Monday, May 28, 2018

Για τη ΝΔ...η Ελ.ιστορία ξεκινά από τη γέννηση του Κυρ.Μητσοτάκη!

Συντηρείται η πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, που ξεκίνησε την Κυριακή, με αφορμή την -τουλάχιστον ατυχή- δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, σχετικά με τη δολοφονία Λαμπράκη το 1963. 
Μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης είχε αναρωτηθεί εάν ενδιαφέρει τα νέα παιδιά το τι έγινε το 1963. Η ακριβής δήλωσή του έχει ως εξής: «Πείτε μου τώρα, το παιδί των 17 ετών, που θα ψηφίσει για πρώτη φορά που το ενδιαφέρει πώς θα είναι η Ελλάδα το 2030, εάν το ενδιαφέρει τι έγινε το 1963;»
Η εν λόγω δήλωση προκάλεσε την άμεση και έντονη αντίδραση κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Σήμερα, Δευτέρα, η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας επανήλθε στο θέμα. Με αφορμή τη χθεσινή ανακοίνωση από πλευράς Μαξίμου, η Μαρία Σπυράκη υποστήριξε σήμερα ότι «πραγματικά λυπήθηκα γιατί η κυβέρνηση επιχειρεί να μεταφέρει διαχωριστικές γραμμές που η ίδια η κοινωνία έχει ξεπεράσει στο '63. Ξέρετε ο κ. Μητσοτάκης γεννήθηκε το '68. Είναι ενδιαφέρον να μιλάμε με βάση τα ιστορικά γεγονότα που έχουν αποτιμηθεί κι έχουν αποδοθεί οι ευθύνες αλλά έχει μεγαλύτερη σημασία να δούμε ποια είναι η νέα πορεία της πατρίδας το 2020...».
Έντονη ήταν αυτή τη φορά η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας τη δήλωση Σπυράκη ως «συνειδητή προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να διαγράψει την ιστορία» και όσα αυτή μπορεί να διδάξει. Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής: 
Η σημερινή δήλωση της κ. Σπυράκη ότι ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν αγέννητος το 1963, άρα δεν μπορεί να γνωρίζει για τη δολοφονία Λαμπράκη, δεν είναι απλώς ανόητη και αστεία, αλλά εκφράζει αυθεντικά αυτό που αντιπροσωπεύει η σημερινή ηγεσία της ΝΔ. 
Δεν πρόκειται για άγνοια της ιστορίας αδικαιολόγητη για κάποιον που διεκδικεί την πρωθυπουργία της χώρας, ούτε για μια ακόμα γκάφα από αυτές που μας έχει συνηθίσει ο πρόεδρος της ΝΔ.  Πρόκειται για κάτι πολύ χειρότερο, για μια συνειδητή προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να διαγράψει την ιστορία και όσα αυτή μπορεί να διδάξει στις επόμενες γενιές και, βέβαια, και στην παράταξή του. 
Η ιστορία βέβαια ούτε διαγράφεται, ούτε ξαναγράφεται, ούτε ξεκινά από τη γέννηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
 Εφημερίδα Συντακτών.gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget