Wednesday, October 21, 2015

Ti γράφουν "οι άνθρωποι της ΕΡΤ" στη Μελβούρνη για τον Ελληνισμο που χάνεται!!

Στην ΕΡΤ gr.διαβάζουμε 21.10.2015

Μελβούρνη: «Ο Έλληνες, όλοι μαζί, μπορούμε»


Μελβούρνη: «Ο Έλληνες, όλοι μαζί, μπορούμε»

Περισσότερες από 50 ομογενειακές οργανώσεις μαζί με την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας έδωσαν το σύνθημα της κοινής πορείας σε μια «ιστορική» βραδυά για τον εν Αυστραλία Ελληνισμό.
ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Αλέκος Μάρκελλος
Πέρασαν πάνω από 30 χρόνια από την τελευταία φορά που συνευρέθησαν τόσοι πολλοί ομογενειακοί φορείς εδώ στην Αυστραλία και τη Μελβούρνη. Η “ιστορική” εκδήλωση που διοργάνωσαν δεκάδες οργανισμοί σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης για την ενίσχυση του Ελληνικού Κέντρου Σύγχρονου Πολιτισμού, το Σάββατο το βράδυ σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία και κοινή πεποίθηση όλων είναι πως αυτή η βραδυά απλά επισημοποίησε τη νέα περίοδο που ξεκίνησε για την εδώ Ομογένεια.
Τόσες δεκάδες οργανώσεις δεν ήλπιζαν ούτε οι διοργανωτές πως θα σπεύσουν να δώσουν το παρόν.
Τόσες δεκάδες οργανώσεις δεν ήλπιζαν ούτε οι διοργανωτές πως θα σπεύσουν να δώσουν το παρόν.
Ανάλογη της ευρύτατης συμμετοχής και εκπροσώπησης της Ομογένειας ήταν και η σημασία της παρουσίας των επισήμων, τόσο από την πλευρά της Αυστραλιανής πολιτικής σκηνής, αλλά και των Ελληνικών Αρχών.
Παρόντες ο βοηθός γραμματέας του ομοσπονδιακού υπουργικού Συμβουλίου κ. Σκοτ Ράιαν ως εκπρόσωπος του πρωθυπουργού της Αυστραλίας Μάλκόλμ Τέρνμπουλ, ο υπουργός Μικρών Επιχειρήσεων και Εμπορίου της Βικτώριας κ. Φίλιπ Δαλιδάκης, ο οποίος εκπροσωπούσε τον πρωθυπουργό της Πολιτείας κ. Ντάνιελ Αντριους, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη κ. Χριστίνα Σημαντηράκη, ο αρχιμανδρίτης κ. Ευμένιος εκ μέρους της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, η σκιώδης υπουργός Πολυπολιτισμού κ. Ινγκα Πέλιτς που εκπροσωπούσε τον αρχηγό της Αντιπολίτευσης της Βικτώριας κ. Μάθιου Γκάι, ο βουλευτής του Φιλελεύθερου Κόμματος κ. Μάρεϊ Τόμσον, ο βουλευτής του Εργατικού Κόμματος κ. Νικ Στάικος και ο πρώην υπουργός της Βικτώριας κ. Τζον Πανταζόπουλος.
Όλες οι ηλικίες έσμιξαν μεζί σε ένα γλέντι Ελληνικό που κράτησε αμείωτο μέχρι τις πρωινές ώρες
Όλες οι ηλικίες έσμιξαν μεζί σε ένα γλέντι Ελληνικό που κράτησε αμείωτο μέχρι τις πρωινές ώρες
Παρευρέθηκαν επίσης και οι δήμαρχοι κ. Φίλιπ Βλαχογιάννης (City of Yarra) και κ. Στήβεν Τσίτας (City of Darebin) και ο πρώην δήμαρχος κ. Τζιμ Γρίβας (City of Manningham).
Καλωσορίζοντας το κοινό, ο πρόεδρος της Ορθόδοξης Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης Βασίλης Παπαστεργιάδης χαρακτήρισε την εκδήλωση ως «ιστορική», επισημαίνοντας το μήνυμα ενότητας και συνεργασίας που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στην ελληνική παροικία της Μελβούρνης:
-«Απόψε είναι μια ιστορική εκδήλωση όλης της παροικίας. Γιατί διοργανώνεται σε συνεργασία με δεκάδες παροικιακούς οργανισμούς και είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά εδώ και 30 χρόνια,» τόνισε. «Την ίδια στιγμή είναι μια σημαντική εκδήλωση γιατί αναδεικνύει τις ενωτικές τάσεις στην παροικία μας”, επεσήμανε χαρακτηριστικά.
Την ιδιαίτερη ικανοποίηση του αλλά και την αίσθηση ευθύνης για το μέλλον εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ορθόδοξης Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας Βασίλης Παπαστεργιάδη
Την ιδιαίτερη ικανοποίηση του αλλά και την αίσθηση ευθύνης για το μέλλον εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ορθόδοξης Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας Βασίλης Παπαστεργιάδη
Η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στη Βικτώρια Χ. Σημαντηράκη συνεχάρη την Ελληνική Κοινότητα και το Διοικητικό Συμβούλιο για το έργο τους, καθώς και τους δεκάδες ομογενειακούς οργανισμούς που ενωμένοι βρίσκονταν το Σάββατο στην εκδήλωση:
«Συγχαρητήρια σε όλους εσάς που βρίσκεστε εδώ απόψε και υποστηρίζετε έμπρακτα αυτή την προσπάθεια. Την στηρίξατε από την αρχή, αλλά συνεχίζετε συντονισμένα και με συνέπεια. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό για να δείξουμε σε όλους αυτό που μπορούμε πραγματικά να καταφέρουμε σαν Έλληνες. Σας συγχαίρω για μια ακόμη φορά.»
Από την πλευρά του ο ομογενής υπουργός της Βικτώρια κ. Φίλιπ Δαλιδάκης δήλωσε: «Συγχαίρω όλους τους οργανισμούς που βρίσκονται εδώ απόψε ενωμένοι για να επιτύχει αυτή η εκδήλωση».
Αξίζει να σημειωθεί πως η εκδήλωση οργανώθηκε σε μόλις δύο εβδομάδες, ανταποκρίθηκαν 50 οργανώσεις και πωλήθηκαν 600 εισιτήρια. Η βραδυά κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερα από 100.000 δολάρια για τη στήριξη και ενίσχυση του Ελληνικού Κέντρου Σύγχρονου Πολιτισμού, εδώ στην πρωτεύουσα της Πολιτείας της Βικτώρια, της πόλης με τον μεγαλύτερο αριθμό Ελλήνων μεταναστών σε ολόκληρη την Αυστραλία.
about author

Δημήτρης Αλεξόπουλος

No comments:

Post a Comment

wibiya widget