιδράσεις αναντίστοιχες με την πρόσφατη ελληνική ιστορία.
Ελπίζω έστω και αργά να καταλάβει ο κ. Μητσοτάκης ότι καλό είναι να σιωπά για θέματα που δεν γνωρίζει αντί να χαϊδεύει συνειδητά τα αυτιά κάποιων» αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Αντώναρος.»

No comments:

Post a Comment

wibiya widget