Saturday, September 28, 2019

Ηγουμενίτσα: Ολοκληρώθηκε η αποβίβαση των επιβατών από το φλεγόμενο «Olympic Champion»


Ολοκληρώθηκε η αποβίβαση των 538 επιβατών του «Olympic Champion» στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς, που εκδηλώθηκε στο πλοίο.
Μαζί με τους επιβάτες αποβιβάστηκε και το μεγαλύτερο μέρος του πληρώματος του πλοίου, ενώ δύο άτομα που παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας της Ηγουμενίτσας.
Η φωτιά κρίνεται ελεγχόμενη, καθώς ενεργοποιήθηκαν από την πρώτη σιτγμή τα αυτόματα συστήματα πυρόσβεσης του πλοίου. Με ειδικό εξοπλισμό οι πυροσβέστες μπήκαν στο γκαράζ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά εκδηλώθηκε στο τέταρτο γκαράζ σε δύο φορτηγά.
Η φωτιά ξεκίνησε ενώ το πλοίο είχε αναχωρήσει για Βενετία και μετά την εκδήλωσή της επέστρεψε και πρόσδεσε αυτοδύναμα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Στο σημείο έσπευσαν πλωτό του Λιμενικού, ένα ρυμουλκό, πυροσβεστικά οχήματα από την περιοχή καθώς και από τους γειτονικούς νομούς Πρέβεζας, Άρτας και Ιωαννίνων. Σύμφωνα με την Πυροσβεστικής στην επιχείρηση κατάσβεσης παίρνουν μέρος 46 πυροσβέστες με δέκα οχήματα, καθώς και το πυροσβεστικό πλοιάριο «Αντιπύραρχος Ηλίας Γκάτσος».
Το «Olympic Champion» ναυπηγήθηκε το 2000, έχει ολικό μήκος 204 μέτρα και πλάτος 26,13.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget