Thursday, June 19, 2014

Ιαπωνία-Ελλάδα 0-0. Δέκα Καμικάζι έσβησαν τους ...Χόντα!

Η Ελλάδα κράτησε για πρώτη φορά ανέπαφη την εστία της σε αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου και με το 0-0 κόντρα στην Ιαπωνία διατήρησε ακέραιες τις ελπίδες πρόκρισής της στην επόμενη φάση. Αποβλήθηκε ο Κατσουράνης στο 38'.

Η εικόνα του αγώνα

Σ΄αυτό το παιχνίδι η Εθνική επέστρεψε στην παλιά, καλή συνταγή. Καλή ανασταλτική λειτουργία, με τουλάχιστον 9 παίκτες πίσω από την μπάλα, και προσπάθεια για γρήγορες αντεπιθέσεις με μία αίσθηση πίεσης πιο ψηλά από ότι στο παιχνίδι με την Κολομβία. Τουλάχιστον στο ξεκίνημα του ματς.
Ως προς το αμυντικό κομμάτι η Ελλάδα απέδωσε ικανοποιητικά. Ούτε χώρους έδωσε ούτε ξεκάθαρες ευκαιρίες στους Ιάπωνες που περιορίστηκαν σε στημένα και σουτ έξω από την περιοχή. Στο δημιουργικό τομέα τα πράγματα ήταν δύσκολα. Βγήκε ένα σουτ του Κονέ όταν βρήκε την ευκαιρία να κάνει μέτρα με την μπάλα και πέραν τούτου ουδέν μέχρι την (κουτή) αποβολή του Κατσουράνη στο 38'.
Μετά το συγκεκριμένο γεγονός (και ενώ η Εθνική είχε κάνει ήδη μία αναγκαστική αλλαγή με τον Γκέκα να περνά στη θέση του Μήτρογλου) η ομάδα του Σάντος βελτίωσε την αυτοσυγκέντρωσή της και αύξηση το βαθμό του πάθους για να καλυφθεί το κενό. Η Ελλάδα ανέβηκε αίφνης πιο ψηλά στο γήπεδο και ο Τοροσίδης έχασε την καλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου με τον Καβασίμα να αποκρούει έξοχα στο 40'. Δύο λεπτά αργότερα ο Σάντος αισθάνθηκε την ανάγκη να κάνει και δεύτερη αλλαγή για να θωρακίσει πιο αποτελεσματικά τη μεσαία γραμμή της Εθνικής (Καραγκούνης αντί Φετφατζίδη).
Το παιχνίδι στο δεύτερο μέρος κύλησε όπως ακριβώς το ήθελε η Εθνική, σε πολύ χαμηλό τέμπο δηλαδή. Καλά οργανωμένη στα μετόπισθεν, με τον Καραγκούνη να προσφέρει σημαντικές βοήθειες ανασταλτικά, η ομάδα του Σάντος περιόρισε στο ελάχιστο τις συγκινήσεις στο ματς, τουλάχιστον μέχρι το 65'. Εχασε μάλιστα εξαιρετική ευκαιρία στο 56' όταν από κόρνερ του Κάρα, ο Γκέκας υποχρέωσε τον Καβασίμα σε νέα, λυτρωτική για τους Ιάπωνες, απόκρουση.
Από το 65' και μετά (με την παρουσία του Καγκάβα) οι Ιάπωνες έγιναν πιο επικίνδυνοι, εκμεταλλευόμενοι και την κόπωση των Ελλήνων ποδοσφαιριστών. Ο Οκούμπο, λόγω ενός κουτού λάθους του Παπασταθόπουλου, λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ στο 68' ενώ από το 80' και μετά οι παίκτες του Τζακερόνι εγκαταστάθηκαν στην περιοχή του Καρνέζη. Οι μπάλες γέμισαν την ελληνική περιοχή, οι κίνδυνοι σφύριζαν δίπλα από τα δοκάρια του Ελληνα πορτιέρο αλλά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα άντεξε στο σφυροκόπημα και πήρε τον πολύτιμο βαθμό!

MVP

Ο Γιάννης Μανιάτης έπαιξε και για τον Κώστα Κατσουράνη μετά την αποβολή. Αδιάκοπο τρέξιμο στο χώρο ευθύνης του (και όχι μόνο), μεγάλο πάθος αλλά και πινελιές δημιουργικότητας από το χαφ του Ολυμπιακού που βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα τις τελευταίες ημέρες.

Αδύναμος Κρίκος

Οι δημιουργικοί χαφ των Ιαπώνων έμειναν στα πολύ χαμηλά ενώ ο Καγκάβα, που μπήκε για να βοηθήσει, υποτίθεται, επιθετικά, πέρασε απαρατήρητος.

Σχόλιο

Η Εθνική άντεξε, έδειξε ότι έχει και σφυγμό και εγωισμό. Προφανώς αυτά τα στοιχεία δεν είναι αρκετά για να έρθει η νίκη επί της Ακτής, αλλά ως πρώτη αντίδραση μετά την ήττα από την Κολομβία, ήταν αρκούντως ικανοποιητική. Τώρα βέβαια χρειάζεται το κάτι παραπάνω για την υπέρβαση.

Το vine του αγώνα

Aν σ' αυτή τη φάση η Εθνική μπορούσε να σκοράρει, τότε θα είχε μεγάλες πιθανότητες για τη νίκη. Το σουτ του Τοροσίδη όμως σταμάτησε στον Καβασίμα.

To γράφημα του αγώνα

Παπασταθόπουλος και Μανωλάς έκαναν μαζί 13 απομακρύνσεις της μπάλας από την ελληνική περιοχή.

ΤΑ HIGHLIGHTS ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Η αποβολή του Κατσουράνη:
Ο Χόντα απείλησε μα φάουλ:
Η ευκαιρία του Τοροσίδη:
Το λάθος του Παπασταθόπουλου:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:


No comments:

Post a Comment

wibiya widget