Wednesday, May 23, 2018

ΣΚΟΠΙΑ. Σε δύο χρόνια φυλακή καταδικάστηκε ο Γκρούεφσκι για την αγορά πολυτελούς αυτοκινήτου

Την καταδίκη του πρώην πρωθυπουργού Νίκολα Γκρουέφσκι για την απόκτηση ενός πολυτελούς αυτοκινήτου, το οποίο δεν μπορούσε να δικαιολογήσει με βάση τα εισοδήματά του, αποφάσισε την Τετάρτη το δικαστήριο των Σκοπίων.
Ο Νίκολα Γκρουέφσκι καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι δεν μπορούσε να δικαιολογήσει την αγορά του αξίας 600.000 ευρώ οχήματος.
Εκτός του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος ηγήθηκε της χώρας από το 2006 έως το 2016, το δικαστήριο καταδίκασε και τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Γκιόκο Ποπόφσκι, ο οποίος θα κληθεί να εκτίσει ποινή φυλάκισης 6,5 ετών.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ο νυν πρωθυπουργός των Σκοπίων και πολιτικός αντίπαλος του Γκρουέφσκι, έδωσε στη δημοσιότητα 20.000 τηλεφωνικές συνομιλίες, μεταξύ των οποίων και του Γκρουέφσκι. Σε μία από τις συνομιλίες του πρώην πρωθυπουργού, αποκαλύφθηκε η υπόθεση με την αγορά του πανάκριβου αυτοκινήτου.
Ο Ποπόφσκι καταδικάστηκε με επιπλέον εννέα χρόνια φυλάκισης, καθώς αποδείχθηκε ότι το γραφείο του έκανε κατάχρηση δημοσίων πόρων σε ευρεία κλίμακα, αγοράζοντας -ούτε λίγο, ούτε πολύ- 300 οχήματα!

No comments:

Post a Comment

wibiya widget