Wednesday, September 18, 2019

Στα... μάτια κοίταξε ο Ολυμπιακός τη φιναλίστ του περσινού Champions League Τότεναμ, στο πρώτο ματς των δύο ομάδων για τον 2ο όμιλο της φετινής διοργάνωσης.
Το τελικό 2-2 ήρθε με ανατροπή, καθώς η ελληνική βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο πρώτο μισάωρο, όμως κατάφερε να αντιδράσει και να διεκδικήσει ακόμα και τη νίκη. 
Σε κάθε περίπτωση, ο Ολυμπιακός έδειξε πανέτοιμος να διεκδικήσει με αξιώσεις την πρόκριση στους νοκ-άουτ αγώνες του Champions League, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο, στον οποίο συμμετέχει επίσης η Μπάγερν Μονάχου κι ο Ερυθρός Αστέρας.
Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν πιο δυνατά την αναμέτρηση κι είχαν δοκάρι στο 18ο λεπτό, σε μια φάση που συνεργάστηκαν οι Τσιμίκας, Ποντένσε και Γκερέρο.
Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ, έπειτα από ένα μάλλον αναίτιο μαρκάρισμα του Μεριά στον Κέιν που οδήγησε στην εσχάτη των ποινών. Ο παθών ήταν κι ο εκτελεστής του πέναλτι, δίνοντας στους Άγγλους το προβάδισμα στο σκορ. 
Πριν... συνέλθουν οι γηπεδούχοι, η Τότεναμ έφτασε σε ένα δεύτερο τέρμα, έπειτα από εντυπωσιακό σουτ του Μόουρα έξω από τη μεγάλη περιοχή του Σα, δείχνοντας ότι οι Άγγλοι θα περνούσαν ένα εύκολο βράδυ στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Η ανατροπή

Η φάση που άλλαξε τη ροή του ματς έγινε στο 44ο λεπτό, όταν ο Ποτένσε, με ατομική προσπάθεια, μπήκε στη μεγάλη περιοχή των Άγγλων και με συρτό, διαγώνιο σουτ μείωσε το σκορ για τον Ολυμπιακό.
Η ανατροπή πήρε σάρκα και οστά στο 54', όταν Βαλμπουενά ευστόχησε σε πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, βάζοντας φωτιά στις κερκίδες.
Όσο κι αν προσπάθησαν οι δύο ομάδες στα επόμενα λεπτά του ματς, δεν άλλαξε τίποτα επί της ουσίας κι έτσι ο Ολυμπιακός πήρε τον πρώτο του βαθμό που τον κρατά στο παιχνίδι της πρόκρισης.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Ολυμπιακός: Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Ποντένσε, Βαλμπουενά (69’ Μπενζιά), Μασούρας (78’ Ραντζέλοβιτς), Γκερέρο (89’ Ελ Αραμπί)
Τότεναμ: Γιορίς, Γουίνκς, Ντέιβις, Αλντερβάιρελντ, Βερντόνγκεν, Ντομπελέ (62’ Σισοκό), Έρικσεν, Σάντσες, Μόουρα (76’ Λαμέλα), Ντέλε Άλι (72’ Σον), Κέιν

No comments:

Post a Comment

wibiya widget