Thursday, February 4, 2016

Τι μεταδίδει το CNN από την Αθήνα για απεργία και πορεία 4/2/16

Περισσότεροι από 30.000 διαδηλωτές βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας και συμμετείχαν σε μια από τις μεγαλύτερες πορείες των τελευταίων χρόνων. Επεισόδιασημειώθηκαν μεταξύ ομάδας αντιεξουσιαστών με δυνάμεις των ΜΑΤ στο Σύνταγμα.
Ρεπορτάζ: Νικολέττα Παπάζογλου, Λευτέρης Σουχάιμπ
Λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι ομάδες αντιεξουσιαστών έστησαν οδοφράγματα στηνοδό Στουρνάρη, κοντά στην πλατεία Εξαρχείων και έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων, ενώ ομάδα νεαρών έβαλε φωτιά σε Ι.Χ. αυτοκίνητο στην οδό Σολωμού. Τα επεισόδια είναι σε εξέλιξη. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στην οδό Πατησίων. Νωρίτερα, άγνωστοι έριξαν μολότοφ στη διμοιρία των ΜΑΤ ξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.
IMG 6684
IMG 6676
Πηγή: CNN GRECE
Αμέσως μετά το τέλος της πορείας, ομάδα εκατοντάδων αντιεξουσιαστών συγκρούστηκε με δυνάμεις των ΜΑΤ στο Σύνταγμα. Οι μολότοφ έπεφταν βροχή όπως και οι φωτοβολίδες κρότου λάμψης.
Επεισόδια έγιναν τόσο στην πλατεία Συντάγματος, όσο και στην λεωφόρο Αμαλίας, ενώ ακολούθως οι αντιεξουσιαστές οδηγήθηκαν προς την οδό Στουρνάρη και την πλατεία Εξαρχείων.
IMG 6686
Οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας άνοιξαν λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι. Η αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές. 
IMG 6677
ΠΗΓΗ: CNN GREECE
Κατά τη διάρκεια της πορείας άγνωστοι επιτέθηκαν στον δημοσιογράφο του ραδιοφωνικού σταθμού 9,84 Δημήτρη Πέρρο, ενώ βρισκόταν έξω από το Πολυτεχνείο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Video: Απεργία 4 Φεβρουαρίου: Μολότοφ στο Σύτναγμα
Video: Απεργία 4 Φεβρουαρίου: Ένταση μεταξύ αντιεξουσιαστών και ΜΑΤ
reutersGreeceClashes copy
 Πηγή: REUTERS/Alkis Konstantinidis
ReutersGreeceClashes2
 Πηγή: REUTERS/Alkis Konstantinidis
CnnporeiaClashes
 Πηγή: CNN Greece
 CnnporeiaClashes1
Πηγή: CNN Greece
[Νωρίτερα]
Στον "χορό" τον κινητοποιήσεων κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου μπήκε από νωρίς το πρωί το κέντρο της Αθήνας.
Συγκεκριμένα, από νωρίς το πρωί, γύρω από την πλατεία σχηματίστηκαν τρία μπλόκα. Ένα στην πλατεία Ομόνοιας, ένα επί της Πανεπιστημίου κι ένα στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Πατησίων.
Κλούβες των ΜΑΤ βρίσκονταν σε πολλούς δρόμους του κέντρου, κυρίως στα σημεία από τα οποία θα περνούσαν οι πορείες των απεργών, αλλά και έξω από το κεντρικό ξενοδοχείο Χίλτον.

Κλειστές παραμένουν από τις δέκα το πρωί οι οδοί Πανεπιστημίου, Αθήνας, Αιόλου, Πατησίων, Σταδίου, Βασιλίσσης Σοφίας, Αμαλίας, Βουλής και Φιλελλήνων.
mpaloni
Πηγή: CNN Greece
Σύμφωνα με τους διοργανωτές στην πορεία του ΠΑΜΕ συμμετείχαν πάνω από 20.000 εργαζόμενοι.
nikol1
nikol koutsoumpas

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά δεν υπήρχε στην απεργιακή συγκέντρωση μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

Στους δρόμους και οι... γραβάτες

gravates
Πηγή: CNN Greece
Χιλιάδες κόσμου συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με τις... γραβάτες να δίνουν και πάλι δυναμικό παρών.
gravates1
Πηγή: CNN Greece
Το κίνημα της γραβάτας βρίσκεται ξανά στους δρόμους διαδηλώνοντας κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.
gravates2
Πηγή: CNN Greece

Δικηγόροι, μηχανικοί και εκατοντάδες άλλοι επαγγελματίες απόφοιτοι πανεπιστημίων έδωσαν το στίγμα τους στην μαζική κινητοποίηση.
gravates3
Πηγή: CNN Greece

gravates4
Πηγή: CNN Greece

No comments:

Post a Comment

wibiya widget