Wednesday, September 18, 2019

Ο Μπαλτάκος απειλεί: Εάν δεν γίνει ο Σαμαράς Πρόεδρος Δημοκρατίας θα διαλυθεί η ΝΔ

Μια διπλή ανάγνωση θα μπορούσε να έχει η συνέντευξη που παραχώρησε ο Τάκης Μπαλτάκος στο Kontra Channel το βράδυ της Τρίτης.
Ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά, παραδέχθηκε την ύπαρξη των «τάσεων» στη Ν.Δ και υποστήριξε πως κανείς δεν μπορεί να κερδίσει τον Αντώνη Σαμαρά, αν θελήσει να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Ο κ. Μπαλτάκος υποβάθμισε το θέμα της Novartis, λέγοντας πως δεν μπορείς να χάσεις το επιτυχημένο δίμηνο και να πας στη Novartis, ενώ έκλεισε το θέμα της επιλογής του Μαργαρίτη Σχοινά στη θέση του Επιτρόπου και του Αντιπροέδρου της Κομισιόν:
«Ο γέγονε γέγονε» απάντησε για τον Μαργαρίτη Σχοινά και επανήλθε στο ουσιαστικό -κατά τη γνώμη του-, τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας:
«Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι αν δηλώσει (ο Σαμαράς) τέτοια πρόθεση δεν υπάρχει άλλη περίπτωση να γίνει κάτι άλλο», ανέφερε υποστηρίζοντας πως έχει να μιλήσει με τον Αντώνη Σαμαρά πέντε χρόνια.
«Αν ο κ. Σαμαράς δηλώσει ευθέως ότι ενδιαφέρεται για την θέση αυτή, δεν θα υπάρχει καμία άλλη επιλογή από τη Ν.Δ. παρά να είναι ο Αντώνης Σαμαράς», πρόσθεσε και προχώρησε σε μία προσωπική εκτίμηση που θα μπορούσε να εκληφθεί και ως προειδοποίηση.
Όπως είπε, εάν η ΝΔ προτείνει κάποιο λάθος άτομο, θα χάσει δεκάδες βουλευτές στην μυστική ψηφοφορία και «η ΚΟ της ΝΔ θα γίνει σκορποχώρι».
Στην ερώτηση αν και ο κ. Καραμανλής θελήσει να διεκδικήσει την προεδρία της Δημοκρατίας και ο Κυρ. Μητσοτάκης κληθεί να διαλέξει ο κ. Μπαλτάκος ήταν σαφής:
«Κανείς δεν μπορεί να κερδίσει τον Σαμαρά, αν ο Σαμαράς θελήσει να είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας».
Στην αναφορά για τον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, αφού το όνομά του παίζει ως πιθανότητα, ο κ. Μπαλτάκος απάντησε πως αυτό που λέει (σ.σ.για τον Αντώνη Σαμαρά), ισχύει για όλα τα ονόματα, άνδρα ή γυναίκα.
Αιτιολόγησε την άποψή του αυτή, με βάση την προσφορά του ως πρωθυπουργός μεταξύ 2012-2014, διευκρινίζοντας ότι:
«Είναι τέτοια η απήχηση που έχει που αν πει «εγώ θέλω» και το κόμμα πει ότι θέλει κάποιον άλλο.
»Αν γίνει τέτοια επιλογή από τον Αν. Σαμαρά, η Ν.Δ. δεν μπορεί να επιλέξει κάτι άλλο».
Μάλιστα ο κ. Μπαλτάκος άσκησε δημόσια κριτική στη Ν.Δ. που όπως υποστήριξε «πάσχει από δεξιά πολιτική» εκτιμώντας ότι στο κόμμα υπάρχουν πολλά «αλεξίπτωτα και κανένα από αυτά δεν έχει γαλάζιο χρώμα».

Tribun


No comments:

Post a Comment

wibiya widget