Wednesday, December 28, 2016

οι Νενέκοι σήμερα......είναι πολλοί ....... Σαγιάδες δεν υπάρχουν. Της Γιώτας Ιωακειμίδου


Γιώτα Ιωακειμίδου 

Κατά την τρίτη φάση της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, με την επέλαση του Ιμπραήμ να σπέρνει τον πανικό στους επαναστατημένους Ελληνες, βρέθηκαν κάποιοι οπλαρχηγοί που προχώρησαν στα λεγόμενα προσκυνήματα, δηλαδή σε δηλώσεις υποταγής που σκοπό είχαν να περιορίσουν τις καταστροφές και τις λεηλασίες του Αιγυπτιακού Στρατού. Οπλαρχηγοί όπως ο Δημήτρης Νενέκος προσκύνησαν τον Ιμπραήμ και προκάλεσαν την οργή του Κολοκοτρώνη που απείλησε με «φωτιά και τσεκούρι» τους προσκυνημένους προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να ανακόψει το κύμα υποταγής στον Ιμπραήμ που απειλούσε σε μεγάλο βαθμό την έκβαση της Επανάστασης.Ο Κολοκοτρώνης, εξαγριώθηκε τόσο πολύ με τον Νενέκο, που ζήτησε κάποιον εθελοντή, να πάει και να τον σκοτώσει. Ο εθελοντής αυτός ήταν ο αδελφός του Σαγιά!
Ο Σαγιάς, πήρε ένα μαχαίρι και, αφού κατάφερε να πλησιάσει τον Νενέκο, τον κάρφωσε στο στήθος και στην κοιλιά πάμπολλες φορές, ώσπου να ξεψυχήσει. Ο ήρωας αυτός σκοτώθηκε αμέσως από τους τριγύρω Τούρκους και τους άντρες του Νενέκου. Η πράξη του ήρωα (1828) θεωρείται και η μέγιστη μορφή εξιλέωσης και εκδίκησης.
με τα σημερινά δεδομένα οι Σαγιάς και Κολοκοτρώνης θα ήταν “κοινοί Τρομοκράτες”, ο Νενέκος Πρωθυπουργός, και ο Ιμπραήμ “Σωτήρας” του Έθνους που ήρθε για να αποκαταστήσει την Τάξη στην Χώρα!..

No comments:

Post a Comment

wibiya widget