Wednesday, October 31, 2012

Συνελήφθη ο δημοσιογράφος Σπύρος Καρατζαφέρης


Στο Αστυνομικό Τμήμα Ψυχικού πέρασε το βράδυ της Τρίτης ο γνωστός δημοσιογράφοςΣπύρος Καρατζαφέρης, ο οποίος συνελήφθη μετά το τέλος της εκπομπής του, καθώς εκκρεμεί σε βάρος του παλαιότερο ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση Γιοσάκη.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ίδιος σε έκτακτη εκπομπή του αδερφού του και προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη στο κανάλι ΑΡΤ, μόλις τελείωσε την εκπομπή του - στην οποία είχε προαναγγείλει ότι πρόκειται να συλληφθεί - αυτοκίνητα της αστυνομίας του έκλεισαν το δρόμο έξω από την ισραηλινή πρεσβεία και τον συνέλαβαν.
Στη συνέχεια, ο κ. Καρατζαφέρης μεταφέρθηκε στο ΑΤ Ψυχικού και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα εντός της ημέρας. 
«Έχω καταδίκη για συκοφαντική δυσφήμιση», είπε, αναφερόμενος στην υπόθεση Γιοσάκη και τις αποκαλύψεις για το παραδικαστικό κύκλωμα.
Κατηγορείται επίσης για συκοφαντία δια του Τύπου, με αφορμή τα απόρρητα έγγραφα που διέρρευσαν μετά την κυβερνοεπίθεση από hackers στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και τα οποία έχει στα χέρια του.
Όπως δήλωσε, "μετά τον Βαξεβάνη, τον Τράγκα, τον Αρβανίτη, την Κατσίμη, ήρθε η σειρά μου". 
Και πρόσθεσε: "Επειδή προανήγγειλα εντίμως ότι έχω (σ.σ.: μέσω των Anonymous) όλα τα χαρτιά του λογιστηρίου του Κράτους, που δείχνουν τί έχουν κάνει οι πολιτικοί με τα swaps και άλλα πράγματα, και είπα δεν το βγάζω σήμερα αλλά στην επόμενη εκπομπή για να δώσω στην κυβέρνηση τη δυνατότητα να στείλει άνθρωπο να απαντήσει, έστειλαν τους αστυνομικούς".
Ο ίδιος πάντως εμφανίστηκε απρόθυμος να πληρώσει το πρόστιμο που θα του επιβληθεί.
"Για την ποινή έχει γίνει αναίρεση στον Άρειο Πάγο και δεν μπορεί να εκτελεστεί. Θα αρνηθώ να πληρώσω και θα πάω στον Κορυδαλλό" είπε χαρακτηριστικά.

ΑΘΗΝΑ 31/10/2012 Snooz.gr


No comments:

Post a Comment

wibiya widget