Monday, October 12, 2015

Ο Βαρουφάκης αποκαλύπτει τον νέο πολιτικό φορέα - Τι λέει για τους "1.101"

Σε συνέντευξή του σε κυριάκατικη εφημερίδα, ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλά για την πρωτοβουλία – νέο πολιτικό φορέα που ξεκινά και που θα αποτελεί περισσότερο ένα κίνημα ή ένα φόρουμ για την Ευρώπη,ενώ τονίζει ότι η λέξη «Αριστερά» δεν θα περιλαμβάνεται στον τίτλο που θα επιλεγεί.
«Έχει χρεοκοπήσει οριστικά το μοντέλο των εθνικών κομμάτων, τα οποία υπόσχονται κοινωνικά ευαίσθητες και οικονομικά αποτελεσματικές πολιτικές σε εθνικό επίπεδο και κατόπιν συνάπτουν συμμαχίες στο πλαίσιο της Ευρωβουλής» τονίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών δηλώνει στη Real News ξεκαθαρίζοντας ότι δεν ιδρύει κόμμα.
Όπως προσθέτει «η Ευρώπη χρειάζεται κάτι διαφορετικό. Χρειάζεται ένα πραγματικά πανευρωπαϊκό μέτωπο κίνημα ή φόρουμ, στο πλαίσιο του οποίου να συνδιαμορφώσουμε προγράμματα ρεαλιστικά αλλά και οραματικά, ως Ευρωπαίοι που απαιτούμε ευρωπαϊκές λύσεις σε προβλήματα που προκύπτουν από την κακή αρχιτεκτονική της ΕΕ γενικότερα και της ευρωζώνης ειδικότερα».
Ο κ. Βαρουφάκης δεν θέλησε να απαντήσει αν θέλει κάποιον άλλον πολιτικό σε αυτό το φόρουμ και επισημαίνει ότι είναι ανοικτό σε όλους όσους συμφωνούν με τις βασικές αρχές: Εκδημοκρατισμού της διαχείρισης της ευρωζώνης, ανάσχεσης της κρίσης αποπληθωρισμού μέσα από ένα ευρωπαϊκό new deal, δημιουργίας κοινής πολιτικής αντιμετώπισης της φτώχειας και των αναγκών των προσφύγων, προσανατολισμού στο μέλλον με στόχο την εκμετάλλευση των νέων αποκεντρωτικών τεχνολογιών.
Διευκρινίζει πάντως ότι είναι άλλο το πανευρωπαϊκό του κίνημα ή φόρουμ και άλλο η πρωτοβουλία των 1.101, που δίνει αύριο στη δημοσιότητα νέο βίντεο και άλλα ονόματα, εκτός από αυτό του Κλ. Γρηγοριάδη. Ο Γ. Βαρουφάκης διευκρινίζει ότι συμμετέχει ως απλό στέλεχος, όπως παίρνει μέρος στην Πρωτοβουλία για το «Σχέδιο Β στην Ευρώπη», στην οποία συμμετέχει και η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Το Κουτί της Πανδώρας

No comments:

Post a Comment

wibiya widget