|
Ο Πάνος Αποστόλου |
O δημοσιογράφος του 3ΧΥ- Ράδιο Ελλάς και της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ Μελβούρνης Πάνος Αποστόλου,βρέθηκε πριν λίγες ημέρες στα πάτρια εδάφη της Οιχαλίας Τρικάλων και παρά τον περιορισμένο χρόνο των διακοπών του και τις άλλες υποχρεώσεις του ΄..
Η καρδιά του "χτύπησε" δημοσιογραφικά.
Έτρεξε και βρήκε τα πατριωτάκια του ,μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Οιχαλίας Τρικάλων που όπως αναρτήσαμε κι εμείς πρόσφατα,το Β' Γυμνάσιό τους απεσπασε το βραβείο καλύτερης ταινίας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με την ταινία "Κλειώ" και είχε μαζί τους μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη την οποία δημοσίευσε στο ΦΒ και σας τη μεταφέρουμε κι εμείς .
Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Οιχαλίας Τρικάλων, οι πρωταγωνιστές και οι
πρωταγωνίστριες της ταινίας “Κλειώ”: Άννα-Μαρία Σακελλαρίου (Κλειώ), Θοδωρής Λουκάς
(Αχιλλέας), Αποστόλης Ζαμζαράς (Λευτέρης), Ανθή Χαλού (Μαίρη), Δήμητρα Φίλιου
(Θάλεια), Ρούλα Χατζή (Έλλη), Μαρία Γαρίτου (καθηγήτρια), Νίκος Κυρίτσης (μαθητής 1)
, Γιώργος Σταμουγιαννόπουλος (μαθητής 2), Βαγγελιώ Σκαρίμπα (γιαγιά Κλειώς),
Αποστόλης Νίκου (πατέρας Κλειώς), Πένυ Παπαχρήστου (μητέρα Κλειώς), Θωμάς
Γκουγκουστάμος (Χρήστος), Ρωξάνη Λακιάρα (Ελένη), Φώτης Καψάλης (Στέλιος).
Συνέντευξη με τους συντελεστές της πολυβραβευμένης ταινίας "Κλειώ"
Η λέξη “Κλειώ”, προέρχεται από την αρχαία ελληνική ρίζα “κλέο-” που σημαίνει ονομάζω, καλώ, κάνω κάτι γνωστό. Με αυτόν τον τίτλο μια ντουζίνα μαθητών, μαθητριών και εκπαιδευτικών σε ένα επαρχιακό ελληνικό σχολείο δημιούργησαν μία μικρού μήκους ταινία-σταθμό.
Έλαβε το Πρώτο Έπαθλο στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών, βραβεύτηκε πρόσφατα από το ελληνικό υπουργείο Παιδείας, θα προβληθεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας και έχει ήδη προβληθεί από ελληνικό κρατικό κανάλι.
• Η ταινία ασχολείται με το ζήτημα μιας έφηβης, της Κλειώς, που οι γονείς της ζουν και εργάζονται στη Γερμανία, αν και εκείνη παραμένει με τη γιαγιά της στο χωριό. Ο τρόπος που ξετυλίγεται η υπόθεση, φανερώνει την πολυεπίπεδη κρίση που μαστίσει την ελληνική κοινωνία με θύματα τα παιδιά, και με αποτέλεσμα την έξαρση της μετανάστευσης, της ανέχειας ακόμη και φαινομένων ρατσισμού.
No comments:
Post a Comment