Sunday, December 2, 2012

Οργισμένες αντιδράσεις από Γ. Παπανδρέου και τη μητέρα του για τη «λίστα Λαγκάρντ»




Την οργισμένη αντίδραση της Μαργαρίτας Παπανδρέου και του γιού της, τέως πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, προκάλεσαν οι αποκαλύψεις των εφημερίδων Πρώτο Θέμα και Βήμα στις Κυριακάτικες εκδόσεις τους, σύμφωνα με τις οποίες η Μαργαρίτα Παπανδρέου είναι η γυναίκα που αναφέρεται στη λίστα Λαγκάρντ με καταθέσεις 500 εκατ. ευρώ.Είναι χαρακτηριστικό ότι στη δήλωσή του ο Γ. Παπανδρέου αναφέρει, προφανώς απειλητικά ότι «με χτυπάνε γιατί με φοβούνται. Και καλά κάνουν και φοβούνται!».Κατονομάζοντας τις δύο εφημερίδες ο τέως πρωθυπουργός σημειώνει τα εξής:
«Πρόκειται για μια χυδαία επιχείρηση, η οποία προωθείται από όσους “άκουσαν”, όσους διοχέτευσαν και τελικώς όσους δημοσιεύουν -και με τον τρόπο που το κάνουν- φήμες χωρίς στοιχεία, χωρίς προηγούμενη έρευνα.Όμως, αποκαλύπτουν εαυτούς.Όλοι πλέον καταλαβαίνουν ότι συγκεκριμένα κατεστημένα συμφέροντα, που παρασιτούν εις βάρος της χώρας, σχεδιάζουν και υλοποιούν συστηματικές επιχειρήσεις συκοφαντίας εναντίον μου.Προφανώς, επειδή φοβούνται πως ό,τι και να κάνουν, όποιο ψέμα και να πουν, όσο και να με χτυπήσουν, θα με βρίσκουν σταθερά απέναντι τους.Ότι δεν θα με λυγίσουν.Καλά κάνουν και φοβούνται».

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Στη δήλωσή της η μητέρα του τέως πρωθυπουργού κάνει 

λόγο για άνανδρους και ανήθικους, που συνεχίζουν να 

πωλούν σε λαδωμένα φύλλα την Πατρίδα και τη Δημοκρατία. Και καταλήγει ότι «από δω και μπρος η δικαιοσύνη θα έχει το λόγο».
ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
Η γυναίκα μυστήριο με την κατάθεση των 500 εκατ. είναι η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου! Αυτό αναφέρεται στο περιεχόμενο της δικογραφίας το οποίο συνέταξαν και διαβίβασαν στη Βουλή οι οικονομικοί εισαγγελείς κ. Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης.υν οι πληροφορίες, ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Στέλιος Στασινόπουλος στη κατάθεση την οποία έδωσε στις 3 Οκτωβρίου 2012 στους κ. Πεπόνι και Μουζακίτη είναι αυτός που εμπλέκει το όνομα της μητέρας του Γιώργου Παπανδρέου στην υπόθεση της λίστας Λανγκαρντ.Ο κ. Στασινόπουλος επικαλείται μαρτυρίες δύο διευθυντών της υπηρεσίας του ΣΔΟΕ
Τα πρόσωπα αυτά είναι εκείνα τα οποία αποκαλύπτουν πως η γυναίκα μυστήριο που έχει το υψηλότερο ποσό καταθέσεων στην επίμαχη λίστα είναι η κυρία Παπανδρέου.
Στην ένορκη κατάθεση του ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, ο κ. Στασινόπουλος αναφέρει χωρίς περιστροφές ότι την προηγούμενη ημέρα της κατάθεσης του στους δύο εισαγγελείς και κατά τη διάρκεια συσκέψεις που είχε στις 2 Οκτωβρίου με το σύνολο των διευθυντών της υπηρεσίας του απεύθυνε το ερώτημα στους συνεργάτες του αν γνωρίζουν κάτι σχετικό για τη λίστα Λανγκαρντ.Ο κ. Στασινόπουλος στην κατάθεση του σημειώνει:
«Ο κ. Νίκος Λέκκας μου απάντησε ότι δεν έχει δει τη λίστα αλλά έχει ακούσει ότι η γυναίκα με τα 500 εκατ. είναι πολιτικό πρόσωπο και είναι η κυρία Μαργαρίτα ΠαπανδρέουΤο ίδιο απάντησε και ο κ. Ευάγγελος Καραμάνος, διευθυντής ειδικών υποθέσεων του ΣΔΟΕ».Το νόμισμα στο οποίο είναι το ποσό των 500 εκατ. δεν διευκρινίζεται από τον κ. Στασινόπουλο στην κατάθεση του.

ΠΗΓΗ : Το ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΩ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί τώρα η Μαργαρίτα και με ποια στοιχεία;





No comments:

Post a Comment

wibiya widget