Friday, October 11, 2013

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ.Οι "ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΗΣ ΚΟΛΛΑΣΕΩΣ" στα κρατητήρια

Μέλος των Hells Angels λίγο μετά τη σύλληψή του, οδηγείται έξω από το «λημέρι» τ
Μέλος των Hells Angels λίγο μετά τη σύλληψή του, οδηγείται έξω από το «λημέρι» της συμμορίας στο Fairfield. Φώτο: ΑΑP/Julian Smith
Συμμορία Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα συμμορίες δικυκλιστών στην Αυστραλία .
Όπως γράφει ο αυστραλιανος και ο Ελληνόφωνος τύπος υπό κράτηση βρίσκονται τα δύο μεγάλα αφεντικά της συμμορίας μοτοσικλετιστών Hells Angels, ο Stephen Rogers ευρύτερα γνωστός ως «Stiffy» και ο Peter Hewat, ο επονομαζόμενος «Skitzo», μετά από επιχείρηση-«μαμούθ» της αστυνομίας. Στις επιδρομές της αστυνομίας, που εξελίχθηκαν σε διαφορετικά προάστια της Μελβούρνης όπου υπάρχουν «λημέρια» της συμμορίας, αλλά και σε 60 σπίτια στα οποία διαμένουν μέλη της συμμορίας, έλαβαν μέρος 700 αστυνομικοί και συνελήφθησαν τουλάχιστον 13 μέλη της.
Η επιχείρηση-σκούπα της αστυνομίας άρχισε τα ξημερώματα της Πέμπτης όταν αστυνομικοί της ειδικής ομάδας Echo, σπάζοντας τις πόρτες των εγκαταστάσεων της συμμορίας στις περιοχές Fairfield και Thomastown, εισέβαλλαν σ’ αυτές. Λίγο αργότερα, άλλα μέλη της Echo εισέβαλλαν σε άλλες εγκαταστάσεις που διατηρεί η συμμορία μοτοσικλετιστών στο Seaford, το Campbellfield και το St. Albans.
Η αστυνομία έχει βάσιμες υποψίες ότι μέλη της Hells Angels κρύβονται πίσω από επιθέσεις που έγιναν πρόσφατα σε μέλη της αντιμαχόμενης συμμορίας μοτοσικλετιστών Comancheros συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου των Comancheros, Mick Murray.
Βασικός στόχος της αστυνομίας ήταν να βρεθούν ένα όπλο AK47 και μία καραμπίνα M1 που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις κατά των μελών της Comancheros, οι οποίες όμως δεν εντοπίστηκαν.
Στις εγκαταστάσεις των Hells Angels βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όπλα, σπαθιά, ναρκωτικά, μετρητά και πυρομαχικά, για τη μεταφορά των οποίων η αστυνομία χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει μικρό φορτηγό.
Ο υπαρχηγός της Αστυνομίας, Steve Fontana, ανέφερε χθες ότι η επιχείρηση-σκούπα σχεδιαζόταν κάμποσο καιρό τώρα, ότι η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο συμμοριών έχει φθάσει σε επικίνδυνο σημείο και ότι η αστυνομία έχει βάσιμες υποψίες πως η συμμορία των Hells Angels είναι υπεύθυνη για τις επιθέσεις σε μέλη άλλων συμμοριών.
Όπως αναφέρεται σε άρθρο της εφημερίδας «Herald Sun» που επικαλείται πηγές της αστυνομίας, μέλη της Hells Angels υποπτεύονταν ότι αργά ή γρήγορα θα δεχόντουσαν την απρόσκλητη επίσκεψη της αστυνομίας.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget