Saturday, May 19, 2018

Άθλια επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη - Τον έβρισαν και του έσπασαν το αυτοκίνητο

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης δέχτηκε άγρια επίθεση από ακροδεξιά στοιχεία και φυγαδεύτηκε από τους άνδρες της ασφάλειας μακριά από το χώρο της εκδήλωσης για την Γενοκτονία των Ποντίων - Καθολική καταδίκη της επίθεσης από τον πολιτικό κόσμο

Φραστική και σωματική επίθεση δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων.
Ο κ. Μπουτάρης μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στην πλατεία Αγίας Σοφίας μετέβη στον Λευκό Πύργο, συνοδευόμενος από την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, για την τελετή υποστολής της σημαίας από ποντιακό και στρατιωτικό τιμητικό άγημα.
Συγκεντρωθέντες του επιτέθηκαν απρόκλητα, αρχικά λεκτικά, ζητώντας του να αποχωρήσει. Στη συνέχεια ορισμένοι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του ασκώντας και σωματική βία ενώ προκάλεσαν υλικές ζημιές και στο αυτοκίνητο του κ. Μπουτάρη.


Rally in commemoration of the 103rd anniversary for the victims of the Pontic Genocide, in Thessaloniki, on May 19, 2018 /     103    ,  ,  19 , 2018
Επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη  SOOC
Επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη  SOOC
Επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη
Επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη  SOOC
Οι συνοδοί του δημάρχου τον απομάκρυναν από τον χώρο, ενώ μετά την επίθεση, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να εξεταστεί από γιατρούς.
Επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη
Επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη  SOOC
Καθολική καταδίκη της επίθεσης από τον πολιτικό κόσμο
"Αυτοί που επιτέθηκαν στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, δεν είναι ούτε αγανακτισμένοι πολίτες, ούτε συγκεντρωμένο πλήθος. Είναι απλά ακροδεξιοί τραμπούκοι που πρέπει να βρεθούν άμεσα αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους.Όσο πολιτικές δυνάμεις επιτρέπουν σε ακροδεξιά περιθωριακά στοιχεία να κρύβονται πίσω από ένα δήθεν αίσθημα πατριωτισμού, τόσο το φίδι του φασισμού θα απειλεί ευθέως τη Δημοκρατία" αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο του Πρωθυπουργού.

Αυτοί που επιτέθηκαν στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, δεν είναι ούτε αγανακτισμένοι πολίτες, ούτε συγκεντρωμένο πλήθος. Είναι απλά ακροδεξιοί τραμπούκοι που πρέπει να βρεθούν άμεσα αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους.
Όσο πολιτικές δυνάμεις επιτρέπουν σε ακροδεξιά περιθωριακά στοιχεία να κρύβονται πίσω από ένα δήθεν αίσθημα πατριωτισμού, τόσο το φίδι του φασισμού θα απειλεί ευθέως τη Δημοκρατία.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget