Tuesday, December 4, 2012

O Γιώργος Βέης τιμήθηκε με τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Φοίνικος


Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορηθήκαμε για τη βράβευση του γνωστού ποιτή και διπλωμάτη,Γιώργου Βέη πρέσβυ της Ελλάδας στη Τζιακάρτα. Ο πολυ γνωστός και αγαπητός και στη Μελβούρνη διπλωμάτης τιμήθηκε απο την Ελληνική Δημοκρατία με τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Φοίνικος .. ΕΦΜΕΡΙΣ μα τον συγχαίρει θερμά και του ευχόμαστε πάντα σε ανώτερα.

Τάγμα Φοίνικος

Τάγμα Φοίνικος

Νομοθετικό Διάταγμα 13 Μαϊου 1926 (ΦΕΚ 180, τ.Α΄ από 3.6.1926)

Τώρα, πλέον, απονέμεται σε Έλληνες που διακρίθηκαν στη Δημόσια Διοίκηση, στις επιστήμες, στις τέχνες και τα γράμματα, στο εμπόριο, τη βιομηχανία και τη ναυτιλία, όπως επίσης σε αλλοδαπούς που συνέβαλαν στην εξύψωση του ονόματος της Ελλάδας στο εξωτερικό.
Το διάσημο του Τάγματος του Φοίνικος έχει σχήμα σταυρού. Είναι κατασκευασμένο από λευκό σμάλτο και πάνω στο σταυρό υπάρχει ανάγλυφη η απεικόνιση του μυθικού Φοίνικα, με ανοιχτές φτερούγες που αναγεννάται μέσα από τις φλόγες. Ο ανάγλυφος Φοίνικας απεικονίζεται και στο κέντρο του αστέρα. Στην οπίσθια όψη του σταυρού υπάρχει το εθνόσημο της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Η ταινία πάνω στην οποία αναρτάται το διάσημο έχει χρώμα βαθύ κίτρινο με λεπτές μαύρες λωρίδες κατά μήκος των άκρων.
Τάγμα ΦοίνικοςΤάγμα Φοίνικος
Τάγμα Φοίνικος
Όπως και τα άλλα Τάγματα Αριστείας έτσι και του Φοίνικος διακρίνεται σε πέντε τάξεις: τον Μεγαλόσταυρο, τον Ανώτερο Ταξιάρχη, τον Ταξιάρχη, τον Χρυσό και τον Αργυρό Σταυρό.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget