Wednesday, December 5, 2012

Ερευνα Γερμανών δικαστών για την έκρηξη στην Τριανδρία


Κλιμάκιο Γερμανών δικαστών βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συγκεντρώσει στοιχεία για την Τουρκάλα Γκιουλαφερίτ Ουνσάλ (Gulaferit Unsal), η οποία συνελήφθη στην Ελλάδα και εκδόθηκε στη Γερμανία με την κατηγορία ότι συμμετείχε στην οργάνωση DHKP-C.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ανώτερα στελέχη του ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Γερμανίας αναζητούν στοιχεία για την έκρηξη που είχε σημειωθεί σε διαμέρισμα στην Τριανδρία τον Οκτώβριο του 2011 και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός Τούρκου πολιτικού πρόσφυγα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η 43χρονη από τις ελληνικές δικαστικές αρχές ουδέποτε συνδέθηκε με τη συγκεκριμένη υπόθεση. Στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούν οι Γερμανοί στη Θεσσαλονίκη θα εξεταστούν Ελληνες αστυνομικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση της Τριανδρίας, ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν ζητηθεί και αξιοποιήσιμα εγκληματολογικά ευρήματα που έχουν στη διάθεσή τους οι ελληνικές αρχές. Η έκδοση της Τουρκάλας Γκιουλαφερίτ Ουνσάλ αποφασίστηκε από το 5ο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου υπό τον όρο να μην εκδοθεί στη συνέχεια στην Τουρκία ή σε τρίτη χώρα.
Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται η 43χρονη είναι η διοργάνωση εκδηλώσεων και η συγκέντρωση χρημάτων προς το σκοπό ενίσχυσης της οργάνωσης DHKP-C, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική από την Τουρκία και στην οποία η ίδια έχει αρνηθεί ότι συμμετέχει.
Β. Κ.
Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012 | ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

No comments:

Post a Comment

wibiya widget