Sunday, October 21, 2012

Καθε Κυριακή, Ελληνική Λαική αγορά στο Οκλυ Μελβούρνης

Για τις Κυριακάτικες ανοιχτές Λαικές αγορές της Αυστραλίας ,όπου ο καθένας μπορεί να φέρει και να πωλήσει καινούρια ή μεταχειρισμένα προιόντα  σε συγκεκριμένους χώρους,έχουμε ξαναγράψει και παρουσιάσει αρκετές.. Η  Sundey Market of Oakleigh , όμωε έχει μια σημαντική διαφορά. Πώλητές και αγοραστές είναι στο σύνολό τους σχεδόν Έλληνες.. Το Οκλυ θεωρείται η γειτονιά των Τρικαλινών,μιας και εκεί πρωτοπήγαν οι περισσότεροι, αλλα τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί σημαντικά και οι κάτοικοι άλλων περιοχών της Ελλάδας .Για να μή πολυλογούμε το Όκλυ είναι αυτη τη στιγμή η πλόν Ελληνοκρατούμενη περιοχή με φαγάδικα ,καταστήματα, ενώ εκει ανοίγει σύντομα και ο νέος Ραδιοφωνικός Σταθμός.. Αλλά επειδή συχνά πυκνά μιλάμε  για το Όκλυ ,ας πάμε να δούμε τί περίπου βρίσκονταν στην αγορά που γίνεται κοντά στο Ζαχαροπλαστείο DREAMS  του Βασίλη και της Καλλιόπης Κατσάρα..


 Ο ΣΤΑΘΗΣ ΡΟΜΠΟΤΗΣ:πέρα απο τις καλές ψησταριές και σούβλες που κατασκευάζει στο εργοστάσιό του , είναι και λάτρης του Δημοτικού τραγουδιού.Έτσι όχι μόνο πήρε τα περιοδικά ΠΙΣΤΑ που κυκλοφορούν σε όλα τα περίπτερα της Ελλάδας ,και στη Μελβούρνη, με τα πολλά CD που προσφέρουν. αλλά υποσχέθηκε ότι θα φροντίσει να τα προωθήσει και στους φίλους του. Περισσότερα δέiτε το Βίντεο,πατώντας στο όνομα ΣΤΑΘΗΣ-αρχή λεζάντας..

 Σκηνες απο τη λαική του Όκλυ όπου ο καθένας μπορει να πουλησει κάθε Κυριακή τα προιόντα του.

                         Προεδροι και εκφωνητές συναντώνται στις ψησταριές του Ρομποτή..
               Πολλά θα βρείτε στην αγορά,μέχρι kai μαιμούδες CD ,όπως και στην Ελλάδα δηλαδή..
                               Να και οι νοστιμότατοι Λουκουμάδες της  Κρυστάλλας 
                            που δεν προλαβαίνει να σερβίρει στους πολλούς πελάτες της πια..
           Johne kai Paolo from Kalabria telling  to our camera for they farm and Magna Grecia
Να και ο Δημήτρης απο το Αγναντερό Καρδίτσας  όπου έχει ότι χρειάζονται οι νυκοκυραίοι για τον                                       κήπο,τα ηλεκτρικά, και όλα τα μικρομερεμέτια..


ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΑΤΖΗΛΑΔΑΣ,μια ιστορική μορφή της Μελβούρνης δειτε τα βίντεο ..

Και μια  αναπάντεχή συνάντηση  

Ο γνωστός καθγητής πανεπιστημίου Θανάσης Σπηλιάς (αριστερά) με τον Κώστα Μπατζιάκα, νονό της κόρης του  Ελίνας Σπηλιά,δικηγόρο,και τη σύζυγό του κατα την επίσκεψή τους στο ¨οκλυ
Να και ο Θανάσης, το ευγενικό παιδί που εργάζεται στο Music Center του Μάκη Κουτσουπιά..,δίπλα απο την Μαρκέτα του κ.Καπήρη . Εκει βρισκετε γνήσια CD , το περιοδικό ΠΙΣΤΑ και ότι δήποτε εχει σχεση με Ελλάδα..

No comments:

Post a Comment

wibiya widget