Sunday, September 21, 2014

Συναγερμός: Πληροφορίες ότι 27χρονος Ελληνας πολεμά στις τάξεις των Τζιχαντιστών

ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Συναγερμός: Πληροφορίες ότι 27χρονος Ελληνας πολεμά στις τάξεις των Τζιχαντιστών

Ενας 27χρονος Ελληνας υπήκοος βρίσκεται από τον περασμένο Ιούλιο σε στρατόπεδο τζιχαντιστών στη Συρία και φέρεται να πολεμά για το Ισλαμικό Κράτος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία έχει συγκεντρώσει στοιχεία από τη CIA και άλλες μυστικές υπηρεσίες για την πρώτη παρουσία Ελληνα υπηκόου- ο συγκεκριμένος πήρε την ελληνική ιθαγένεια το 2001- στις τάξεις αυτής της οργάνωσης που ευθύνεται για απίστευτες αγριότητες στη Μέση Ανατολή στο όνομα του ακραίου ισλαμισμού. Οι ίδιες πληροφορίες, σύμφωνα με την εφημερίδα, βάζουν τη συριακής καταγωγής μητέρα του 27χρονου στο επίκεντρο της έρευνας. Η γυναίκα φέρεται να κάνει αναρτήσεις στο διαδίκτυο με «ύμνους» για τη δράση και τις βαρβαρότητες του ISIS.

Τα ίδια στοιχεία που δημοσιεύει το «Βήμα», αναφέρουν ότι ο 27χρονος έμενε στην Αθήνα και έφυγε για τη Συρία πριν από ένα τρίμηνο, χωρίς τη συγκατάθεση του πατέρα του, ενώ η μητέρα του φέρεται να μένει το τελευταίο διάστημα στην πατρίδα της. Μάλιστα, με δεδομένη τη δράση της τελευταίας στο διαδίκτυο, με τις φανατικές αναρτήσεις, εξετάζει το ενδεχόμενο να ήταν εκείνη που τον «στρατολόγησε», προσκαλώντας τον να ενταχθεί στον ISIS.

Πλέον, με αυτές τις πληροφορίες στα χέρια τους οι ελληνικές και οι ευρωπαϊκές αρχές προσπαθούν να βρουν τρόπους να παρεμποδίσουν την επιστροφή των τζιχαντιστών. Ανάμεσα στα μέτρα που εξετάζονται είναι η αφαίρεση της ιθαγένειας σε όσους Ευρωπαίους υπηκόους μεταβαίνουν στην εμπόλεμη ζώνη με ασαφείς «στόχους».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Αμερικανοί φέρεται να έχουν ενημερώσει την ΕΥΠ για ένα δραστήριο μέλος του ISIS με παρουσία σε μια «σκληρή» ομάδα τζιχαντιστών ανταρτών που δρα στη Συρία. Δεν παρέχουν ωστόσο περισσότερες λεπτομέρειες για την «ιδιαιτερότητα» αυτής της υπόθεσης.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget