Thursday, May 17, 2018

Σάλος με το "F@#$ Turkey" του γιου του Νετανιάχου - Διέγραψε τον λογαριασμό του


Αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα για τη φωτογραφία που δημοσίευσε ο γιος του πρωθυπουργού του Ισραήλ την ώρα που οι σχέσεις της χώρας με την Τουρκία παραμένουν τεταμένες σχετικά με το θέμα της Παλαιστίνης

Ο Γιαΐρ Νετανιάχου, γιος του πρωθυπουργού της χώρας του Ισραήλ, ανάρτησε μια εικόνα στον λογαριασμό του στο Instagram, με την τουρκική σημαία και το μήνυμα "Fuck Turkey", μετά τις πρόσφατες διπλωματικές αντιμαχίες της χώρας του με τον Ταγίπ Ερντογάν εξ αιτίας της σφαγής στη Γάζα.
Μετά τον σάλο που ξέσπασε στα social media, o γιος του Ισραηλινού Πρωθυπουργού διέγραψε τον λογαριασμό του μαζί με την ίδια την ανάρτηση, ωστόσο τα screenshots με το υβριστικό μήνυμα έχουν "σωθεί" και κυκλοφορούν στο διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες.
Εκπρόσωπος του Ισραηλινού Πρωθυπουργού επιχείρησε να υποβαθμίσει το περιστατικό, υποστηρίζοντας ότι ήταν "ανάρτηση ιδιώτη".
Αυτή ήταν η ανάρτηση του γιου Νετανιαχου πριν την διαγράψει 

Την είδηση της υβριστικής ανάρτησης του γιου του Ισραηλινού πρωθυπουργού κατά της Τουρκίας, όπως αυτή δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Haaretz, ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter o αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης.
Η κίνηση αυτή του αντιπροέδρου της ΝΔ προκάλεσε πλήθος σχολίων χρηστών των social media με αποτέλεσμα λίγες ώρες αργότερα, να την κατεβάσει.
Ο ίδιος έχει αναπαράγει επίσης δηλώσεις του Μπενιαμίν Νετανιάχου ο οποίος κατηγορεί τη Χαμάς για πρόκληση βίας. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωνε άλλωστε χθες, Τετάρτη, πως οι περισσότεροι νεκροί (50 εκ των 60) ήταν μέλη της Χαμάς. Όλα τα θύματα ήταν άοπλοι και επιτέθηκαν με πέτρες εναντίον των Ισραηλινών στρατιωτών στα σύνορα της Γάζας την ώρα που εγκαινιαζόταν η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ από την Ιβάνκα Τραμπ.



Από τη δική του μεριά, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε μετά το αιματοκύλισμα στη Γάζα: "Ο Νετανιάχου είναι ο πρωθυπουργός ενός κράτους απαρτχάιντ που κατέλαβε εδάφη ενός ανυπεράσπιστου λαού εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια, παραβιάζοντας τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Έχει παλαιστινιακό αίμα στα χέρια του και δεν μπορεί να καλύψει τα εγκλήματά του κάνοντας επίθεση στην Τουρκία".
Στη συνέχεια η Άγκυρα ζήτησε από τον πρεσβευτή του Ισραήλ να φύγει προσωρινά από τη χώρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα γεγονότα στη Γάζα.
Ο Νετανιάχου απάντησε δηλώνοντας ότι δεν δέχεται "μαθήματα ηθικής" από τον Τούρκο πρόεδρο που είναι "μεταξύ των μεγάλων υποστηρικτών της Χαμάς και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι κατανοεί τέλεια την τρομοκρατία και τις σφαγές".



No comments:

Post a Comment

wibiya widget