Wednesday, October 24, 2012

Oμογενής στελνει επιταγες δισ. σε σχολείο της Καλαμαριάς και οπου χρειάζονται, αλλά...


24 Oct 2012
Καλόψυχος, μεγαλόψυχος, αλλά και με ψυχολογικά προβλήματα, είναι ο ομογενής, Βασίλειος Βασιλειάδης, από τη Βαλτιμόρη, ο οποίος φέρεται να έστειλε την επιταγή ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς, και όχι μόνο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Εθνικού Κήρυκα» της Νέας Υόρκης.
Σε συνέχεια του σημερινού ρεπορτάζ του ΑΜΠΕ από τη Θεσσαλονίκη, η ομογενειακή εφημερίδα ερεύνησε την υπόθεση και διαπίστωσε ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που έχει στείλει επιταγές μεγάλων ποσών στο Ιερό Ίδρυμα «Παναγία Σουμελά» Ποντίων Αμερικής και Καναδά, στο ΥΑΣΑ (οργανισμό για παιδιά και νέους με ειδικές ανάγκες) και σε πλείστους άλλους ομογενειακούς φορείς.
Ο Βασίλειος Βασιλειάδης, ηλικίας άνω των 70 ετών, κατάγεται από την Κάρπαθο και ζει μοναχικά στη Βαλτιμόρη.
Όπως επεσήμαναν στον «Εθνικό Κήρυκα» αναγνώστες με τους οποίους επικοινώνησε, ο εν λόγω ομογενής ήταν επιχειρηματίας, είχε οικογένεια και παιδιά, αλλά μετά το διαζύγιό του υπέστη ψυχικό κλονισμό και είχε νοσηλευτεί σε ψυχολογική κλινική.
Αυτή την περίοδο, σύμφωνα πάντα με τον «Εθνικό Κήρυκα», είναι απένταρος και κάθε φορά που μαθαίνει ότι κάποιοι χρειάζονται βοήθεια στέλνει και από μια επιταγή με μεγάλα ποσά, όπως έκανε την περίοδο της δόξας του. «Εδώ στη Βαλτιμόρη τον ξέρουμε και όσοι λαμβάνουν τέτοιες επιταγές τις αγνοούμε» επεσήμανε ένας από τους συμπατριώτες του.
Παράλληλα, τόνισε ότι πρόσφατα, ανήμερα του μνημοσύνου ενός επιστήθιου φίλου του, έστειλε στη χήρα και στην οικογένεια του εκλιπόντος επιταγή ύψους 100.000 δολαρίων. Η οικογένεια τον λυπήθηκε και αγνόησε την επιταγή.
Επίσης, ο πρόεδρος του Ιερού Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά» Ποντίων Αμερικής και Καναδά, Δρ. Χαράλαμπος Βασιλειάδης (πρόκειται για απλή συνωνυμία με τον ομογενή από τη Βαλτιμόρη) επεσήμανε ότι όταν έλαβαν την πρώτη επιταγή από τον εν λόγω ομογενή και είδαν το τεράστιο ποσό, επικοινώνησαν με την τράπεζα για να μάθουν εάν ήταν υπαρκτός ο λογαριασμός και αν υπήρχε αντίκρισμα.
Όταν έμαθαν την αλήθεια, αγνόησαν την επιταγή και ερεύνησαν περαιτέρω και, μάλιστα, σε βάθος την υπόθεση. «Αν και η τράπεζα επέμενε να της στείλουμε την επιταγή για να ασκήσει δίωξη εις βάρος του, εμείς δεν ενδώσαμε διότι είχαμε μάθει την πικρή αλήθεια. Ο συνάνθρωπός μας χρειάζεται τον οίκτο και όχι καταδίωξη» τόνισε ο Δρ. Βασιλειάδης.
Τι ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
Καρπάθιος... ο χουβαρντάς!
Καρπάθιος είναι ο ομογενής επιχειρηματίας από τις ΗΠΑ που... μοιράζει επιταγές εκατομμυρίων, σε διάφορους φορείς στη χώρα μας!

Πρόκειται για ηλικιωμένο ομογενή, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.
Μεταξύ μάλιστα αυτών που πήραν τέτοια επιταγή ήταν και ο δήμος Χάλκης.

Όπως έγινε γνωστό από τον δήμαρχο κ. Μιχ. Πατρό, η επιταγή ήταν... 100 εκατομμύρια δολάρια, και συνοδευόταν από σημείωμα, σύμφωνα με το οποίο ο ομογενής ήθελε να βοηθήσει τον δήμο Χάλκης, επειδή ενημερώθηκε για τα προβλήματα που υπάρχουν από συνέντευξη του δημάρχου που δημοσιεύτηκε σε ομογενειακή εφημερίδα.

Ο ομογενής ονομάζεται Βασ. Βασιλειάδης, όπως αναφέρει χθες το ΑΠΕ, είναι πάνω από 70 ετών και κατάγεται από την Κάρπαθο.

«Καλόψυχος, μεγαλόψυχος, αλλά και με ψυχολογικά προβλήματα, είναι ο ομογενής Βασίλειος Βασιλειάδης από τη Βαλτιμόρη, ο οποίος φέρεται να έστειλε την επιταγή ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο της Καλαμαριάς, και όχι μόνο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Εθνικού Κήρυκα» της Νέας Υόρκης.

Σε συνέχεια ρεπορτάζ του ΑΜΠΕ από τη Θεσσαλονίκη, η ομογενειακή εφημερίδα ερεύνησε την υπόθεση και διαπίστωσε ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που έχει στείλει επιταγές με μεγάλα ποσά στο Ιερό Ίδρυμα «Παναγία Σουμελά» Ποντίων Αμερικής και Καναδά, στο ΥΑΣΑ (οργανισμό για παιδιά και νέους με ειδικές ανάγκες) και σε πλείστους άλλους ομογενειακούς φορείς.

Ο Βασίλειος Βασιλειάδης, ηλικίας άνω των εβδομήντα ετών, κατάγεται από την Κάρπαθο και ζει μοναχικά στη Βαλτιμόρη. Όπως επεσήμαναν στον «Εθνικό Κήρυκα» αναγνώστες με τους οποίους επικοινώνησε, ο εν λόγω ομογενής ήταν επιχειρηματίας, είχε οικογένεια και παιδιά, αλλά μετά το διαζύγιό του υπέστη ψυχικό κλονισμό και είχε νοσηλευτεί σε ψυχολογική κλινική. Αυτή την περίοδο, σύμφωνα πάντα με τον «Εθνικό Κήρυκα», είναι απένταρος και κάθε φορά που μαθαίνει ότι κάποιοι χρειάζονται βοήθεια στέλνει και από μια επιταγή με μεγάλα ποσά, όπως έκανε την περίοδο της δόξας του.

«Εδώ στη Βαλτιμόρη τον ξέρουμε και όσοι λαμβάνουν τέτοιες επιταγές τις αγνοούμε», επεσήμανε ένας από τους συμπατριώτες του.

Παράλληλα, τόνισε ότι πρόσφατα, ανήμερα του μνημόσυνου ενός επιστήθιου φίλου του, έστειλε στη χήρα και στην οικογένεια του εκλιπόντος επιταγή ύψους 100.000 δολαρίων. Η οικογένεια τον λυπήθηκε και αγνόησε την επιταγή.

Επίσης, ο πρόεδρος του Ιερού Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά» Ποντίων Αμερικής και Καναδά, Δρ. Χαράλαμπος Βασιλειάδης (πρόκειται για απλή συνωνυμία με τον ομογενή από τη Βαλτιμόρη) επεσήμανε ότι όταν έλαβαν την πρώτη επιταγή από τον εν λόγω ομογενή και είδαν το τεράστιο ποσό, επικοινώνησαν με την τράπεζα για να μάθουν εάν ήταν υπαρκτός ο λογαριασμός και αν υπήρχε αντίκρισμα. Όταν έμαθαν την αλήθεια αγνόησαν την επιταγή και ερεύνησαν περαιτέρω και μάλιστα σε βάθος την υπόθεση.

«Αν και η τράπεζα επέμενε να της στείλουμε την επιταγή για να ασκήσει δίωξη εις βάρος του, εμείς δεν ενδώσαμε διότι είχαμε μάθει την πικρή αλήθεια. Ο συνάνθρωπός μας χρειάζεται τον οίκτο και όχι καταδίωξη», τόνισε ο Δρ. Βασιλειάδης».

Η ΕΠΙΤΑΓΗ ΣΤΗ ΧΑΛΚΗ
«Το νέο αναστάτωσε το νησί. Κάναμε μια έρευνα και επικοινωνήσαμε με ομογενείς από τη Χάλκη στη Βαλτιμόρη αλλά και με την τράπεζα από την οποίαπροήλθε η επιταγή σε Ελλάδα και ΗΠΑ. Διαπιστώσαμε, αφενός ότι η επιταγή ήταν ακάλυπτη, αφετέρου ότι πρόκειται για έναν ηλικιωμένο κύριο, γύρω στα 80, πρώην επιχειρηματία, που όμως δυστυχώς οι επιχειρήσεις του “έπεσαν έξω”», επεσήμανε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος και πρόσθεσε: «Απ’ ό,τι μας είπαν στη συγκεκριμένη τράπεζα, το μπλοκ των επιταγών που είχε στην κατοχή του ο ομογενής, δεν είχε πλέον αρκετά φύλλα.

Ετσι μάλλον, θα άφηναν το θέμα να λήξει εκεί, λόγω του προχωρημένου της ηλικίας του. Εμείς δεν ασχοληθήκαμε περαιτέρω με την υπόθεση... Όμως, μιλώντας το επόμενο διάστημα και με άλλους δημάρχους στα Δωδεκάνησα, συγκεκριμένα από την Κάρπαθο και τη Λέρο, διαπίστωσα ότι έλαβαν κι εκείνοι ακάλυπτες επιταγές από τον ίδιο κύριο.

Για εμάς πλέον, είναι μια ιστορία που μοιάζει με ανέκδοτο και μας κάνει να χαμογελάμε», τόνισε ο δήμαρχος. Ευχήθηκε πάντως, στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης να υπάρχει αντίκρισμα και να πάνε τα χρήματα στα σχολεία». 


No comments:

Post a Comment

Ψάξε στην Εφημερίδα efhmeris.blogspot.com

wibiya widget