Saturday, October 20, 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΧΕΠΑ Για Κυπριακό-Μακεδονικό



Adobe Systems
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
58ΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΑΧΕΠΑ

Η ΑΧΕΠΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ και Ν ΖΗΛΑΝΔΙΑΣ επαγματοποίησε το 58ον Εθνικό της συνέδριο στο Σύδνευ απο τις 6-12 Οκτωβρίου 2012 στο οίκημα της ΑΧΕΠΑ στο Rockdale με την συμμετοχή άνω των  75 αντιπροσώπων απο  το Κουίνσλαντ, Δυτική Αυστραλία,Βικτωρία και φυσικά απο την Ν.Ν.Ο.
Στο συνέδριο προήδρευσε ο Εθνικός πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ συνοδευόμενος από άλλα μέλη του Εθνικού συμβουλίου καθώς  και τρείς εκλεκτοί προσκεκλημένοι απο την ΑΧΕΠΑ Αμερικής.Την αντιπροσωπεία ηγείτο η Grand President των  Θυγατέρων της Πηνελόπης Αχεπα Αμερικής κ. Ιωάννα Σάλτας.
Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012 οι σύνεδροι εκκλησιάστικαν στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Marrickville.Η επίσημη έναρξη του συνεδρίου έγινε την Κυριακή το βράδυ στο κέντρο Venus Function Centre στο Kogarah, με την παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στο Σύδνευ κ. Βασιλείου Τόλιου που στον χαιρετισμό του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο συνέδριο και και  έδωσε μια λεπτομερή αναφορά για τα τρέχοντα προβλήματα της Ελλάδας.Αλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι  ηταν κ. Sophie Cotsis,βουλευτής και ο Εξ. Mark Coure βουλευτή που εκπροσωπούσε τον ΥπουργόνΠολυπολτισμικών υποθέσεων και Δικαιωμάτων του Πολίτη Ν.Ν.Ο. τον κ. Victor Dominnelo. O κ. Coure χαιρέτισε τους συνέδρους και ακολούθως εκήρυξε την έναρξη του 58ου συνεδρίου.
Οι εργασίες του συνεδρίου άρχισαν την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012 με τον καθιερωμένο Αγιασμό που με θρησκευτική κατάνοιξη έκανε ο πατήρ Λουκάς Κορδονούρης  απο την εκκλησία του Elwood.Ακολούθως οι σύνεδροι κράτησαν μονόλεπτη σιγή Εις μνήμην όλων των αποθανόντων μελών της ΑΧΕΠΑ.
Οι σύνεδροι συμμετείχαν σε διάφορες υποεπιτροπές όπου συζήτησαν διάφορα σημαντικά θέματα όπως τα εκπαιδευτικά,φιλανθρωπικά και πολιτιστικά θέματα,αλλά συζήτησαν και νές σστρατηγικές για το μέλλον του οργανισμού και την ενθάρυνση  προσ’ελκυσης νέων μελών.
Ομόφωνα απεφασίσθη όπως η ΑΧΕΠΑ συντονίσει μια εθνική εκστρατεία  περισσυλογής  χρηματικού ποσού για την υποστήριξη συμπατριωτών μας στην Ελλάδα στις δύσκολες στιγμές που περνά ο τόπος λόγω της οικονομικής κρίσης.Η  ΑΧΕΠΑ θα καλέσει και άλλους παροικιακούς οργανισμούς να συμμετάσχουν στην τεράστια αυτή εθνική προσπάθεια.
Το συνέδριο ενέκρινε ομόφωνα ψηφίσματα αληλεγγύης και υποστήριξης όπως και στο παρελθόν για το Μακεδονικό, το Κυπριακό, το θέμα της γενοκτονίας των Ποντίων και της Μικράς Ασίας, στο θέμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα.
Οι σύνεδροι είχαν την τιμή να υποδεχτούν τόν Υπατο Αρμοστή της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Γιάννη Ιακώβου που ενημέρωσε τους συνέδρους γιας τελευταίες εξελίξεις του Κυπριακού προβλήματος καθώς και στις διαπραγματεύσεις στην εξεύρεση μιας δίκαιης λύσης του μακροχρόνιου Κυπριακού προβλήματος.
Ο κ.επανεξελέγη πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ, η κ. Χριστίνα Λύντς σαν αντιπρόεδρος μαζί με 16 άλλα μέλη απ όλες τις ποιτείες στο Εθνικό Συμβούλιο.
Στο συνέδριο έγεινε λεπτομερή αναφορά για τις συνολικές φιλανθρωπικές προσφορές που το 2012 ξεπέρασαν τις $200,000,Οι προσφορές έγιναν σε διάφορους μικρούς και μεγάλους οργανισμούς, φιλανθρωπικούς,εκπαιδευτικούς και σε ιδρύματα ιατρικών ερευνών.Ενα σημαντικό ποσό δωρίστηκε στο Νοσοκομείον Παίδων του Σύδνευ.
Οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν  ενα ταξείδι αναψυχής με λεωφορείο στα μαγευτικά Blue Mountains  και απόλαυσαν τους υπέροχους κήπους του Leura και Κατούμπα.
Το ερχόμενο Εθνικό συνέδριο της ΑΧΕΠΑ  θα διεξαχτή στην Βρισβάνη  τον Οκτώβριο του 2013 και για το 2014 που συμ πληρόνονται 60 χρόνια από την ίδρυση της ΑΧΕΠΑ Αυστραλίας θα γίνει στο Armidale, στην Βόρεια της Ν.Ν.Ο. κοντα στο σημείο που γεννήθηκε η ΑΧΕΠΑ τον Μάιο του 1934,στο WERRIS CREEK NSW.
Η ΑΧΕΠΑ ειναι ο  μεγαλύτερος Ελληνικός οργανισμός με τμήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες; Της Αμερικής,τον Καναδά,την Ελλάδα,Κύπρο, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και πρόσφατα στην Κωνσταντινούπολη,Βουλγαρία και Αγγλία.Ιδρύθηκε το 1922 στην Ατλάντα των ΗΠΑ που σκοπό είχαν την προστασία των Ελλήνων απο τις προκαταλήψεις και φυλετικές διακρίσεις της εποχής.
H ΑΧΕΠΑ έχει ένα ευρύ και πολυδιάστατο πρόγραμμα με την συμμετοχή σε πολιτιστικές ,Φιλανθρωπικές, Εκαπιδευτικές και Κοινωνικές δραστηριότητες που επιτρέπει στα μέλη της με απόλυτο σεβασμό προς τον συνάνθρωπό μας να επιτρέπει την βελτίσωση των σχέσεων μέσα στον πολυπολιτισμό και την διατήρηση της ΕλληνοΑυστραλιανής κοινωνίας.
Επίσης σκοπός της ΑΧΕΠΑ ειναι να προωθεί τα Αυστραλο-Ελληνικά ιδανικά της εκπαίδευσης της φιλανθρωπίας, της αστικής υπευθυνότητας της οικογενειακής και ατομικής διάκρισης.
Ο κ. Τζίμ Αντωνάκος ετιμήθηκε με το αξίωμα του AHEPA OF THE YEAR.
Στόχοι.
Να προωθείται η καλή ιδιότητα του πολίτη.Να καταπολεμείται η τυρανία και η καταπίεση, βα διασφαλίζεται η Ελευθερία του Εθνους και του ατόμου.
*Να προωθείται με τον καλύτερο τρόπο η γλώσσα και ο πολιτισμός στην παροικία μας και να διασφαλίζονται τα ιδανικά και η Εθνική κληρονομιά του Ελληνισμού.
*Να πρωτοπορεί να να προωθεί με ειλικρινή αγάπη την εκπαίδευση και τον πολιτισμό. Να προωθείται η ανάπτυξη ενός ηθικού κώδικα, η υποτροφία για την καλή πρακτική και να ενυαρύνεται η ανεκτικότητα.
*Να δημιουργίσει το πνεύμα του αλτρουισμού και κατανόησης και η συνεργασία και φιλανθρωπίας.
Τα μέλη της ΑΧΕΠΑ ειναι άτομα που με ευχαρίστηση και αγάπη κάνουν όλες τους τις πράξεις θεσμούς και η συναναστροφή είναι θέμα αξιοπρέπειας.
«Αφιερωμένοι στην υποστήριξη της Κοινωνίας μας»
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε¨

Εθνικός Πρόεδρος
Τηλέφωνο 0412 582 123
e-mail: ahepa@ahepa.org.au
ιστοσελίδα: www.ahepa.org.au

Παναγιώτης Γιαννούδης
Δημοσίων Σχέσεων
Οκτώβριος 2012



AHEPA 58th NATIONAL CONVENTION
                SYDNEY NSW
NATIONAL HELLENIC RESOLUTIONS
The attached Resolutions on the Cyprus and Macedonian Issues
were unanimously carried at the recent
AHEPA National Convention held in Sydney.
Kind regards,
Elias Doufas 
National  PresidentAHEPA AUSTRALASIA

Ψηφίσματα

Το 58ο Παναυστραλιανό Συνέδριο της ΑΧΕΠΑ  που διεξήχθη στο Σύδνευ, υιοθέτησε το ακόλουθο ψήφισμα για την Κύπρο.


Οι σύνεδροι χαιρετίζουν το Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας ΑΕ κ. Δημήτρη Χριστόφια για τις συνεχιζόμενες προσπάθειες και αποφασιστικότητα του να επιτύχει μια δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού, σύμφωνη με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας  και επί της συμφωνηθείσας βάσης για μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα. Μια δίκαιη διευθέτηση που θα διασφαλίζει και θα αποκαθιστά τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες όλων των Κυπρίων.

Καταδικάζουν την παράνομη και συνεχιζόμενη κατοχή 36.2% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία, το συνεχιζόμενο παράνομο εποικισμό και την καταστροφή της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου.

Καλούν την Τουρκία να επιδείξει την πολιτική θέληση, υποστηρίζοντας την διαπραγματευτική διαδικασία υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και να εγκαταλείψει τις αποσχιστικές πολιτικές της κατά της κυριαρχίας, εδαφικής ακεραιότητας και ενότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας.  

Καταδικάζουν τις τουρκικές προκλήσεις και απειλές κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας σε σχέση με την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της για αναζήτηση και εκμετάλλευση των φυσικών της πόρων εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης.

Τα μέλη της ΑΧΕΠΑ  επαναλαμβάνουν την υποστήριξη τους στις προσπάθειες της Κύπρου για την επίτευξη μιας δίκαιης λύσης στο Κυπριακό πρόβλημα και θα συνεχίσουν να προβάλλουν το Κυπριακό σε όλα τα επίπεδα.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget