Sunday, September 8, 2019

Μόνο ένας ...αγιασμός έλειπε από το ματς της εθνικής μας.

Μια ιστορική ισοπαλία απέσπασε το μικρό -ποδοσφαιρικά- Λιχτενστάιν από την Εθνική Ελλάδαςμέσα στo ΟΑΚΑ (τελικό σκορ: 1-1), σε ματς για τα προκριματικά του Euro 2020.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν μέτριο στο πρώτο ημίχρονο, βελτιώθηκε αισθητά στην επανάληψη, ωστόσο φανέρωσε εκ νέου τις αδυναμίες του: αναποτελεσματικότητα στην επίθεση, αργός ρυθμός ανάπτυξης, προβλέψιμες επιλογές, έλλειψη αυτοματισμών και σωστής συνεννόησης μεταξύ των παικτών. 
Όλα αυτά απέναντι σε έναν αδύναμο αντίπαλο, ο οποίος ήταν ταμπουρωμένος στην άμυνά του και επιδίωκε να κάνει ζημιά σε κάποια αντεπίθεση. 
Σε κάθε περίπτωση, η νέα Εθνική ομάδα που χτίζεται, έχει χρόνο μπροστά της για να δεθεί και να γίνει ομάδα, καθώς το γεγονός ότι ήδη είναι (πρόωρα) αποκλεισμένη από την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, επιτρέπει στον προπονητή της, Τζόνι φαν Σιπ, να προχωρήσει στις απαραίτητες κινήσεις. 
Για να μην αδικήσουμε την Εθνική, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες για να «κλειδώσει» τη νίκη (είχε δύο δοκάρια με τους Κουλούρη και Μανωλά), τις οποίες όμως σπατάλησε, με συνέπεια να δεχθεί το γκολ της ισοφάρισης λίγα λεπτά πριν από το σφύριγμα της λήξης. 
Για την ιστορία, το ματς ήταν για την έκτη αγωνιστική του 10ου προκριματικού ομίλου. Η Ελλάδα προηγήθηκε με τον Μασούρα στο 33ο λεπτό, με τον Σαλάινοβιτς να απαντά στο 85΄.
Σημειώνεται ότι αυτός ήταν ο πρώτος βαθμός για το Λιχτενστάιν στη διοργάνωση - όπως και το πρώτο γκολ που σημειώνει...
Στη βαθμολογία του ομίλου, η Ελλάδα έχει μόλις 5 βαθμούς σε 6 αγώνες και βρίσκεται στην 5η και προτελευταία θέση, έχοντας από κάτω της μόνο το... Λιχτενστάιν.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Ελλάδα: Μπάρκας, Μπακάκης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τσιμίκας, Σάμαρης, Μπουχαλάκης (62' Ζέκα), Φετφατζίδης (68΄Παυλίδης), Βρουσάι, Μασούρας (86΄ Γιαννούλης), Κουλούρης.
Λιχτενστάιν: Μπούχελ, Γκοπέλ, Κάουφμαν, Μαλίν, Βίεζερ, Σαλάινοβιτς, Μ. Μπούχελ, Μέιερ (64΄ Μπραντλ), Γκούμπσερ (56΄ Γιλντίζ), Χάσλερ, Ρεχστέινερ (82΄ Χόφερ).
Τα αποτελέσματα του 10ου ομίλου
  • Αρμενία-Βοσνία... 4-2
  • Φινλανδία-Ιταλία... 1-2
  • Ελλάδα-Λιχτενστάιν... 1-1
Η βαθμολογία του ομίλου (σε 6 αγώνες)
  1. Ιταλία... 18
  2. Φινλανδία... 12 
  3. Αρμενία... 9
  4. Βοσνία/Ερζεγοβίνη.. 7
  5. Ελλάδα... 5
  6. Λιχτενστάιν... 

No comments:

Post a Comment

wibiya widget