Με μήνυμα μαζικής συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία για τον νέο πρόεδρο της ΝΔ, ξεκίνησε την συνέντευξή του στο βραδινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, τη Δευτέρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι «αντίπαλός μας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ».
Αναφορικά με τις αντεγκλήσεις μεταξύ των 4αρων υποψηφίων, επεσήμανε ότι «καλό είναι ο διάλογος να μην καταλήγει σε προσωπικές επιθέσεις», καθώς «μια διαφωνία δεν υπάρχει λόγος να εξάγεται και να δημοσιοποιείται».
Για τις δηλώσεις του Απόστολου Τζιτζικώστα , ότι αν εκλεγεί, το κόμμα θα έχει δυο αντιπροέδρους, ο κ.Μητσοτάκης είπε ότι υπάρχει πρόβλημα με τον υποψηφιότητα Τζιτζικώστα, καθώς «η εκλογή προέδρου που δεν είναι στη Βουλή, νομοτελειακά οδηγεί σε διαρχία και ο θεσμός των αντιπροέδρων έχει αποτύχει οικτρά».
Για τη ΝΔ , ο κ.Μητσοτάκης είπε ότι διακατέχεται από φεουδαρχικές δομές, έχει πολλά ζητήματα «ως προς τη γοητεία της» που συνολικά δεν είναι ελκυστική όσο θα έπρεπε και θα πρέπει να παρουσιάσει ουσιαστικό πολιτικό λόγο και σε στρώματα που όπως είπε «δεν μας ακούνε».
Αναφορικά με το αίτημά του για δημόσιο διάλογο, είπε ότι πρέπει να γίνει , στη δημόσια τηλεόραση ώστε να συγκρίνουν οι πολίτες και να αυξηθεί το ενδιαφέρον για την εσωκομματική εκλογή, ενώ γνωστοποίησε ότι έχει ζητήσει και ανοιχτή συνεδρίαση τηςΚοινοβουλευτικής Ομάδας.
«Το όνομά μου είναι πλεονέκτημα και είμαι υπερήφανος για αυτό», είπε ο κ.Μητσοτάκης, ζητώντας από τους πολίτες να τον κρίνουν για το βιογραφικό του, τις θέσεις του και τις προτάσεις του, επισημαίνοντας ότι έχει παρουσιάσει το πιο συγκροτημένο σχέδιο για την ΝΔ και τη χώρα.
«Η ΝΔ θα καταθέσει αντιπροτάσεις για δημοσιονομικά ισοδύναμα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης , τόνισε ότι το κόμμα του θα καταθέσει πολλές αντιπροτάσεις για δημοσιονομικά ισοδύναμα, με στοχευμένες περικοπές δαπανών, ώστε μεταξύ άλλων να αποφευχθεί το 23% του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.
«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να προσεγγίσει επενδύσεις», είπε και εξέφρασε τον προβληματισμό του για τους χειρισμούς τηςκυβέρνησης στην υπόθεση Σαββαΐδου και τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, την αντιμετώπιση των ανεξάρτητων αρχών και τις κρίσεις στη δικαιοσύνη , ενώ τάχθηκε κατά οποιαδήποτε περαιτέρω αύξησης φόρου.
Για το μείζον θέμα των κόκκινων δανείων, ο κ.Μητσοτάκης τόνισε ότι η ΝΔ έχει «αποκρούσει παρόμοια αιτήματα των δανειστών, ενώ ο ίδιος διαφοροποιήθηκε στις κατηγορίες των οφειλετών, τονίζοντας ότι στη χώρα υπάρχουν στρατηγικοί κακοπληρωτές, κυρίως στις επιχειρήσεις.
 ΕΡΤ