Saturday, October 10, 2015

Στο δρόμο και τον αγώνα καλεί το ΚΚΕ: Όχι στο 3ο μνημονιο


Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 201

Παρέμβαση της Λουίζας Ραζου στην ΕΡΤ1: Σταθερά αντιλαϊκά τα βήματα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ {Video}


Τα βήματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα είναι σταθερά αντιλαϊκά, τόνισε η Λουίζα Ράζου μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ 1 την Παρασκευή 9 Οκτώβρη.



Αυτή η εκτίμηση επιβεβαιώνεται εκτός των άλλων και από την καθημερινότητα, όπως για παράδειγμα με την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών για μείωση του ακατάσχετου ορίου σε μισθούς, συντάξεις και καταθέσεις, σημείωσε η Λουίζα Ράζου.

Απαντώντας σε ερώτηση για την πρόταση Ντάισελμπλουμ για το ελληνικό κρατικό χρέος, τόνισε πως και η συγκεκριμένη πρόταση, όπως και η πρόταση του ΔΝΤ επίσης για το ελληνικό χρέος, έχουν ως προαπαιτούμενο την απαρέγκλιτη, κατά κεραία υλοποίηση του 3ου αντιλαϊκού μνημονίου, με ανατροπές στο Ασφαλιστικό, εφαρμογή της αντιλαϊκής εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ και άλλα αντεργατικά μέτρα.

Σε άλλο σημείο η Λουίζα Ράζου, αναφερόμενη στο Ασφαλιστικό και την κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων, τόνισε πως αυτή η κατάσταση δεν μπορεί και δεν πρέπει να αξιοποιηθεί για να μειωθούν οι συντάξεις σε επίπεδα φτώχειας.

Για τα ελλείμματα των Ταμείων ευθύνονται μεταξύ άλλων το «κούρεμα» μέσω του PSI που υπέστησαν, η λεηλασία των αποθεματικών σε όφελος του κεφαλαίου κλπ. Δεν φταίνε οι εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν πρέπει να πληρώσουν ξανά, πρόσθεσε η Λουίζα Ράζου, καλώντας τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους να μη φοβηθούν, να μην αποδεχτούν τα επικείμενα μέτρα σε βάρος του Ασφαλιστικού - Συνταξιοδοτικού και να μην περάσει η λογική των ελλειμμάτων ως πολιορκητικός κριός της νέας επίθεσης σε βάρος των δικαιωμάτων τους. 

Το ΚΚΕ, υπογράμμισε, καλεί τους εργαζόμενους να αμφισβητήσουν αυτή την πορεία και να σκεφτούν ότι μπορεί να υπάρξει άλλος δρόμος ανάπτυξης σε όφελός τους. Όπως επισήμανε, το ΚΚΕ δεν έχει πρόταση για να διαχειριστεί το σύστημα. Έχει πρόταση για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης για την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών - λαϊκών αναγκών, με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και κεντρικό σχεδιασμό στην οικονομία που θα είναι στα χέρια του λαού.

Γιατί άραγε να έχουμε σήμερα ολίγον από δουλειά, ολίγον από σύνταξη, ολίγη Παιδεία και Υγεία, όταν μπορούμε να τα έχουμε όλα αν αλλάξουμε το σημερινό πολιτικό συσχετισμό σε όφελος των πραγματικών παραγωγών του πλούτου; Αυτό το μήνυμα αισιοδοξίας θέλει να στείλει το ΚΚΕ στον κόσμο, καλώντας τον να βγει αποφασιστικά στον δρόμο του αγώνα ενάντια στο 3ο αντιλαϊκό μνημόνιο, ανοίγοντας ταυτόχρονα την προοπτική για τη δική του εξουσία και οικονομία, κατέληξε η Λουίζα Ράζου.

902.gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget